15 Μαρ 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η επιτροπή της εφηβικής ομάδας του Απόλλωνα Καλυθιών ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Γαλατά για το γεύμα που παρέθεσε στους ποδοσφαιριστές της Β' ομάδας στο οβελιστήριο ΟΒΕΛΙΞ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Καλυθιών, στις 20 Mαρτίου του έτους 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 16.00΄(αρθρ. 88 του Ν. 3852/2010), για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
o Ενημέρωση Προέδρου
Θέμα 1ο Προσδιορισμός θέσεων άσκησης υπαίθριας διαφήμισης στην Δημοτική Κοιν. Καλυθιών. Θέμα 2ο Προεγκρίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Θέμα 3ο Κανονισμός Καθαριότητας στην Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών.
Θέμα 4ο Αίτημα για σύνταξη μελέτης για την κατασκευή ιρλανδικής διάβασης στον ποταμό Ποτό. Θέμα 5ο Τροποποίηση ΟΤ-248 & ΟΤ-254 του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Καλυθιών .
 Θέμα 6ο Αιτήματα πολιτών.
O Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών
ΣΤΑΥΡΗΣ Σ. Μιχαήλ

ΚΑΛΥΘΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Λόγω μνημονίου έχουν ενταθεί οι σκέψεις και οι συζητήσεις των Ελλήνων για το ενδεχόμενο μετανάστευσης στο εξωτερικό και κυρίως σε χώρες φιλικές όπως η Αμερική, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Τις δεκαετίες του '50 και του '60 το μεταναστευτικό ρεύμα από το χωριό μας προς τις παραπάνω χώρες ήταν μεγάλο αφού όλοι αναζητούσαν εργασία και καλύτερες προοπτικές διαβίωσης. Πάρα πολλοί Καλυθενοί μπήκαν στα πλοία και ταξίδεψαν στις άκρες του πλανήτη. Σήμερα το blog δημοσιεύει φωτογραφία από Καλυθενό γάμο που έγινε το 1969 στην Αυστραλία. Ολοι που απεικονίζονται στη φωτογραφία είχαν μεταναστεύσει στη μακρινή ήπειρο και με αλληλοβοήθειες κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους. Στο γάμο του Στέφανου Αργυρού και της Αναστασίας Κώστα γλέντησαν όλοι μαζί λες και βρισκόταν στον τόπο καταγωγή τους. Εκείνη την εποχή έγιναν πολλοί γάμοι στην Αυστραλία μεταξύ Καλυθενών μεταναστών. Ηταν ένας τρόπος να διατηρηθεί ζωντανό το όνειρο της επιστροφής στον τόπο καταγωγής. Οι περισσότεροι μετανάστες του '50 και '60 επέστρεψαν στην Ελλάδα και τη Ρόδο όταν το νησί ξεκίνησε να κυριαρχεί στον τουριστικό τομέα και οι συνθήκες διαβίωσης και οικονομικής αποκατάστασης ήταν άριστες. Για τους σημερινούς Ελληνες οικονομικούς μετανάστες οι προοπτικές επιστροφής φαντάζουν δυσοίωνες... Για την ιστορία η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1969 στο Σίδνευ Αυστραλίας, στάλθηκε ταχυδρομικώς στη Ρόδο σε συγγενικά πρόσωπα των νεόνυμφων και βρέθηκε το 2012 σε χαλάσματα γκρεμισμένου σπιτιού στις Καλυθιές... 43 χρόνια ταξιδιού και ευτυχισμένου γάμου!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...