4 Ιαν 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ



Δείτε την συνέντευξη του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών κ. Μιχάλη Σταυρή με αφορμή την συμπλήρωση του πρώτο χρόνου εφαρμογής του ενιαίου δήμου Ροδίων στα πλαίσια του προγράμματος Καλλικράτης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

To κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου η οποία προτίθεται να κατασκευάσει ένα σύγχρονο γηροκομείο σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή.
Το γηροκομείο όπως δήλωσε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. κ.Κύριλλος θα κατασκευαστεί ακίνητο 30 στρεμμάτων που έχει η εκκλησία και βρίσκεται στην είσοδο της δημοτικής κοινότητας Καλλυθιών, δίπλα στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής. Ήδη συντάσσεται η μελέτη για την ανέγερση του γηροκομείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί οσονούπω και στην συνέχεια θα παρουσιαστεί στους τοπικούς φορείς.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης το γηροκομείο όταν κατασκευαστεί θα φιλοξενεί 150 ηλικιωμένους συμπολίτες μας στους οποίους θα παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις και η φροντίδα που απαιτείται.
Η εξεύρεση πόρων για την κατασκευή του γηροκομείο φαίνεται να προβληματίζει έντονα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο καθώς ο προϋπολογισμός του έργου που θα γίνει γνωστός με την ολοκλήρωση της μελέτης αναμένεται να είναι υψηλός. Επιδίωξή του είναι να ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή να βρεθούν ιδιώτες που θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του προσφέροντας με τον τρόπο αυτό στην τοπική κοινωνία μας .

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Το kalithies.blogspot.com συνάντησε τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών Μιχάλη Σταυρή και συζήτησε μαζί του, για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην εποχή του ενιαίου δήμου Ροδίων ο κ. Σταυρής παραδέχεται τα μεγάλα προβλήματα, σημειώνει ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια και αισιοδοξεί πως ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος στον τομέα της αντιμετώπισης της καθημερινότητας.
Ο πρόεδρος στην εξομολόγησή του στάθηκε στα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το... καλημέρα τον Ιανουάριο του 2011 όταν το νησί και η περιοχή μας παραδόθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας. Ο κ. Σταυρής αποκάλυψε πως θα φτιαχτούν άμεσα νέες τουαλέτες στην κεντρική παραλία Φαληρακίου ενώ θα κατασκευαστεί και ράμπα πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα δίπλα από το ξενοδοχείο Faliraki Beach.
Το Τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών ζητάει κατανόηση από τους δημότες αφού τα πάντα γίνονται χωρίς χρήματα (ή με κάποιους να βάζουν το χέρι στη δική τους τσέπη) και σε καμία περίπτωση να μην γίνεται σύγκριση με την προηγούμενη κατάσταση του δήμου Καλλιθέας όπου τα λεφτά περίσσευαν.
Επίσης ζητάει από τους δημότες να αλλάξουν νοοτροπία ειδικά στο θέμα των σκουπιδιών αφού με σωστή συμπεριφορά απ' όλους η περιοχή μπορεί να ξαναγίνει καθαρή.
Στις φωτογραφίες απεικονίζονται παρεμβάσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου και χωρίς να ξοδευτούν χρήματα κατά τη διάρκεια του 2011. Αυτά τα μικρά έργα έγιναν από το προσωπικό του δήμου και όχι από εργολάβους όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.
Όπως σημειώνει ο κ. Σταυρής "με τις δυνάμεις που έχουμε και χωρίς χρήματα παλεύουμε σε Καλυθιές και Φαληράκι".


Ο δρόμος από την εκκλησία προς την περιοχή Μελισσάς εδώ και πολλά χρόνια είχε καταστραφεί και η άσφαλτος είχε μετατραπεί σε... επικίνδυνα κύματα. Τους τελευταίους μήνες απομακρύνθηκε το οδόστρωμα και στρώθηκε τσιμέντο που προσφέρει ασφάλεια στους οδηγούς.

Σε γειτονιά κατοικιών στην περιοχή Μελισσάς ο κατεστραμμένος δρόμος αντικαταστάθηκε με πλάκες που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε έργα από τον πρώην δήμο Καλλιθέας. 



Πλακόστρωση έγινε και στην είσοδο του 2ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών σε ένα σημείο που μετατρεπόταν σε λίμνη κάθε φορά που έβρεχε





Παρέμβαση έγινε και στην περιοχή που κατασκευάζεται το κλειστό γυμναστήριο στο δρόμο που περνάει μέσα από το ποταμάκι και οδηγεί προς τη Λεωφόρο Ρόδου Λίνδου.



Οι σπασμένες πλάκες (επί πολλά χρόνια) πριν την πλατεία αντικαταστάθηκαν από μικρά τουβλάκια που δείχνουν αντόχή στα βαριά οχήματα.


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...