28 Απρ 2010

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Ρόδου με έδρα τη Ρόδο αποτελούμενος από το δήμους α. Ρόδου β. Νότιας Ρόδου γ. Πεταλούδων δ. Λινδίων ε. Καμείρου στ. Καλλιθέας ζ. Αφάντου η. Ιαλυσού θ. Αταβύρου καιι. Αρχαγγέλου, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Κω με έδρα τη Κω αποτελούμενος από τους δήμους α. Κω β. Ηρακλειδών και γ.
Δικαίου, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Καρπάθου με έδρα τη Κάρπαθο και ιστορική έδρα τον Όλυμπο Καρπάθου
αποτελούμενος από το δήμο Καρπάθου και τη κοινότητα Ολύμπου, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Η κοινότητα Αγαθονησίου αναγνωρίζεται σε δήμο, με όνομα, έδρα και εδαφική περιφέρεια αυτά της τέως κοινότητας.
Γ. Στους δήμους α . Νισύρου β . Πάτμου γ . Καλύμνιων δ . Λειψών ε . Λέρου στ. Κάσου ζ. Μεγίστης η.Σύμης θ. Τήλου ι. Χάλκης και ια. Αστυπάλαιας δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία περιλαμβάνει τους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Έδρα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι η Ερμούπολη. Συγκροτείται τοπεριφερειακό Διαμέρισμα Κω που περιλαμβάνει το δήμο Κω και το δήμο Νισύρου.
Συγκροτείται το περιφερειακό διαμέρισμα Καρπάθου που περιλαμβάνει το δήμο Καρπάθου
και το δήμο Κάσου. Συγκροτείται το περιφερειακό διαμέρισμα Καλύμνου που περιλαμβάνει τοδήμο Καλυμνίων, το δήμο Αστυπάλαιας, το δήμο Λειψών, το δήμο Λέρου, το δήμο Πάτμου
και το δήμο Αγαθονήσιου. Συγκροτείται το περιφερειακό διαμέρισμα Ρόδου που περιλαμβάνειτο δήμο Ρόδο, το δήμο Σύμης, το δήμο Χάλκης, το δήμο Μεγίστης και το δήμο Τήλου.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών
Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά.

Συμπέρασμα: ένας δήμος το νησί όπως ήθελαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά τα Δωδεκάνησα έχασαν και την έδρα της Περιφέρειας, αλλά και αυτής της Διοίκησης Αιγαίου. Προβλέπονται μεγάλες γκρίνιες

ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Σημερινή εικόνα από τις δημοτικές αποθήκες στην Φράγκα. Σε λίγο, δεν θα μπορεί να περάσει αυτοκίνητο από τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί δεξιά και αριστερά του δρόμου. Με τέτοιες εικόνες γίνεται αντιληπτό ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Στο σημείο εκείνο υπάρχουν βόμβες μικροβίων, αλλά κανείς δεν συγκινείται. Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που πετάγονται σκουπίδια και μπάζα. Με την υγεία δεν πρέπει να παίζουμε; Μήπως πρέπει να υπάρξει καταγγελία και παρέμβαση εισαγγελέα για να γλιτώσουμε χειρότερες καταστάσεις τώρα που ήρθε το καλοκαίρι;

ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ




Το βιντεάκι τραβήχτηκε στην παραλιακή έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στο Γκολφ Αφάντου και την παραλία Τραουνού. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Η έκταση ανήκει στην Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, αλλά επειδή η δυσφήμηση έχει αντανάκλαση σε εμάς καλό θα είναι οι δήμοι Καλλιθέας και Αφάντου, από κοινού, να πάρουν πρωτοβουλία καθαρισμού.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην έκταση δίπλα από το μοναστήρι του Προφήτη Αμμώ στο Φαληράκι με την ευθύνη για την καθαριότητα να ανήκει στη δημοτική αρχή Καλλιθέας.
Τελικά, καθημερινά, αποδυκνείεται ότι σε αυτόν τον τόπο την μεγαλύτερη ζημιά κάνουν οι κάτοικοί του. Εναν τόπο-παράδεισμο τον έχουμε μετατρέψει σε απέραντο σκουπιδότοπο.

ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΡΥΠΑ


Μετά την πρωινή ανάρτηση για το σπασμένο φρεάτιο και την επικίνδυνη τρύπα, συνεργείο του δήμου πήρε προσωρινή μέτρα προστασίας, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΡΥΠΑ



Εδώ και πέντε ημέρες, δίπλα στη Ρόδου-Λίνδου στον δρόμο που οδηγεί προς την περιοχή Μεσόνος (περίπτερο Καζέλη-Φαληράκι) υπάρχει ένα σπασμένο φρεάτιο ομβρίων υδάτων. Πόσες ημέρες πρέπει να περάσουν για να αντιληφθούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Καλλιθέας το πρόβλημα; Μήπως πρέπει να γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα από αυτοκίνητο, μηχανάκι ή πεζό για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός; Που είναι οι πολιτικοί υπεύθυνοι, οι αρμόδιοι υπάλληλοι; Κλεισμένοι στα γραφεία τους; Δεν κυκλοφορούν έξω στους δρόμους να δουν τα σοβαρά προβλήματα; Το... έχουμε κλείσει το μαγαζί εν όψει Καλλικράτη;

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...