7 Οκτ 2012

ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!


Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, στο τοπικό ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΡΑ εξαιρετική ήταν η παρουσία των παικτών από τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα που συνόδεψαν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στην είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο όπως γίνεται στους αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ.
Γούρι στην ομάδα μας έφεραν και οι νεαροί οπαδοί που οργανώθηκαν στην εξέδρα και δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα.
Βέβαια οι νεαροί οργανωμένοι, που τους έχει ανάγκη η ομάδα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως τα χυδαία υβριστικά συνθήματα δεν έχουν θέση σε ένα γήπεδο που αγωνίζονται δύο ομάδες γειτονικών χωριών. Η αντιπαράθεση στο τοπικό ποδόσφαιρο δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με την αντιπαράθεση Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.

ΕΤΣΙ... ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!

Με όπλο το πάθος ο Απόλλων Καλυθιών νίκησε το απόγευμα της Κυριακής 3-2 τον ΑΕΡΑ Αφάντου στο τοπικό ντέρμπι που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο Καλυθιών και πρόσφερε μεγάλη ικανοποίηση στους φίλους του. Μπράβο στους παίκτες της ομάδας μας και τον προπονητή Δημήτρη Δογιάμα.
Για τον Απόλλωνα σκόραραν οι Μουτσοντέμι (2) και Μαυρομούστακος (πεν).

Η περιγραφή του αγώνα από το xxsports.gr

Με μια πολύ σπουδαία εμφάνιση από τα παλιά, ο Απόλλων Καλυθιών επικράτησε με 3-2 της ΑΕΡΑ και απέδειξε πως μπορεί μέχρι και πρωτάθλημα την φετινή σεζόν. Καλύτεροι καθ όλη την διάρκεια οι παίκτες του Δημήτρη Δογιάμα που προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά, όμως λίγο έλειψε στα τελευταία λεπτά να δεχτούν και την ψυχρολουσία αλλά ο Φωτεινής κράτησε την νίκη.
Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Απόλλωνας πέτυχε σχετικά νωρίς το γκολ και αιφνιδίασε την ΑΕΡΑ. Στην συνέχεια η ΑΕΡΑ προσπάθησε να ισορροπήσει όμως ο Απόλλων εξακολουθούσε να είναι ο πιο επικίνδυνος στο ματς. Η ΑΕΡΑ είχε καθ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου μια ανούσια υπεροχή, όμως τις κλασικές ευκαιρίες στο ματς τις είχε ο Απόλλωνας που θα μπορούσε κάλλιστα να φτάσει σε δεύτερο τέρμα. Το ημίχρονο βρήκε δίκαια τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, ενώ θα μπορούσαν βάση των ευκαιριών να είχαν κλειδώσει και την νίκη. Στην επανάληψη η ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε στο 1-1 με τον Τριχιά μόλις στο 52΄. Η χαρά των Αφαντενών όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς έξι λεπτά αργότερα ο Αρχοντούλης κέρδισε πέναλτυ από τον Πομπού και ο Λευτέρης Μαυρομούστακος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η συνέχεια ήταν ανάλογη του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΡΑ να πιέζει και τον Απόλλωνα να είναι εξαιρετικός στην κόντρα επίθεση και να καθαρίζει το ματς τον Μουτσοντέμι στο 77΄. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΡΑ πλησίασε στο γκολ με τον Αγγελόπουλο, που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Απόλλων ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Συμεωνίδη. Ο Απόλλων παραλίγο να πληρώσει την χαλαρότητα του στα τελευταία λεπτά, καθώς ο Ξύπας μείωσε στο 94΄ σε 2-1., ενώ ο λίγο έλειψε στο 96΄ ο Τριχιάς να κάνει την μεγάλη ζημιά, όμως ο Φωτεινής απέκρουσε εντυπωσιακά. Με αυτή την νίκη και την εμφάνιση ο Απόλλων έδειξε πως θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει μέχρι και το πρωτάθλημα.
Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Αρχοντούλης, Μουτσοντέμι, Σταυρής και Φωτεινής. Από πλευράς ΑΕΡΑ διασώθηκαν οι Ντικ. Αγγελόπουλος και Μάκρας.
Καλή η διαιτησία των Κατσιδώνη, Φραγκίκη και Παπαγιαννίδη.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
1΄ Κάθετη μπαλιά του Αρχοντούλη στον Μουτσόντεμι που βρέθηκε απέναντι από τον Δαρζέντα και άνοιξε το σκορ στα 30 δευτερόλεπτα.
15΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Σταυρή, που βρήκε τον Μαυρομούστακο, αυτός με την σειρά του έκανε του σουτ με τον Πομπού να διώχνει σωτήρια πριν το 2-0.
27΄ Σέντρα σουτ του Δημητρόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Τριχιά που έκανε το γυριστό μόλις άουτ.
40΄ Ο Μαυρομούστακος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Φυλακούρης σηκώθηκε ολομόναχος και πήρε την καρφωτή κεφαλιά μόλις άουτ.
45΄ Κόρνερ του Μουτσοντέμι, ο Φυλακούρης δέχτηκε μαρκάρισμα στην περιοχή από αμυνόμενο με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτυ.
50΄ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Αρχοντούλη να δίνει στον Μαυρομούστακο, αυτός έκανε σέντρα σουτ με την μπάλα να περνάει διαγώνια άουτ. Στην πορεία της μπάλας ο επερχόμενος Ορφανός δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
52΄ Σέντρα του Μάκρα από αριστερά, ο Τριχιάς με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1 για την ΑΕΡΑ
58΄ Ο Αρχοντούλης επιτέθηκε κατά μέτωπο και ανατράπηκε από τον Πομπού στην μεγάλη περιοχή με τον Κατσιδώνη να δείχνει πέναλτυ. Το εκτέλεσε ο Μαυρομούστακος και έκανε το 2-1
71΄ Ο Δεληγιάννης έκανε παράλληλα σέντρα στον Μαυρομουστακο που βγήκε μόνος απέναντι στον Δαρζέντα που απέκρουσε δύσκολα.
73΄ Εκτέλεση φάουλ του Μαυρομούστακου, γυριστή κεφαλιά του Αρχοντούλη έδιωξε εντυπωσιακά ο Δαρζέντας.
75΄ Σέντρα σουτ του Γιώργου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Φωτεινής.
77΄ Αρχοντούλης και Μαυρομούστακος άλλαξαν την μπάλα, ο πρώτος δίνει έτοιμο γκολ στον Μουτσοντέμι που με άψογο πλασέ κάνει το 3-1 για την ΑΕΡΑ.
80΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αγγελόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι του Φωτεινή.
84΄ Δεύτερη κίτρινη στον Συμεωνίδη για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Με 10 ο Απόλλων
87΄ Γυριστό σουτ του Τριχιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Φωτεινής.
94΄ Εξαιρετική μπαλιά του Στεργαλά στον Ξύπα, που τετ α τετ με τον Φωτεινή μείωσε σε 3-2.
96΄ Η φάση του αγώνα για την ΑΕΡΑ. Ο Τριχιάς με πλασέ εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Φωτεινή που απέκρουσε εντυπωσιακά.
Απόλλων Καλυθιών (Δημήτρης Δογιάμας): Φωτεινής, Φυλακούρης, Αρχοντούλης, Συμεωνίδης, Κίτσος, Σταυρής (88΄ Σαββούλης), Μαυρομούστακος, Κυριαζής (55΄ Δεληγιάννης), Μουτσοντέμι, Ορφανός Α (55΄ Βιτσέντζος), Μοσχιδίου
ΑΕΡΑ (Στάθης Φαρμακίδης): Δαρζέντας, Πομπού (83΄ λ.τ Παπανικολάου), Γιαννακάκης, Μάκρας, Δημητρόπουλος, Βόγκλι (67΄ Γιώργου), Ντικ, Στεργαλάς, Ξύπας, Τριχιάς, Αγγελόπουλος.



ΘΡΑΣΥΤΑΤΑΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑ

Θρασύτατοι διαρρήκτες εισέβαλαν σε σπίτι στις Καλυθιές το βράδυ του Σαββάτου και αφαίρεσαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και κοσμήματα μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας.
Οπως έγινε γνωστό οι διαρρήκτες εκμεταλλευτήκαν την απουσία των ιδιοκτητών και με λοστούς παραβίασαν τις ξύλινες πόρτες και κατευθύνθηκαν στην κρεβατοκάμαρα όπου έκαναν τα πάντα άνω κάτω μέχρι που εντόπισαν τη λεία τους.
Η διάρρηξη έγινε νωρίς το βράδυ, περίπου στις 8.00, με περίσσιο θράσος αφού οι διαρρήκτες δεν φοβήθηκαν ότι το σπίτι είναι μπροστά σε δρόμο και υπάρχουν άλλες κατοικίες δίπλα.
Την ώρα που ο ιδιοκτήτης επέστρεφε, με τα πόδια, σπίτι του, άκουσε ένα σφύριγμα που πιθανότατα έγινε από τον τσιλιαδόρο της ληστείας.
* Σε σπίτι Καλυθενού με παραβατική συμπεριφορά (έχει συλληφθεί για κλοπές στο παρελθόν) βρέθηκαν έξι μεγάλες σακούλες με κρέατα ζώων. Υπάρχουν υποψίες ότι έκλεβε ζώα από τους βοσκούς της περιοχής και τα πωλούσε σε καταστήματα χωριών της Ρόδου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...