30 Αυγ 2008

ΠΑΟ και ΧΟΥΝΤΑ

Κάντε τον κόπο και δείτε την εξομολόγηση της Δέσποινας Παπαδοπούλου, συζύγου του δικτάτορα Παπαδόπουλου, στο δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά και θα καταλάβετε πολλά για την ιστορία του Παναθηναϊκού και την περιβόητη ευρωπαϊκή διάκριση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

O Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Φλεβάρης απαντάει στα όσα υποστήριξε τις προηγούμενες ημέρες η αντιπολίτευση. Αναλυτικά:

"Με απογοήτευση διάβασα δημοσίευμα του κ. Γεωργίου Κώστα, επικεφαλής μειοψηφίας Δήμου Καλλιθέας, στις τοπικές εφημερίδες, στις 26-8-2008. Ο κ. Κώστας, παρασύρθηκε και πάλι σε μια άδικη επίθεση, αυτή τη φορά κατά του Περιφερειάρχη, υιοθετώντας παντελώς εσφαλμένες απόψεις.
Καταρχήν αποτελεί σοβαρό λάθος να προσωποποιεί κανείς στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη την όποια απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Είναι γνωστό και όλοι το ξέρουν πως κάθε Υπηρεσία έχει συγκεκριμένη δομή, συγκρότηση και ιεραρχία και με βάση την οργάνωση του κάθε τμήματος αναλαμβάνεται η διεκπεραίωση υποθέσεων. Ο Περιφερειάρχης αποτελει θεσμικό όργανο που υποστηρίζεται σε κάθε θέμα αρμοδιότητάς του από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. O Γ.Γ. της Περιφέρειας υπογράφει πλήθος εγγράφων ευρύτατου φάσματος.
Προς τι η προσωπική επίθεση λοιπόν; Περαιτέρω ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος δεν χρειάζεται υπερασπιστές, αφού τυγχάνει πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλους του κομματικούς χώρους και από το σύνολο σχεδόν των παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επίσης γνωρίζει ο κ. Κώστας ότι ουδεμίας ασυλίας απολαμβάνει η πλειοψηφία του Δήμου Καλλιθέας από την Περιφέρεια, αφού η υπηρεσία αυτή κρίνει και αποφαίνεται για κάθε θέμα, μέσα στο πλαίσιο των νόμων και του Κώδικα που διέπει την Αυτοδιοίκηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση κατασκευής τεχνικού έργου στην ιδιοκτησία Περίδη επί της οδού Ρόδου-Λίνδου, όπου με προσφυγή του έχοντος έννομο συμφέρον πολίτη, ακυρώθηκε απόφαση του Δήμου.
Το δημοσίευμα περιέχει και ρητορικό ερώτημα για το ρόλο της αντιπολίτευσης στους ΟΤΑ. Μα όλοι γνωρίζουν ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πρωτίστως πολιτικός. Αυτό είναι γνωστό στους πάντες. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Βεβαίως οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος έχει το δικαίωμα προσφυγής ενώπιον του Περιφερειάρχη ή όπου αλλού προβλέπεται. Κατά τη γνώμη μου καλά κάνει και προσφεύγει, όποιος προσφεύγει αιτιολογημένα. Έχει κάθε δικαίωμα. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δεν μπορεί όμως να ισοπεδώνονται τα πάντα. Ο κάθε δημοτικός σύμβουλος αποφασίζει ενεργώντας κατά συνείδηση, τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο δημοσίευμα αποτελούν απλά προσπάθεια λαϊκισμού για δημιουργία εντυπώσεων.
1. Ο κ. Κώστας παραπληροφορεί τον κόσμο και την κοινή γνώμη υποστηρίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο διέγραψε οφειλές χωρίς καμία έγγραφη εισήγηση και χωρίς να παρουσιαστούν έγγραφα ή παραστατικά που να δικαιολογούν την αναγκαιότητα διαγραφής βεβαιωθέντων οφειλών σε δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, από το 2000, ύψους 93.822,00 €. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του (αρ. πρακτικού 9/8-7-2008), αποφάσισε με την αρ. 146/2008 πράξη, τη διαγραφή βεβαιωμένων τελών παρεπιδημούνταν, καθώς και των ισόποσων προστίμων διότι όπως προκύπτει και από στοιχεία που προσκόμισθηκαν, προκύπτουν από δραστηριότητα για την οποία δεν υπαρχει υποχρεωση πληρώμής του αντίστοιχου τέλους.
Σύμφωνα με γραπτή και τεκμηριωμένη εισήγηση της αρμοδίου υπαλλήλου του γραφείου προσόδων του Δήμου, που διαβιβάστηκε στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, προκύπτει η διαγραφή των τελών και των αντίστοιχων προστίμων. Κατά της απόφασης αυτής μέλος της αντιπολίτευσης προσέφυγε στο γενικό γραμματέα της Περιφέρειας με απορριπτικό αποτέλεσμα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, λειτούργησαν απόλυτα νόμιμα στα πλαίσια του κώδικα και σύμφωνα με την δεοντολογία της χρηστής διοίκησης, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι σε εταιρείες και στους επιχειρηματίες του τόπου, επιβλήθηκε τέλος παρεπιδημούντων και σε έσοδά τους που δεν υπόκεινται στην υποχρέωση αυτή.
Όσον αφορά το θέμα της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης (ΑΔΕ), όλοι γνωρίζουν πως έχει κατατεθεί από τα μέλη της μειοψηφίας αναφορά στον κ. Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Ρόδου και για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Με δυο λόγια η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση και για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Προς τι λοιπόν ο θόρυβος και η δημιουργία εντυπώσεων.
Σε κάθε περίπτωση δεν ευθύνεται η δημοτική αρχή για το λάθος κάποιων συμβούλων της μειοψηφίας που στην αίτησή τους αναφέρονται στο Δήμο και όχι στην Α.Δ.Ε. Σε νομικής διατύπωσης κείμενα πρέπει να κυριολεκτούμε.
Με την ευκαιρία αυτή δηλώνω ότι στηρίζω το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ΑΔΕ, όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τον πρώην Πρόεδρό της που βάλλεται αδίκως, καθώς και τη σημερινή διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης. Η Α.Δ.Ε. επιτέλεσε ιδιαίτερα σημαντικό έργο στις παραλίες του Δήμου μας και εξακολουθεί να το επιτελεί.
Γνωρίζει τέλος καλά ο κ. Κώστας ότι η νομοθεσία προβλέπει προσφυγές, ένδικα μέσα και βοηθήματα, προκειμένου να υποστηρίξει τις απόψεις του. Άλλωστε αυτό έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις συνεπώς τίποτα δεν του προσφέρουν δημοσιεύματα με τα οποία «ελαφρά τη καρδία», βάλει κατά πάντων.

O Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γιάννης Φλεβάρης"

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...