4 Οκτ 2011

ΕΛΑΦΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ



Αρκετά ελάφια έχουν κάνει την εμφάνισή τους τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον Αγιο Ιωάννη. Τα ελάφια που κατοικούσαν στη Νότια και Κεντρική Ρόδο μετά τις καταστροφικές πυργκαγιές σε Λάρδο και Λάερμα μετκινήθηκαν βορειότερα για να βρουν καταφύγια, τροφή και νερό.
Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε περιοχή πριν τον Αγιο Ιωάννη δείχνουν ελάφι τύπου Ντάμα - Ντάμα. Κάποιοι έχουν εντοπίσει μέχρι και ομάδα έξι ελαφιών.
Ας σεβαστούμε τη θέση τους στο φυσικό περιβάλλον και ας μην προσπαθήσουμε να τα φοβίσουμε ή να τα εγκλωβίσουμε. Το ελάφι από αρχαιοτάτων χρόνων είναι το σύμβολο της Ρόδου και αξίζει τον σεβασμό και τον θαυμασμό από τους ανθρώπους.

ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ


Τρεις μαθητές λυκείου ο Σταύρος, ο Γιώργος και ο Βασίλης πήγαν βόλτα στο βουνό Ψαλίδι και μοιράζονται μαζί μας εκπληκτικές εικόνες. Το περπάτημα που κράτησε τέσσερις ώρες ξεκίνησε από το γεφύρι μετά το γηπεδο Καλυθιών. Οι τρεις φίλοι ανέβηκαν στο Ψαλίδι δια μέσω του μονοπατιού που έχει κατασκευάσει ο Σταύρος Σταυρής. Εφτασαν μέχρι ψηλά τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και κατέβηκαν στην άλλη πλευρά του βουνού συναντώντας τον ποταμό Ποτό. Η βόλτα τους ολοκληρώθηκε κατά μήκος του ποταμού, με κατεύθυνση το γήπεδο Καλυθιών. Απολαύστε τις 306 φωτογραφίες που τράβηξαν!

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...