2 Νοε 2013

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ


Μετά από πρωτοβουλία του επιχειρηματία κ. Διαμαντή Σωτηράκη στην πλατεία Καλυθιών βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη του Γερμανικού Μουσικού Συλλόγου Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ. Ο σύλλογος με έδρα το Λεβερκούζεν εκπροσωπεί την αγάπη των Γερμανών για την Ελλάδα και τα μέλη του τραγουδούν δικά μας τραγούδια σε άπταιστη ελληνική γλώσσα. Η Γερμανική χωρωδία με την ελληνική ψυχή εντυπωσίασε όσους βρέθηκαν στην πλατεία και το χειροκρότημα μετά από κάθε τραγούδι ήταν έντονο. Το εντυπωσιακό είναι ότι τραγούδησαν και ένα παλιό Καλυθενό τραγούδι όπως το διδάχθηκαν από τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Καλυθιών κ. Γιώργο Μαλωίνα.
Να σημειωθεί ότι πέρα από τα ελληνικά τραγούδια οι φίλοι Γερμανοί παρακολουθούν και μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών.
Μετά το τέλος της μουσικής παράστασης εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών κ. Αντωνάς τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΟ



Στοιχεία αγώνα από το news12.gr, βίντεο από το rodostv.gr

Νικηφόρα και από το Ενωσιακό γήπεδο πέρασε την Παρασκευή ο Απόλλωνας Καλυθιών, επικρατώντας του Ευαγόρα με 2 – 0 σε αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου.
Οι παίκτες του Κώστα Καμπούρη πιστοποίησαν για μια ακόμα φορά ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και έβαλαν τις βάσεις για να πάρουν το «τρίποντο» από το πρώτο κιόλας ημίχρονο όπου πέτυχαν και τα δυο τους τέρματα. Στην επανάληψη έριξαν στροφές και έκαναν περισσότερο συντήρηση δυνάμεων από την στιγμή που δεν απειλούνταν από τους αντιπάλους τους.
Το σκορ άνοιξε στο 12’ ο Μαυρομούστακος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το τελικό 2 – 0 πέτυχε ο Κυρίτσης στο 45’ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκόρπου.
Η ομάδα μας σε πέντε παιχνίδια έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες και έχει παραχωρήσει εντός έδρας ισοπαλία στον Διαγόρα. Και στα πέντε παιχνίδια σκόραρε ο Λευτέρης Μαυρομούστακος.
Εκκρεμεί το παιχνίδι με τον Κλεάνθη που αναβλήθηκε. Το Σάββατο ο Απόλλων θα φιλοξενήσει στις Καλυθιές τον ΑΕΡΑ στο γειτονικό ντέρμπι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Διαιτητής ήταν ο Σάββας Τσοπανάκης (Γιάννης Μπερδεμπές, Χρήστος Καλκαβούρας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΥΑΓΟΡΑΣ: Μενίκος (40’ λ.τ. Νικολέττος), Γιακιντζής, Τσιώνης, Τσομάνι, Κακολύρης, Τσίπας, Γκαμαλέτσος, Κούτσι, Ζωάννου, Χρυσόσπουλος (59’ Λυκοπάντης)
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Καμπούρης, Στάθης, Σιέχ, Σαββούλης, Κυρίτσης, Σκόρπος, Δημητράς (59’ Κιόττου), Κίτσος, Παπανικολάου (87’ Ορφανός), Μαυρομούστακος (66’ Τσαλίκης), Μουτσοντέμι
* Λόγω απουσιών από τις προπονήσεις ο βασικός τερματοφύλακας του Απόλλωνα Γιώργος Κουφάλης έμεινε εκτός αποστολής του τελευταίου αγώνα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...