8 Μαρ 2011

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

















Με μία ημέρα καθυστέρησης, λόγω Καθαράς Δευτέρας, έγινε σήμερα η παρέλαση για τον εορτασμό της 7ης Μαρτίου 1948 της ημερομηνίας που υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης των νησιών της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα από την τότε Αγγλική διοίκηση των συμμάχων.
Χθες το blog αναφέρθηκε στην σύλληψη επικίνδυνου Αλβανού στο Φαληράκι. Σήμερα υπάρχει μία διαφορετική πλευρά των μεταναστών, η καλή πλευρά. Την ύψιστη τιμή να είναι σημαιοφόρος στο 1ο δημοτικό σχολείο Καλυθιών είχε ένα πανέξυπνο παιδί ο Ντάνιελ που μεγαλώνει στη χώρα μας μαζί με τους γονείς του Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες.
Οπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις έτσι και φέτος η κοινωνία μας αποδέχεται τους άξιους μετανάστες και τους ενσωματώνει στους κόλπους της χωρίς φωνές και διαμαρτυρίες. Η κοινωνία μας είναι πολυσυλλεκτική και υποδέχεται με ευκολία τους οικονομικούς μετανάστες, ειδικά εκείνους που ζουν ανάμεσά μας χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.
Εκεί που δεν υπάρχει ανοχή είναι στους μετανάστες που ακολουθούν παραβατική συμπεριφορά και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανεχτικότητα της Ελληνικής κοινωνίας.
Εντυπωσιακή και μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των μικρών μαθητών των δύο δημοτικών σχολείων και του γυμνασίου Καλυθιών στους παραδοσιακούς νησιώτικους και δημοτικούς χορούς.
Το καλό κλίμα της παρέλασης χάλασε στο τέλος όταν ο κ. Μιχάλης Κεπέρης με έντονο ύφος διαμαρτυρήθηκε σε εκπαιδευτικούς για το γεγονός ότι εκτός από νησιώτικους χωρούς επέλεξαν και δημοτικά τραγούδια για να πλαισιώσουν το πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον κ. Κεπέρη "στις 7 Μαρτίου πρέπει να ακούγονται μόνο νησιώτικα τραγούδια γιατί Κεμέρι αλλοιώνεται η ταυτότητα μας ως νησιώτες".
Η άποψη του blog είναι ότι ένα-δύο δημοτικά τραγούδια δεν αλλοιώνουν, σε καμμία περίπτωση, τον χαρακτήρα της εθνικής μας επετείου. Σήμερα οι μικροί μαθητές χόρεψαν με ιδιαίτερο ζήλο πολλούς νησιώτικους χορούς και είναι λάθος με φωνές να ακυρώνουμε την προσπάθειά μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...