30 Νοε 2011

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΚΑΛΥΘΙΕΣ-ΦΑΛΗΡΑΚΙ

ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ






Πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους αποτελεί αυτές τις ημέρες το ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυθιών. Οι μεγάλοι το επισκέπτονται για να μετατρέψουν τις ελιές σε λάδι και οι μικροί για να μάθουν τη διαδικασία.
Καθημερινά στο ελαιουργείο πάνε μαθητές από σχολεία του νησιού και μαζί με τους εκπαιδευτικούς μαθαίνουν από κοντά πως ο καρπός της ελιάς μετατρέπεται σε λάδι. Σήμερα το ελαιουργείο επισκέφτηκαν οι μαθητές του 13ου δημοτικού σχολείου της πόλεως Ρόδου και τα πιτσιρίκια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καλυθιών - Φαληρακίου.
Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής ενημέρωσης οι μαθητές απόλαυσαν "περεκαφτή", δηλαδή ψημένο ψωμί στο οποίο απλώνεται φρεσκότατο ζεστό λάδι.

Φέτος στο ελαιουργείο Καλυθιών υπάρχει ένα μεγάλο βαρέλι στο οποίο συγκεντρώνεται λάδι προκειμένου να πουληθεί και να προκύψουν έσοδα για τη φιλαρμονική των Καλυθιών μια και ο "άφραγκος" ενιαίος δήμος αδιαφορεί για την τύχη της. Καλό είναι να βοηθήσουμε όλοι ώστε η φιλαρμονική μας να μείνει ζωντανή.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...