16 Δεκ 2022

ΝΕΚΡΟ ΖΩΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΟΥΝΟΥ

Νεκρό ζώο, πιθανότατα μικρή αγελάδα, εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής στην παραλία Τραουνού σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα  facebook "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ". Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα.








ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Ρεπορτάζ skyrodos.gr 


Στην ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις που πρέπει για τη Ρόδο αναφέρθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sky Ρόδου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γιάννης Ιατρίδης.
Όσο για το αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου  δήλωσε πως στην παρούσα φάση τον ενδιαφέρει τι θα γίνει με τις βουλευτικές εκλογές αφού στόχος του είναι η επανεκλογή της κόρης του Μίκας .
Σχολίασε όμως και την συνεδρίαση των παρατάξεων των κυρίων Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά το Σάββατο τονίζοντας πως είναι μια διαδικασία που θα αφήσει παρενέργειες.
Ειδικότερα για την συνεδρίαση των δύο παρατάξεων  θέμα με το οποίο ξεκίνησε η συζήτηση ο κ. Ιατρίδης τόνισε:
«Είναι μια  λάθος διαδικασία που θα αφήσει παρενέργειες. Δεν συμφωνώ με αυτή. Στην πολιτική βέβαια  όλα είναι θεμιτά και όλα μπορούν να γίνουν. Πρέπει να γίνονται με σχέδιο με όραμα. Να υπάρχει όμως, μια στρατηγική για να προκύπτει ένα αποτέλεσμα που να είναι αποδεκτό από όλους».
Ο κ. Ιατρίδης τόνισε πως παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνομιλεί με αυτοδιοικητικούς.
«Μιλώ με πολλούς συναδέλφους  στην αυτοδιοίκηση. Συνομιλώ και με την  κοινωνία που αποφασίζει και ψηφίζει και έχει το πάνω χέρι στις εκλογές»
Αναφερόμενος στη Ρόδο τόνισε:
«Εκτιμώ πως το νησί της Ρόδου  είναι σε μια διαδικασία που δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο κόσμος είναι σε μια μεγάλη ανησυχία και αμηχανία. Γιατί πίστευε πως η Ρόδος θα ήταν ένα νησί κυβερνείο. Όμως αντί να είναι κυβερνείο είναι μια ετεροδιοίκηση στην πόλη και στα χωριά που έχουν εγκαταλειφθεί. Εκτιμώ πως πρέπει να ενεργοποιηθούν  οι δυνάμεις του νησιού για να αντισταθούμε  στην κατηφόρα που έχει πάρει το νησί. Οι παρενέργειες θα είναι πιστεύω πολύ σκληρές . Για να  τραβήξεις χειρόφρενο, όμως, χρειάζεται πολύ ενέργεια. Να ενεργοποιηθούν όλοι για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο. Το νησί δικαιούται καλύτερες ημέρες. Είναι ο τόπος μας. Πρέπει να το αγαπήσουμε . Όλα στην αυτοδιοίκηση κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ο κόσμος  δεν περιμένει λόγια αλλά αποτελέσματα»
Με αφορμή την τοποθέτηση στον Sky του βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνου Κόνσολα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ο κ. Ιατρίδης δήλωσε:
«Το ειδικό καθεστώς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ήταν δεδομένο για τα Δωδεκάνησα. Από το νομό μας ξεκίνησε και κατοχυρώθηκε. Μπήκαν και οι Κυκλάδες. Τελικά χάθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές. Κάποιοι πολιτικοί  αντιστάθηκαν και έχασαν τις θέσεις τους  για πολλά χρόνια . Μετά επανήλθε το ειδικό καθεστώς  μερικώς με μια διαδικασία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν  άνοιξε μύτη ( εννοεί τη μείωση στα νησιά που φιλοξενούν παράνομους μετανάστες) . Σήμερα ζητάμε τα αυτονόητα. Οι μειωμένοι συντελεστές δεν είναι μόνο για τη μείωση των τιμών στα προϊόντα αλλά για να έχουν  τα  νησιά μας μια αναπτυξιακή πορεία. Να καταλάβουν και στην Αθήνα  τη σημασία που έχουν για τους νησιώτες οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ».
Αναφερόμενος σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόνισε πως βλέπει να υπάρχει μια ανησυχία στον κόσμο.
« Είναι κάθε ημέρα με τους πολίτες. Βλέπω μια  ανησυχία  από  τον κόσμο που περιμένει να δει την επόμενη κίνηση. Περιμένει μια κίνηση που θα φέρει στο δήμο Ρόδου μια ολοκληρωμένη πρόταση. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να μπουν οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν  στις υποχρεώσεις  και τις απαιτήσεις του νησιού. Βλέπω τις κινήσεις που γίνονται. Για μένα προτεραιότητα δεν είναι η ΤΑ αλλά οι βουλευτικές εκλογές .Εκεί θα ρίξω το βάρος για να πετύχω τα αποτέλεσμα που θέλω όπως τόσα χρόνια για το παιδί μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Εγώ υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση για 24χρόνια. Κάναμε τομές μεγάλες που σήμερα κάποιοι θέλουν να τις διαγράψουν. Δεν διαγράφονται όμως όπως ο ΠΡΟΤΟΥΡ η ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ και άλλα. Να βελτιωθούν. Όμως είναι δράσεις και τομές της αυτοδιοίκησης  που άντεξαν στο χρόνο», δήλωσε.
Για τη Ρόδο ο κ. Ιατρίδης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα μάστερ πλάν ολοκληρωμένο.
«Αυτό το μάστερ πλάν πρέπει να έχει ορίζοντα είκοσι με  τριάντα χρόνια για να μπορεί το νησί που υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.  Δεν έχουμε  άλλη επιλογή από το να δούμε το νησί από άλλη οπτική γωνία με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια» .
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι στο Δήμο Ρόδου βλέπουν τον κ. Ιατρίδη σαν αντίπαλο σε επίπεδο πολιτικής ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας δήλωσε:
«Δεν τον βλέπω σαν αντίπαλο. Ο μεγάλος κριτής είναι ο κόσμος. Όλοι θα περάσουν από το ταμείο. Και εκεί ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Οι πολίτες είναι  οι μεγάλοι κριτές μας που αποδίδουν τα του Καίσαρος τω  Καίσαρι».
Για την κριτική που του ασκούν στελέχη της παράταξης του δημάρχου κ. Καμπουράκη είπε:
«Δεν πήγα πουθενά εγώ.  Ήμουν δήμαρχος.Μετά σταμάτησα   και έβαλα τελεία και παύλα. Άλλες συνθήκες ήταν που κατέβηκα στις εκλογές με τον κ. Αντώνη Καμπουράκη.   Δεν έφυγα από καμία παράταξη . Ήμουν σταθερός στις θέσεις και τις απόψεις μου. Δεν θα πρέπει να ομιλούν αυτοί που έχουν επηρεαστεί από τη γρίπη των πτηνών.  Θα έρθει η ώρα που θα τα πούμε αυτά».
Επίσης με αφορμή τη  συνεδρίαση των παρατάξεων των κυρίων Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά μετέφερε και τη δική του πληροφορία  πως  ο κ. Β.Μανδρακός δεν  θα δηλώσει επιθυμία να ηγηθεί της νέας παρατάξεως που θα δημιουργηθεί.
«  Δεν θα συμμετέχει ως υποψήφιος για τη ηγεσία της παράταξης ο κ. Μανδρακός. Πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να καταλάβουν πως  οι εποχές του 2010 έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα  το συγκεκριμένο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ .  Είναι τελείως διαφορετικά τα δεδομένα. Έχουν αλλάξει τα πάντα και δεν πρέπει να κινούνται με παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Πρέπει να δουν  από διαφορετική οπτική γωνία την επόμενη ημέρα. Και η επόμενη  ημέρα θέλει  μια άλλη στρατηγική.  Δεν μπορούμε να πάμε σε μια διαδικασία για να πάρουμε ένα στασίδι  για  να πούμε πως θα είμαστε υποψήφιοι δήμαρχοι και να πάρουμε μια καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν.Το μέλλον είναι πολύ διαφορετικό  σήμερα».


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...