20 Νοε 2008

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!

Γεια!
Το παρακάτω ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και αν θέλεις το συμπληρώνεις.
Γιατί στο δίνουμε; Πολύ απλά, για να μάθουμε σε τι θέση βρίσκονται οι άνθρωποι γύρω μας, τι τους «καίει», τι τους ενώνει με μας και τους άλλους.
Ελπίζουμε λοιπόν να το συμπληρώσεις, δεν θα σου φάει χρόνο! Αφού το συμπληρώσετε στείλτε το με email στο tosyn@kalithea.gr .

1. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΟ: Α) Αγόρι Β) Κορίτσι

2. ΗΛΙΚΙΑ: A) 14-17 B) 18-22 Γ) 23-28

3. Είσαι εγγεγραμμένος στο μητρώο Νέων του Δήμου Καλλιθέας;
Α) ΝΑΙ Β) ΟΧΙ

Εάν όχι, θα ήθελες να εγγραφείς; …………………………………………………………………
4. Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, είχες ενεργή συμμετοχή;

Α) ΝΑΙ Β) ΟΧΙ
5. Βαθμίδα Εκπαίδευσης:
Α) ΓΥΜΝΑΣΙΟ Β) ΛΥΚΕΙΟ Γ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
6. Έχεις κάποια γνώση σχετικά με το Συμβούλιο Νεολαίας, τι είναι και ποιος ο ρόλος του;
Α. ΛΙΓΟ Β. ΑΡΚΕΤΑ Γ. ΚΑΘΟΛΟΥ

Εάν ΝΑΙ, παρακαλούμε όπως γράψεις συνοπτικά τι γνωρίζεις:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

7. Ποια η γνώμη σου για το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας και τι προσδοκίες έχεις από αυτό;

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

8. Ποια θεωρείς ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα, που απασχολούν την Νεολαία και με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας;

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του δήμου www.kalithea.gov.gr

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Τον τέως βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Χρύση επεσκέφθησαν χθες μέλη του Σωματείου "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ Η ΓΟΡΓΟΝΑ" και εξέθεσαν τα προβλήματά που τους απασχολούν.
Ο κ. Χρύσης άκουσε με κατανόηση τα εύλογα αιτήματά τους και εν όψει καταρτίσεως νέας διυπουργικής αποφάσεως σχετικά με τη ρύθμιση της απ’ ευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού, απέστειλε το παρακάτω υπόμνημα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο θα ληφθεί υπ’ όψη στη διαμόρφωση της νέας διυπουργικής αποφάσεως για την διασφάλιση των εχόντων νόμιμη άδεια ασκήσεως θαλασσίων σπορ.

«Με την υπ’ αριθ. 192/1999 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου αναγνωρίσθηκε το Σωματείο με την επωνυμία "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ Η ΓΟΡΓΟΝΑ" με έδρα το Φαληράκι της Ρόδου και ενεγράφη με αύξοντα αριθμό 82/2000 στα τηρούμενα βιβλία του Πρωτοδικείου Ρόδου. Σήμερα το ως άνω Σωματείο αριθμεί 91 μέλη τα οποία δραστηριοποιούνται σε οργανωμένες παραλίες της Ρόδου.
Τα άτομα αυτά επί σειρά ετών, που υπερβαίνουν την δεκαετία, έχουν νόμιμη άδεια ασκήσεως θαλασσίων σπορ, είναι οικογενειάρχες, πολύτεκνοι, εκπληρούν τις φορολογικές και μισθωτικές τους υποχρεώσεις, σέβονται το περιβάλλον και έχουν επενδύσει 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ σε μηχανές, σκάφη και εξοπλισμούς θαλασσίων σπορ.
Οι ως άνω επαγγελματίες, ανά διετία που διεξάγονται οι πλειστηριασμοί παραχώρησης με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας, αισθάνονται ανασφαλείς καθώς μπορούν να εκτοπισθούν από το κύριο επάγγελμα τους από οικονομικά ισχυρούς ή άλλα οργανωμένα συμφέροντα που προσφέρουν εξωπραγματικά ποσά ως αντάλλαγμα.
Έτσι καθίστανται ενίοτε θύματα εκβιασμών, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις αναληφθείσες υποχρεώσεις τους από την αγορά μηχανημάτων. Τέλος η επαγγελματική τους συνέχεια και η οικογενειακή τους επιβίωση σε δύσκολους καιρούς καθίσταται προβληματική.
Με διυπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών ρυθμίζεται εκάστοτε η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας.
Επικειμένης νέας διυπουργικής απόφασης σχετικά με τα παραπάνω, επιβάλλεται για προστασία των ενασχολουμένων επαγγελματικά με τα θαλάσσια σπορ να τεθούν στοιχειώδεις ασφαλιστικές δικλείδες χωρίς να ζημιώνεται το δημόσιο.
Συγκεκριμένα προτείνουμε να ληφθούν υπ’ όψη τα παρακάτω:
1. Στους κατέχοντες άδεια εκμετάλλευσης θαλασσίων σπορ οι οποίοι έχουν δημιουργήσει επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις να ανανεώνεται η άδεια χωρίς πλειστηριασμό και με αύξηση ανάλογη του πληθωρισμού για να αποφεύγονται οι αυθαιρεσίες.
2. Οι πλειστηριασμοί μπορούν να διεξάγονται σε "νέα πόστα" που δημιουργούνται σε νέες θέσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω η απόλυτη εξάρτηση της κατακύρωσης του πλειστηριασμού αποκλειστικά από οικονομικά κριτήρια και άδικη είναι και αντικείμενο εκμετάλλευσης γίνεται από επιτήδειους.
Ας ληφθεί υπ’ όψη ότι επί πολλά χρόνια δεν διεξάγονταν πλειστηριασμοί και το κράτος δημιούργησε μια κατάσταση η οποία αναιρέθηκε με την εφαρμογή των πλειστηριασμών δημιουργώντας τα παραπάνω προβλήματα
Στην κατάρτιση της νέας διυπουργικής αποφάσεως όλα τα παραπάνω θα βελτιώσουν τα υφιστάμενα κριτήρια και θα διασφαλίσουν τους επαγγελματίες θαλασσίων σπορ που έχουν επενδύσει στην ενασχόλησή τους αυτή και από τα έσοδα της οποίας συντηρούν τις οικογένειές τους.»

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...