13 Απρ 2012

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ




Μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή των πιστών στην περιφορά του επιταφίου. Ευτυχώς ο καιρός δεν τα... μούσκεψε και η πομπή ξεκίνησε κανονικά από την εκκλησία μας, έφτασε στο νεκροταφείο και επέστρεψε στην εκκλησία με τους πιστούς να περνάνε κάτω από τον επιτάφιο. Σε μεγάλο μέρος της διαδρομής έσβησαν τα φώτα των δρόμων και η ατμόσφαιρα έγινε κατανυκτική χάρη στους δαυλούς που κρατούσαν τα μέλη του Φάρου.
Και φέτος η περιφορά του επιταφίου στις Καλυθιές έγινε με τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής Καλλιθέας.
Τον επιτάφιο, σε όλη τη διαδρομή, σήκωναν στρατιώτες του 294 ΤΕ.
Μοναδικό πρόβλημα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως στο δρόμο ανάμεσα στο Πευκάκι και την 28ης Οκτωβρίου με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιούνται γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε η δημοτική αστυνομία. 

ΠΕΝΘΙΜΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ






Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΤΑΦΗ










ΕΛΑΜΨΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ



Τα μέλη του Φάρου σε συνεργασία με γυναίκες του χωριού καθάρισαν και έβαψαν το νεκροταφείο από άκρη σε άκρη. Σε συνδυασμό με εργασίες που έγιναν για τσιμεντόστρωση κάποιων σημείων το νεκροταφεία μας "λάμπει" από καθαριότητα και είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής τους πιστούς που θα παρακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφείου.

ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ


ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ






Σε κλίμα κατάνυξης κορυφώθηκε και φέτος το Θείο δράμα. Παρουσία εκατοντάδων πιστών οι ιερείς μας στις εκκλησίες Καλυθιών και Φαληρακίου τέλεσαν την αναπαράσταση της Σταυρώσεως του Ιησού. Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης οι πιστοί άκουσαν τα 12 ευαγγέλια και στην συνέχεια οι γυναίκες έψαλλαν το μοιρολόι της Παναγιάς και τα ξημερώματα ξεκίνησε ο στολισμός των επιτάφειων. Όπως προστάζει το έθιμο στην περιοχή μας πιστοί ξεκίνησαν από τις Καλυθιές με τα πόδια και έφτασαν στον Άγιο Νεκτάριο Φαληρακίου ενώ την αντίστροφη διαδρομή ακολούθησαν πιστοί της ενορίας Φαληρακίου.  

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...