18 Ιουλ 2009

"ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε τουριστικές περιοχές της Βρετανίας, αναμένεται να επισκεφθούν τη Ζάκυνθο φέτος το καλοκαίρι, προκειμένου να περιγράψουν στους Ελληνες συναδέλφους τους τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι χειρίζονται τους μεθυσμένους νεαρούς στη Βρετανία. Οπως αναφέρει στην «Κ», ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για προξενικά θέματα κ. Chris Bryant, «έχουμε χρηματοδοτήσει πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας σε αστυνομικούς της Ζακύνθου. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στο οποίο οι Βρετανοί θα αναλύσουν στους Ελληνες αστυνομικούς πως χειρίζονται τα προβλήματα υπερκατανάλωσης - κατάχρησης αλκοόλ τα Σαββατοκύριακα στην Αγγλία».
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν στις επίμαχες περιοχές υποστηρίζουν ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να ελέγξουν την κατάσταση, ωστόσο δέχονται αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες και τους επιχειρηματίες όταν οι έλεγχοι γίνονται αυστηροί. «Φέτος, έχουν εξιχνιαστεί όλες οι καταγγελίες για βιασμούς στα Μάλια και μάλιστα στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου. Αλλά δεν υπάρχει συνεργασία με άλλους φορείς. Για μας, μεγαλύτεροι παραβάτες είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι τα παιδιά από την Αγγλία», περιγράφει υψηλόβαθμο στέλεχος της περιοχής.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι όποτε υπήρξε διάθεση να αλλάξει η κατάσταση, αυτό έχει επιτευχθεί. Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Ρόδου, όπου τα πράγματα άλλαξαν μετά από τη δολοφονία του 17χρονου Ιρλανδού Πάντι Ντόραν από Βρετανό στις 12 Αυγούστου του 2003.
Η σκληρή πολιτική την οποία ακολούθησε έκτοτε η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την αστυνομία και τους ξενοδόχους έχει αλλάξει ριζικά τον τουριστικό χάρτη του νησιού. «Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ρόδος, ακόμα και το Φαληράκι, έγινε τόπος διακοπών για όλα τα γούστα, όπου συγκεντρώνει ανθρώπους από πολλές χώρες του κόσμου», εξηγεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας Ρόδου κ. Γιάννης Φλεβάρης.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...