17 Οκτ 2011

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΤΣΑΪΡΙ

Υπεγράφη σήμερα η παραχώρηση της δημόσιας δασικής έκτασης στην περιοχή Παλαιόμυλοι Καλλιθέας από τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και την διευθύντρια της διεύθυνσης Δασών κ Μπαλατσούκα . Η παραχώρηση της έκτασης ισχύει για 25 χρόνια , είναι άνευ ανταλλάγματος και θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του ΧΥΤΑ στο Τσαϊρι.
Οτι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια (μεταφορά τσιγγάνων, επέκταση ΧΥΤΑ) γίνεται σε λίγους μήνες με δήμαρχο τον Στάθη Κουσουρνά. Θα αντιδράσει κανείς;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ

Στην περιοχή των νέων λατομείων μεταξύ Ματζόν και Δουκέρη θα μεταστεγαστούν προσωρινά οι αθίγγανοι της Ρόδου, όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρόντων του δημάρχου Ρόδου, του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, του αστυνομικού διευθυντή κ Δαλάκα, των προϊσταμένων του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κκ Χρυσοχοϊκή, Μιχαήλ και Γρύλλη, του πρώην δημάρχου Σάββα Καραγιάννη και του κ Τσοποτού. «Πρόκειται για χώρο του δημοσίου και θα ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των αθίγγανων μέσα στο 2012» επεσήμανε σήμερα ο κ Κουσουρνάς.
Η περιοχή που επιλέχτηκε βρίσκεται δίπλα στο δρόμο Καλυθιές - Παστίδα (βουνά Λούκα και Λουλόβουνο) που έχει ασφαλτοστρωθεί και θεωρείται δεδομένο που οι τσιγγάνοι θα κάνουν... σύντομες βόλτες στο χωριό μας. Είναι σημείο που υπάρχουν εγκαταλελειμμένα παλιά λατομεία και βλέπει προς τη δυτική πλευρά του νησιού (προς αεροδρόμιο).
Ουσιαστικά μεταφέρονται (αν δεχτούν) κοντά σε τρεις οικισμούς, Καλυθιές, Παστίδα και Μαριτσά. Επειδή η παράνομη συμπεριφορά τους είναι δεδομένη και δεν αλλάζει (αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν κρύβει καμία ρατσιστική διάθεση) ας προετοιμαστούμε για τα... χειρότερα. Να δούμε πως και αν θα αντιδράσουν οι τοπικοί μας άρχοντες, βουλευτές, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...