24 Αυγ 2008

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ

Μπείτε τώρα στο site www.aspalathos.blogspot.com. Σκληρές αλήθειες με μοναδικό χιούμορ.
Μπράβο στο δημιουργό...

ΘΕΛΕΙ "ΚΡΕΜΑΣΜΑ"




Εικόνες σοκ και ξεφτίλας αντικρίζουν όσοι περπατήσουν στο Φαληράκι, στη Λεωφόρο Καλλιθέας, στο γεφυράκι που βρίσκεται δίπλα σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, λίγο πριν τον παιδότοπο Family Fun.
Κάποιος ασυνείδητος που θέλει "κρέμασμα" πέταξε στο ρέμα τα λύματα της επιχείρησής του με αποτέλεσμα να υπάρχει βρώμα, δυσωδία, τεράστια κουνούπια και τεράστιοι αρουραίοι. Οι τουρίστες που περπατάνε βλέπουν την παιδεία του... Αμόρφωτος, ελεεινός, επικίνδυνος.
Για έναν ηλίθιο που δεν σέβεται τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους συγχωριανούς του και τους τουρίστες που μας αφήνουν τα λεφτά τους κινδυνεύουμε όλοι να υποστούμε μεγάλες βλάβες στην υγεία.
Αν αυτές οι εικόνες κυκλοφορήσουν σε έντυπα του εξωτερικού το Φαληράκι θα ξεφτιλιστεί τελείως... Και όλα αυτά για έναν ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ.
Οταν ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την κατάσταση υποσχέθηκε ότι αύριο το πρωί θα κάνει καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες. Μέχρι τότε ας βλέπουν οι τουρίστες τα λύματα. Ας πρόσεχαν που μας διάλεξαν.
Υ.Γ. Αποκλείεται να ξεχείλησε βόθρος ή βιολογικός. Κάποιος έχει συνδέσει σωλήνες και αδειάζει τα λύματα στο ρέμα ελπίζοντας ότι θα καταλήξουν στον υδροφόρο ορίζοντα ή τη θάλασσα και θα εξαφανιστούν. Μπράβο ρε μάγκα. Μπράβο σου. Φταίμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που σε ανεχόμαστε...

ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ...


Ποιοι είναι μέσα στο πολυτελές κότερο που από το πρωί έχει αράξει στη θάλασσα του Φαληρακίου;
Ο Αμπράμοβιτς;
Ο Κόκκαλης;
Ο Κούγιας;
Ο Παυλίδης;
Τοπικοί μας άρχοντες;
Ποιοι;

ΕΧΟΥΜΕ... ΖΗΤΗΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΟΔΟΣ:

Περισσότερη ζήτηση σε Καλυθιές και Αφάντου

Κτηματαγορά ώρα μηδέν


Με σταθερούς σχετικά ρυθμούς, εξελίσσεται στην περιοχή μας η κτηματαγορά, σε αντίθεση με το ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο το μέλλον της κτηματαγοράς θα κρίνουν οι επόμενες κινήσεις, του υπουργείου Οικονομικών, σε ό,τι αφορά την φορολόγηση των ακινήτων και η αύξηση ή μή των αντικειμενικών αξιών.
Από την άλλη πλευρά η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την άνοδο των τιμών των οικοδομικών υλικών και η αυστηρή πολιτική σε ό,τι αφορά τις δανειοδότησεις θα γίνουν τροχοπέδη στις επιθυμίες όσων θέλουν να πράξη το όνειρο για την απόκτηση στέγης.
Η κινητικότητα που υπάρχει ακόμη στη κτηματαγορά του νησιού μας οφείλεται στο μεγάλο δανεισμό ιδιωτών και επιχειρηματιών.
Ωστόσο όμως σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Ευσταθίου σε ορισμένες περιοχές όπως η Ιαλυσός, η Παστίδα, τα Κοσκινού δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα γεγονός που τα έχει καταστήσει ακριβά.
Δυσεύρετα είναι και τα διαμερίσματα
Και σε αυτή την περίπτωση ο εύκολος δανεισμός, συνετέλεσε στο να αγοραστούν τα περισσότερα καινούργια διαμερίσματα, που υπήρχαν στην πόλη της Ρόδου.
Το ενδιαφέρον σε ότι αφορά τα ακίνητα, εστιάζεται όπως λέει ο κ. Ευσταθίου στις Καλυθιές και στα Αφάντου.
Σε αυτό έχει συντελέσει το έργο της διαπλάτυνσης της εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου.
Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που ζητούν να αγοράσουν μονοκατοικίες στις Καλυθιές. Σε ό,τι αφορά τα Αφάντου στην αύξηση του ενδιαφέροντος συνετέλεσε η υπόθεση της αξιοποίησης, του Γκόλφ Αφάντου.
Από την άλλη πλευρά, αρνητικά θα επηρεάσουν την κτηματαγορά η διεθνής πιστωτική κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις που θα οδηγήσουν το ευρώ σε όλο και ακριβότερα μονοπάτια και τις τράπεζες σε όλο και πιο αυστηρή πολιτική δανειοδοτήσεων.
Οπως, μάλιστα, επισημαίνουν και οι εργολάβοι το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς στεγαστικής πίστης που εφαρμόζουν εδώ και μερικούς μήνες οι τράπεζες έχει οδηγήσει ακόμα και σε ακύρωση συμφωνημένων αγοραπωλησιών εξαιτίας της αδυναμίας του αγοραστή να εξασφαλίσει το απαιτούμενο δάνειο.

Oι τιμές των ακινήτων
Μονοκατοικία στα Αφάντου
Από 1900 εως 2200 τετραγωνικά μέτρα
Ακίνητο στις Καλυθιές
Από 48 εως 78 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο
Μονοκατοικία στις Καλυθιές
Από 1900 εως 2300 το τετραγωνικό μέτρο
Διαμερίσματα 50 τμ στην πόλη της Ρόδου
Από 2250 εως και 3500 το τετραγωνικό
Διαμερίσματα 100 τμ στην πόλη της Ροδου
2300 εως 3500 το τετραγωνικό μέτρο
Διαμερίσματα 50 τμ στην Ιαλυσό
Από 1900 εως 2200 το τετραγωνικό μέτρο
Διαμερίσματα 100 τμ στην Ιαλυσό
Από 1900 εως 2400 το τετραγωνικό

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ... ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ

Με τον τίτλο "τριτοκοσκιμές εικόνες στο Φαληράκι" η εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ δημοσιεύει σήμερα επιστολή δημοσιογράφων από την Αθήνα που στηλιτεύουν την κατάσταση που επικρατεί σε δρόμο στο Φαληράκι. Οι δύο δημοσιογράφοι που βρίσκονται στη Ρόδο για διακοπές αναφέρουν στην επιστολή τους:
"Σε μία εποχή που ο τουρισμός γίνεται ολοένα και πιο αναγωνιστικός η (καθαρή) λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ως τουρίστες που αγαπάμε και επισκεπτόμαστε τη Ρόδο, κρίνουμε απαραίτητο να επισημάνουμε μια άσχημη εικόνα στο Φαληράκι που θα μπορούσε εύκολα να διορθωθεί. Αρκεί ελάχιστη ευαισθησία και λίγη δουλειά.
Στην οδό Ποσειδώνος, λίγα μέτρα από την κεντρική οδική αρτηρία όπου διέρχονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες και συγκεκριμένα στο ρέμα Καινούργια Βρύση ένας μικρός σκουπιδότοπος λερώνει την εικόνα της περιοχής και προκαλεί τα αρνητικά σχόλια των ξένων επισκεπτών.
Μετά από μία σύντομη έρευνα διαπιστώσαμε ότι ο ιερέας και η εκκλησιαστική επιτροπή έχουν ενημερώσει πολλές φορές για το πρόβλημα όπως μας διαβεβαιώνει ο τοπικός επαγγελματίας Γιώργος Τοκούζης, ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων Κανόνι.
Προσθέτουμε λοιπόν και εμείς τη φωνή μας και ζητούμε να σταματήσει αυτή η αμαρτία. Το Φαληράκι χρειάζεται τη φροντίδα όλων μας.

Γιάννης Σιωπίδης, Σταύρος Γλυκός. δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ".

Η επιστολή τους συνοδεύεται από τρεις φωτογραφίες γεμάτες σκουπίδια.
Καλά έκαναν και μας ξεφτίλησαν αφού πολλές φορές έχει επισημανθεί το πρόβλημα από επιχειρηματίες της περιοχής (ο Γιώργος Τοκούζης έχει κουραστεί να φωνάζει)και οι δημοτικοί μας άρχοντες δίνουν απλά υποσχέσεις.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...