3 Νοε 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Δ Η Λ Ω Σ Η
Στέργου Σαββιού τού Εμμανουήλ, υποψηφίου τοπικού δημοτικού συμβούλου δημοτικής κοινότητας Καλυθιών με την παράταξη «Ρόδος Μπροστά» και με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Χατζημάρκο.
Πληροφορηθείς την πρόθεση του κ. Κουσουρνά για κατάληξη των λυμάτων των δημοτικών κοινοτήτων Αφάντου και Αρχαγγέλου στις βιολογικές εγκαταστάσεις της Καλλιθέας (Βόδι),

Δ η λ ώ ν ω
Ότι είμαι αντίθετος με την θέση του κ. Κουσουρνά αλλά και σε οιονδήποτε άλλο πολιτικό πρόσωπο επιδιώξει την περαιτέρω επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής Φαληρακίου με περισσότερα λύματα από τα ήδη καταλήγοντα στις εγκαταστάσεις ΒΙΟ.ΚΑ . Επίσης δηλώνω ότι σαν Καλυθενός πάνω από προσωπικά, παραταξιακά και κομματικά συμφέροντα βάζω το συμφέρον του τόπου που θα υπηρετήσω εφόσον εκλεγώ. Πιστεύω μου είναι ο επιμερισμός του πλούτου και των βαρών και αυτό θα επιδιώξω να γίνει στον ενιαίο πια δήμο νήσου Ρόδου. Ο πλούτος έχει επιμερισθεί τα βάρη όμως όχι. Αναφέρω μερικά: Λατομεία, γεωτρήσεις, Χυτά, Ρόδια, παραγωγή ασφάλτου, επιβάρυνση κόλπου Φαληρακίου με λύματα κ.λπ.

Φτάνει πια. Όχι άλλα βάρη στις Καλυθιές.

Καλυθιές 03/11/2010
Ο δηλών
Στέργος Σαββιού

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Στάθης Κουσουρνάς και Γιώργος Χατζημάρκος επισκέφτηκαν τον βιολογικό σταθμό στο Βόδι Καλλιθέας και ανακοίνωσαν τις θέσεις τους για τη λειτουργία του.
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας για μη περαιτέρω επιβάρρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος με την κατάληξη στο βιολογικό και των λυμάτων από Αφάντου και Αρχάγγελλο. Ο κ. Κουσουρνάς ανακοίνωσε ότι τα λύματα Αφάντου-Αρχαγγέλου θα καταλήξουν στο Βόδι μετά την αναβάθμισή του, ενώ ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για αναβάθμιση, επέκταση του υπάρχοντος βιολογικού αλλά και κατασκευή νέου βιολογικού.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ: ο κ. Κουσουρνάς επισκέφτηκε το Βιολογικό Καθαρισμό Ρόδου και κατόπιν το ΧΥΤΑ, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους εργαζομένους για το πρόγραμμα του αλλά και να ακούσει τις απόψεις τους. Ακόμη ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς συνεχάρη τους υπαλλήλους του ΒΙΟ.ΚΑ αλλά και της ΔΕΥΑΡ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν υπό δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και τους ενημέρωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για τη σύσταση του νέου οργανισμού στο πλαίσιο του ενιαίου δήμου της Ρόδου και της συγχώνευσης των υπηρεσιών των δέκα δήμων της Ρόδου. Όπως διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ο επικεφαλής της παράταξης «αλλάΖουμε τη Ρόδο» η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ώστε από την 1η Ιανουαρίου που θα αναλάβει τα ηνία του ενιαίου δήμου Ρόδου, να λειτουργήσει ο οργανισμός με τη νέα μορφή του. Ο κ. Κουσουρνάς κάλεσε τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην αναμόρφωση του νέου οργανισμού με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουν ξεκαθαρίζοντας ότι οι πόροι για την αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ είναι εξασφαλισμένοι, ο οποίος θα δέχεται και τα λύματα Αρχαγγέλου και Αφάντου.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ: Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Η Ρόδος Μπροστά» επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, όπου συναντήθηκε με τους εργαζομένους και τόνισε ότι θα πρέπει να στηρίξουμε άμεσα την αναβάθμιση και την επέκταση των εγκαταστάσεων, καθώς, επίσης, κατά τη συνάντησή του με τον Δ/ντή κ. Κωσταρίδη, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί και νέος ΒΙΟ.ΚΑ, αφού στον υφιστάμενο υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας των λυμάτων.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...