14 Δεκ 2022

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ


Σοβαρές ενδείξεις υποχώρησης του οδοστρώματος καταγράφονται στη διαδρομή από το γήπεδο Καλυθιών έως το ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Σε αρκετά σημεία ο δρόμος υποχωρεί προκαλώντας αλλοιώσεις στις σχεδιασμένες κλίσεις και προκαλώντας προβλήματα στην ασφαλή οδήγηση. Πρέπει, πριν μεγιστοποιηθεί το πρόβλημα, να γίνει αυτοψία και μετρήσεις από μηχανικούς για να παρθεί απόφαση εάν υπάρχει η δυνατότητα τεχνικών παρεμβάσεων. 
Αθλιο και επικίνδυνο οδόστρωμα υπάρχει και άλλα σημεία της περιοχής μας όπως ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί από την παιδική χαρά προς την Αγία Παρασκευή. Οι πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι το νησί έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο αλλά η πραγματικότητα με τις λακκούβες και τους δρόμους καρμανιόλα είναι αμείλικτη.  Ακόμη και κεντρικοί δρόμοι στους οποίους γίνονται παρεμβάσεις διαθέτουν πολλά σημεία που χρειάζονται άμεσα ξήλωμα και φτιάξιμο από μηδενική βάση.




Το blog εντόπισε δύο τουλάχιστον σημεία από την καντίνα στο Πέραμα έως την στροφή για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που τα χώματα δίπλα στον δρόμο υποχωρούν από τα νερά της βροχής. Οι φωτογραφίες και το βίντεο αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος. Τα συγκεκριμένα σημεία δέχονται επιβαρύνσεις από τα βαριά οχήματα που κατευθύνονται στο ελαιουργείο και τη μονάδα ανακύκλωσης οικοδομικών υλικών αλλά και τα ογκώδη στρατιωτικά οχήματα με κατεύθυνση προς και από το γειτονικό χωριό της Ψίνθου. 







ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΑΝΤΩΝΑ



Πριν λίγες ημέρες ο Στάθης Αντωνάς κατάφερε να πετύχει το 3-0 στο επαγγελματικό του ρεκόρ στην πυγμαχία, επικρατώντας του Ρώσου Rustem Fatkhullin σε ρινγκ στο Λίβερπουλ. Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πυγμάχος έχει καταγράψει 59 αγώνες σε επαγγελματικό επίπεδο κάτι που δείχνει την αξία της επιτυχίας για τον Αντωνά. 

Η νίκη για τον Καλυθενό πυγμάχο πιστοποιεί ένα εξαιρετικό 2022 για εκείνον και θέτει τα θεμέλια για μία ακόμα πιο δυνατή επόμενη χρονιά υπό την καθοδήγηση των προπονητών του Μπάμπη Στατιού και Dave Fitzerald. 
Βήμα βήμα χτίζει την πορεία του στην επαγγελματική πυγμαχία και αξίζει να επισημάνουμε και την σημαντική στήριξη που λαμβάνει από την τοπική με τον κόσμο να αγοράζει κάθε φορά εισιτήρια για τους αγώνες του στην Αγγλία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων που ειδικεύονται στην πυγμαχία το επόμενο ματς επί Βρετανικού εδάφους έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο. 

Δείτε το ματς :

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΥ ΤΡΑΟΥΝΟΥ

 

Περισσότερα από 37 χρόνια κάθειρξης και φυλάκισης, «μοιράστηκαν» χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, τρεις Τούρκοι και ένας Παλαιστίνιος για τη μεταφορά πέντε ατόμων από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο, το περασμένο καλοκαίρι, κατά την οποία μάλιστα φέρονται να επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών και 4 μηνών σε 21χρονο από την Τουρκία ο οποίος φέρεται να ήταν και ο κυβερνήτης του σκάφους που μετέφερε τους αλλοδαπούς, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Με την ίδια απόφαση ο 37χρονος από την Τουρκία, ο 22χρονος συμπατριώτης του και ο 24χρονος από την Παλαιστίνη καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 7 ετών και ενός μηνός έκαστος, με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης, Δημήτρης Δημητριάδης και Μάνος Τεχνίτης.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 22χρονος φέρεται ως το άτομο που «βοηθούσε» τον κυβερνήτη, δίδοντας νερό και τροφή στους μεταφερόμενους, ο 37χρονος Τούρκος δηλώνει ότι είναι μεταφερόμενος και πως μάλιστα κατέβαλε το ποσό των 7.000 ευρώ προκειμένου να εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ουδεμία σχέση με την υπόθεση έχει δηλώσει ο 24χρονος Παλαιστίνιος.
Ο τελευταίος, αξίζει να σημειωθεί πως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ωστόσο δικάστηκε ωσεί παρών και του επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή.
Σε ό,τι αφορά τον 22χρονο και τον 21χρονο, οι οποίοι έχουν αποδεχτεί τη μεταφορά των αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας και προανακριτικά, έχουν ισχυριστεί ότι αναγκάστηκαν να το κάνουν εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, οι οποίες περιμένουν από αυτούς να τις φροντίσουν.


Ο εντοπισμός και οι προειδοποιητικές βολές


Το περιστατικό είχε συμβεί στις 30 Ιουλίου 2022 το μεσημέρι στην παραλία «Τραουνού» και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση στην οποία χρειάστηκε να γίνει και χρήση προειδοποιητικών βολών προκειμένου να ακινητοποιηθεί το ιστιοφόρο που επιχειρούσε να αποβιβάσει τους παράνομους μετανάστες.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου, οι λιμενικοί άνοιξαν πυρ σε ασφαλή τομέα του σκάφους, όταν ο Τούρκος διακινητής επιχείρησε να το σκάσει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Στη στεριά αξίζει να σημειωθεί ότι τους περίμενε ένας 24χρονος ομοεθνής τους, που τους καθοδηγούσε προκειμένου να αποβιβαστούν με ασφάλεια.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφερόταν ότι είχαν συλληφθεί πέντε αλλοδαποί καθώς και τέσσερις αλλοδαποί διακινητές τους ηλικίας 21, 22, 37 και 24 ετών.


Πηγή:rodiaki.gr
 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...