13 Φεβ 2014

ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΑΜΜΩ






Σε χωματερή έχει μετατραπεί, για άλλη μία φορά, ένα πανέμορφη σημείο του τόπου μας. Λίγα μέτρα πριν το μοναστήρι του Προφήτη Αμμώς στο Φαληράκι, ασυνείδητοι πετάνε μπάζα και υπολείμματα κατεδαφισμένων επιχειρήσεων αδιαφορώντας για την αισθητική εικόνα και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Επαγγελματίες στον χώρο των μεταφορών για να κάνουν ευκολότερα και δωρεάν τη δουλειά τους αδειάζουν τα φορτηγά σε ένα σημείο που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από επισκέπτες που θαυμάζουν την ομορφιά του τοπίου και τους ήχους που προσφέρουν τα πολύχρωμα παγόνια.
 Η εκκλήσιαστική επιτροπή Καλυθιών και ο δήμος Ρόδου διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει δοθεί άδεια για συγκέντρωση μπαζών στο συγκεκριμένο σημείο. Δημοτική αστυνομία για να ελέγξει το φαινόμενο δεν υπάρχει και η σωτηρία του περιβάλλοντος "πέφτει" στην συνείδηση των πολιτών. Οπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες οι ασυνείδητοι είναι πολλοί, ζουν ανάμεσά μας και τους γνωρίζουμε...

Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ



Οι γονείς μου δεν είναι πια φίλοι
Συγγραφέας:JenniferMoore-Mallinos
Μετάφραση: Παρασκευή Αυγουστίνου
Εικονογράφος: MartaFabrega
Εκδόσεις : Σαββάλας 2006
Άλλο ένα πολύ όμορφο βιβλίο, που αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις, ειδικότερα σε σχέσεις ανάμεσα σε γονείς. Ένα μικρό παιδί βιώνει τα προβλήματα, τις διαφωνίες, τους καυγάδες και τελικά τον αποχωρισμό. Κι εκεί που νόμιζε πως όλα στη ζωή του είναι τέλεια ,ξαφνικά όλα αλλάζουν. Βλέπει επίσης  τι περνάει αυτός που μένει πίσω : στη συγκεκριμένη περίπτωση η μαμά,  γεμάτη  απογοήτευση, νιώθοντας την απόρριψη. Το παιδί προσπαθεί να καταλάβει, αποτραβιέται , νιώθει ενοχές. Όμως τελικά το ζευγάρι καταφέρνει μετά το χωρισμό να ισορροπήσει και να κρατήσει  ο καθένας το ρόλο που έχει αναλάβει απέναντι στο παιδί τους. Βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους και κοιτάζουν  το συμφέρον και την ψυχική ηρεμία  του παιδιού. Τότε κι εκείνο σιγά σιγά  σιγουρεύεται πως δε φταίει  το ίδιο και παρόλα όσα έχουν συμβεί ,οι γονείς του το αγαπούν και το νοιάζονται. Κι έτσι συμφιλιώνεται με το χωρισμό (και ίσως  το διαζύγιο) αρκετά ανώδυνα.
Όλα αυτά δίνονται μέσα από το βιβλίο με τρόπο απλό, έτσι που μπορούν πολλά παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση να ταυτιστούν με την ηρωίδα μας. Και να νιώσουν ανακούφιση. Σίγουρα αποτελεί ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια γονιών κι εκπ/κών που δε γνωρίζουν πώς, ή δε βρίσκουν τρόπο να θίξουν το ζήτημα αυτό στα παιδιά τους!

Το Β1 τμήμα του 2ου Δ.Σ Καλυθιών Ρόδου επεξεργάστηκε το θέμα με αφορμή το βιβλίο αυτό. Τα παιδιά-σαν μικροί συγγραφείς- έφτιαξαν ένα δικό τους παραμύθι!! Του έδωσαν τον τίτλο « Η Χιονούλα στη χώρα των καλικάτζαρων». Ένα μικρό κορίτσι , η Χιονούλα, βιώνει το χωρισμό των γονιών της, το άγχος της αλλαγής της ζωής της και το κυριότερο, της λείπει η μαμά της. Όμως σιγά σιγά οι ισορροπίες επανέρχονται και το κορίτσι νιώθει ξανά την αγάπη και των  δύο γονιών της, ανεξάρτητα αν μένουν σε διαφορετικά σπίτια. Τις ζωγραφιές επιμελήθηκε η μαθήτρια της πρώτης Γυμνασίου , Βλαχίδη Αγγελική. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Γνωστοποιούμε  στους επιχειρηματίες  Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων ότι ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η Β΄ φάση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ
Τουρισμός Για Όλους 2013-2014, το οποίο θα ισχύσει από 12 Μαρτίου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2014, με τα εξής υποπρογράμματα:

α) ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ  ΔΙΑΚΟΠΩΝ 2013 – 2014
β)  Γ΄ ΗΛΙΚΙΑΣ 2013-2014

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή
το αργότερο έως 21.2.2014.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε  να επικοινωνήσετε με τα κατά τόπους σωματεία, τα γραφεία της Ομοσπονδίας, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας  www.oeddd.com
 
Εκ του ΔΣ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Παναγιώτης Τοκούζης

* Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Δωδ/σου ευχαριστεί δημόσια τους βουλευτές που συνέβαλαν στην επίλυση του ζητήματος σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) των ενοικιαζομένων δωματίων & διαμ/των.

Τον Βουλευτή του Συνασπισμού κ. Δημήτρη Γάκη για τη στήριξη των αιτημάτων μας και τη μεταφορά των προβληματισμών μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Βασίλη Υψηλάντη για την αναφορά που κατέθεσε και την πίεση που άσκησε στη Βουλή για την ένταξη των επιχειρήσεών μας στα ειδικά κτίρια, ανεξάρτητα αν αυτά ανήκουν σε νομικά ή σε φυσικά πρόσωπα.

Με εκτίμηση,
Εκ του ΔΣ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας


Παναγιώτης Τοκούζης

ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΘΜΩΝ, ΝΕΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ

βίντεο: rodostv.gr

Για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι ο Απόλλων Καλυθιών έμεινε μακριά από τη νίκη. Μετά τις ήττες από Αντίμαχο (εντός), Διαγόρα και Κλεάνθη (εκτός) η ομάδα μας δεν μπορέσε να νικήσει ούτε τον ουραγό Ευαγόρα στις Καλυθιές στα πλαίσια της εμβόλιμης 17ης αγωνιστικής που διεξήχθη την Τετάρτη.
Παρά την επιστροφή των Μαυρομούστακου-Δημητρά ο Απόλλων δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα σε ένα παιχνίδι που ήταν επιθετικός μονόλογος για την ομάδα των Καλυθιών.
Ο Απόλλων έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ που θα του έδινε τη νίκη.
Πάντως για άλλο ένα παιχνίδι η ομάδα μας αδικήθηκε από τη διαιτησία. Στο 17' ο τερματοφύλακας του Ευαγόρα ανατρέπει καθαρά τον Παπανικολάου αλλά ο διαιτητής Χαρισμανίδης αρνήθηκε να υποδείξει το πέναλτι. Οπως φαίνεται στο βίντεο του rodostv.gr ο Παπανικολάου περνάει την μπάλα και στην συνέχεια ο τερματοφύλακας φανερά τον σπρώχνει. Σε καμία περίπτωση ο τερματοφύλακας δεν κάνει κίνηση για να αποκρούσει την μπάλα αλλά για να εμποδίσει τον επιθετικό του Απόλλωνα. Το παιχνίδι τελείωσε σε κλίμα έντασης με τους παράγοντες του Απόλλωνα να τα "ψάλλουν" στον κακό διαιτητή.
Πέντε αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του πρωταθλήματος η βαθμολογία στον 1ο όμιλο έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1. Ιάλυσος 42
2. ΑΕΡΑ 42
3. Διαγόρα 38
4. Απόλλων Καλ. 34
5. Κλεάνθης 28.
O Απόλλων πρέπει να παραμείνει στην 4η θέση για να αγωνιστεί στα play off.
Την επόμενη αγωνιστική (Κυριακή 3.00 μ.μ.) ο Απόλλων έχει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι, στ' Αφάντου κόντρα στον τοπικό ΑΕΡΑ.
Χθες ο προπονητής Κώστας Καμπούρης χρησιμοποίησε τους:  Κουφάλης, Σαββούλης, Κίτσος, Στάθης (46΄ Πιέρο), Ταντίκης (61΄ Φυλακούρης), Κυρίτσης, Σκόρπος, Παπανικολάου, Μαυρομούστακος, Δημητράς, Τσαλίκης (70΄ Κιόττος).

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...