24 Μαΐ 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ






Με άρθρο – παρέμβασή του, αναφορικά με την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου και τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας κ. Τάσος Αναστασάς, καταγγέλλει σειρά παρατυπιών και καταπατήσεων στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει την έρευνα (τουλάχιστον) των αρμοδίων διωκτικών αρχών.
Στην επιστολή του προς τη «Ροδιακή» επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Προς όλους τους τοπικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του Γκολφ …μην ανησυχείτε … γιατί ακόμα και αν ο διαγωνισμός αναβλήθηκε οι επενδύσεις στο γκολφ Αφάντου έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό.
Αυτό που πρέπει να σας απασχολεί είναι αν θα προλάβουν οι επενδυτές τους καταπατητές στην αξιοποίηση του Γκολφ. Και να γνωρίζετε ότι εκτός από το σενάριο της μηδενικής λύσης (μη αξιοποίησής του) υπάρχει και η λύση της κατάληψης του.
Από τη σύγκριση του τοπογραφικού που υπάρχει στο φάκελο της μελέτης για την αξιοποίηση του γκόλφ Αφάντου που κατατέθηκε στο συμβούλιο του δήμου Ρόδου σε συνεδρίαση τον 3ο / 2013 και αεροφωτογραφιών από το γνωστό Google φαίνεται ξεκάθαρα, ή εκτός αν συμβαίνει κάτι άλλο, ότι σε τμήμα της έκτασης του γκόλφ όχι μόνο έχει γίνει περίφραξη αλλά ίσως έχει κατασκευαστεί και τμήμα κατοικίας από ιδιώτη, ενώ παράλληλα έχουν κατασκευαστεί δημοτικοί δρόμοι που ανακατασκευάστηκαν πρόσφατα (μετά τις πλημμύρες).
Όλα αυτά σε τμήμα που πριν 10 χρόνια ήταν οριοθετημένο με περίφραξη και με άλλη βλάστηση όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην αεροφωτογραφία του 2002. Μιλάμε δηλαδή για καταπάτηση με χαρακτηριστικά και νοοτροπίες που συναντάμε στο Φαληράκι. Ποια η άποψη των φορέων, που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στην εκκολαπτόμενη αξιοποίηση του γκολφ, για την καταπάτηση, αφού φυσικά ελέγξουν από ποιόν έγινε και την ακριβή έκταση της.
Αλήθεια ο δημοτική αρχή γνωρίζει για τα έργα αυτά, έπρεπε να γίνουν, ποιόν εξυπηρετούν; Στο δήμο δεν είναι απίθανο να βρεθούν πρόθυμοι που να βεβαιώσουν ότι κάποιος εργολάβος εκτέλεσε το έργο δωρεάν, κατά τη γνωστή τακτική λήψης υπηρεσιών επί χρόνια χωρίς πληρωμή, ή ότι ο δρόμος είναι προπολεμικός ή ακόμα και βομβόπληκτος και τον επισκευάζουν. ʼλλοι πάλι όταν ζοριστούν θα ισχυριστούν ότι έδωσαν εντολές αλλά ότι ήταν αναρμόδιοι. Οι πλέον οξυδερκείς μπορεί να κάνουν χρήση και των πολυβολείων που μεταλλάσσονται.
Φυσικά σαν Πόντιος Πιλάτος ο δήμαρχος μπορεί να απαντήσει, όπως και στα φώτα των γυμνιστών, με το ανεπανάληπτο «εσείς τους εκλέξατε» Εκτός από τραπεζικές καταθέσεις, υπάρχουν και περιπτώσεις με καταπατήσεις, κατευθυνόμενες ιδιωτικές πολεοδομήσεις και έργα γενικής εξυπηρέτησης που πρέπει να ελεχθούν.
Αν είναι να ασχοληθούν κάποιοι μόνο για συγκάλυψη με αστεία επιχειρήματα ας μην το κάνουν γιατί μόνο γέλια προκαλούν, δεν πείθουν κανέναν και το «κύρος» τους καταρρακώνουν.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΘΙΩΝ


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...