22 Σεπ 2012

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ



Το χορευτικό εργαστήρι Τερψιχόρη είναι η μετέπειτα συνέχεια του πολιτιστικού οργανισμού Μεκτό του δήμου Καλλιθέας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2011 παρακινούμενοι κυρίως από την αγάπη για την εύρεση , διατήρηση και μετάδοση της τοπικής μας παράδοσης.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θεωρεί υποχρέωση του να ασχοληθεί με την ύφανση της παλιάς φορεσιάς, "το σακοφούστανο", το σακάκι, το πουκάμισο, τον εσωτερικό σκούφο και το λευκό τριγωνικό μαντήλι. Εργαζόμαστε συστηματικά και συγκεντρώνουμε πληροφορίες, μαρτυρίες, φωτογραφίες, και παλιές φορεσιές για την σωστή δημιουργία της φορεσιάς αυτής.
Έχουμε εμπλουτίσει το βεστιάριο μας με νέες παραδοσιακές στολές. Επιδιορθώσαμε και προσθέσαμε  στο σύνολο κάθε παραδοσιακής στολής μέρη που είχαν αφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια. Η ιματοθήκη μας έχει επίσης νέους βρακάδες, ζωνάρια, μαντήλια, ποδιές, καπέλα, φορέματα και μπαρέτες (γυναικεία παπούτσια).
Το χορευτικό εργαστήρι διαθέτει τμήμα έμπειρων χορευτών, καθώς και τμήματα εκμάθησης για παιδιά, αρχάριους και προχωρημένους κάθε ηλικίας.
Ο σύλλογος πραγματοποίησε φέτος για πρώτη φορά θερινά μαθήματα χορού, και εμφανίσεις σε διάφορες τοπικές διοργανώσεις του νησιού μας, άλλοτε ως προσκεκλημένοι και άλλοτε εώς διοργανωτής, αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσιάζοντας το κοινό.
Στον σύλλογο διδάσκουν έμπειροι χοροδιδάσκαλοι, χορούς από κάθε περιοχή της Ελλάδος με ιδιαίτερο ζήλο. Η έρευνα, οι χορογραφίες και η εκμάθηση για τη γνησιότητα των παραδοσιακών χορών πλαισιώνεται από τους ίδιους τους δασκάλους.

Το χορευτικό εργαστήρι Τερψιχόρη απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια μουσικοχορευτική μας παράδοση.

Το εργαστήρι για πρώτη φορά φέτος θα δεχτεί και παιδιά νηπίου από 5 χρονών τα οποία θα αποτελούν την πρώτη χορευτική τάξη.

Κόστος συνδρομής μέλους για ένα (1) άτομο : 50€
Κόστος συνδρομής μέλους για δύο (2) άτομα : 90€
Κόστος συνδρομής μέλους για τρία (3) άτομα : 130€          Συνδρομή από Οκτώβριο εώς Μάιο
Κόστος συνδρομής μέλους για τέσσερα (4) άτομα : 160€             
Κόστος συνδρομής νηπίου ανά παιδί : 25€

Η αποπληρωμή της συνδρομής θα γίνεται μαζί με την εγγραφή του  μέλους ή σε δύο (2) δόσεις των 25€ μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο.

Οι αιτήσεις θα παραδίδονται στο γραφείο του Συλλόγου μας (δίπλα από το δημοτικό ιατρείο) από 18:00- 20:00 κάθε μέρα και Κυριακή.

Περίοδος εγγραφών 19/09/2012 έως και 25/09/2012     
                                                                 
Περισσότερες Πληροφορίες:                                                                   
κ. Φωτεινή Χατζηαντώνη Κιν: 6974924190
κ. Αναστάσιος Καβουσανάκης Κιν: 6932706833
κ. Κυριάκος Σαράντης Κιν: 6945463310
Εκ της διοικήσεως. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου,
Μελετίου Αντώνιος

ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩ



Με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της επέστρεψε από την Κω η ομάδα του Απόλλωνα Καλυθιών που το μεσημέρι του Σαββάτου στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής νίκησε 10 την ΑΕ Κω με τέρμα του Γιάννη Αρχοντούλη. Ο Απόλλων έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει την έκταση της νίκης.
Η περιγραφή του αγώνα και το βίντεο είναι από την αθλητική ιστοσελίδα της Κω giafkasports.gr

Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο στο πρώτο μισάωρο με τον Απόλλων Καλυθιών να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Ντιμιτρίεβιτς και την Α.Ε Κω να κλείνει σωστά τους δρόμους.Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους η Α.Ε Κως προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από κάποιες στημένες φάσεις,χωρίς να είναι αποτελεσματική.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν στο 52' όταν ο Μαυρομούστακος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά,ο Αρχοντούλης κινήθηκε έξυπνα στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.Από εκείνο το σημείο και μετά η Α.Ε Κως προσπάθησε να απειλήσει χωρίς να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση.
Όσο περνούσε ο χρόνος  πάντως δημιουργήθηκαν μεγάλα κενά στην άμυνα της Α.Ε Κω όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο δεύτερο τέρμα για να κλειδώσουν το ματς,χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα κράτησαν την νίκη μέχρι το τέλος.
Απόλλων Καλυθιών: Κουφάλης, Βιτσέντζος, Συμεωνίδης, Μοσχηδιού, Κυριαζής(67' Σαββούλης), Κίτσος, Μουτσοντέμι, Σταυρής(85' Κόκας),Ορφανός(60' Δεληγιάννης), Μαυρομούστακος, Αρχοντούλης.
* Εκτός ομάδας έθεσε τον εαυτό του ο αμυντικός Μιχάλης Φυλακούρης που αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κω επικαλούμενος οφειλές της διοίκησης. Το ΔΣ του Απόλλωνα πρότεινε στον παίκτη να του δώσει το 50% των οφειλών αλλά ο Φυλακούρης ήταν ανένδοτος και προτίμησε να μην ταξιδέψει αφήνοντας εκτεθειμένη αγωνιστικά την ομάδα. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του Φυλακούρη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανόν να διακοπεί η συνεργασία μαζί του άμεσα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...