14 Μαρ 2013

Η ΚΑΛΥΘΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ















Το blog εξασφάλισε και δημοσιεύει φωτογραφίες από καρναβάλι που έγινε στις Καλυθιές τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '80 (1984 ή 1985). Το χωριό μας έχει μεγάλη παράδοση στις καρναβαλικές εκδηλώσεις κάτι που θα συνεχιστεί φέτος με την παρέλαση αρμάτων που διοργανώνει ο ΦΑΡΟΣ την προσεχή Κυριακή 17 Μαρτίου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως φέτος τα άρματα και οι "παραστάσεις" θα προσφέρουν πάρα πολύ γέλιο.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

To έγκυρο ηλεκτρονικό περιοδικό tandfonline δημοσίευσε την μελέτη των πολιτικών επιστημόνων Παντελή Σκλια και Γιώργου Μαρή για τις συνέπειες της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Ο Γιώργος Μαρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Καλυθιές, δραστηριοποιείται στον ακαδημαϊκό στίβο και συχνά αρθρογραφεί στον ελληνικό και ξένο τύπο για θέματα που αφορούν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Κάντε κλικ στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο και διαβάστε την ενδιαφέρουσα πολιτική ανάλυση.

http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/15705854.2012.732392

ΚΑΛΥΘΕΝΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ





Με την συμμετοχή του Καλυθενού αγιογράφου Γιάννη Αργυρού πραγματοποιείται το δύσκολο έργο αγιογράφησης του τρούλου επιφάνειας 330 τετραγωνικών μέτρων της ορθόδοξης εκκλησίας Αγίας Τριάδας στην πολιτεία Ιντιανάπολη Αμερικής.
Ο Γιάννης Αργυρού συμμετέχει στην ομάδα του γνωστού αγιογράγου Γεωργίου Κορδή.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ





Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα μέλη του Σωματείου Ομπρελλάδων Φαληρακίου "Ο ΗΛΙΟΣ" προχωρούν σε εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών της περιοχής μας. Οι φωτογραφίες είναι από την εξόρμηση καθαριότητας που έγινε στις παραλίες Λαδικό και Αντονι Κουίν.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΑΚ

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Απόλλων Καλυθιών συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και οδήγησαν τον Απόλλωνα στον τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου αποκλείοντας τρεις δυνατούς αντιπάλους.
Είναι άξιοι συγχαρητηρίων, μας προσέφεραν αυτό που επιθυμούσαμε.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση που μας στήριξε στις προσπάθειές μας, καθώς και για τις ενέργειες που κάνει για να δούμε τον Απόλλωνα εκεί που του αξίζει.
Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επιχειρηματίες και απλούς φιλάθλους που στήριξαν τον ΣΦΑΚ οικονομικά.
Τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στον τελικό και βοήθησε την ομάδα στην προσπάθειά της. Ο κόσμος του Απόλλωνα έδωσε βροντερό παρών και κέρδισε τη μάχη της εξέδρας. 

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλυθιών θα ήθελε, δημόσια, να ευχαριστήσει συμπολίτες μας για τις πολύτιμες προσφορές που έκαναν:
Μιχάλης Χατζηνικόλας (Μίχαλος),
Αναστάσιος Γαλατάς (ΟΒΕΛΙΞ),
Μιχάλης Σταυρής (πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου),
Σαββούλα Κευγαδιού (κομμωτήριο SK),
Ιωάννης Δοντάς,
Ελένη Καφετζή (ΕLENAS CORNER),
Γιώργος Κωβαίος (λογιστής),
Δημήτρης Αλαφάκης (ALAFAKIS DELIVERY).
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς, τους καθηγητές και τα παιδιά που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο πάρτι του συλλόγου.
Ευχόμαστε σε κάθε βήμα μας να σας έχουμε δίπλα μας για το καλό των παιδιών μας.
Τα μέλη του ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλυθιών

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...