23 Ιουλ 2009

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Από την παράταξη της δημοτικής μειοψηφίας στο δήμο Καλλιθέα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στο δήμο Καλλιθέας δημοτική αρχή σχεδιάζει η συνεδρίαση απολογισμού – ισολογισμού και η ετήσια απολογιστική συνεδρίαση να διαρκέσει μόνο μιάμιση ώρα ενώ παραλληλα στη πλατεία των Καλυθιων το ΜΕΚΤΟ του δημου Καλλιθέας οργανώνει συναυλία μουσικής.
Εμείς οι σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας αρνούμαστε να παραστούμε και να νομιμοποιούμε πράξεις και πρακτικές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής που θυμίζουν άλλες εποχές. Εποχές σκοταδισμού, όταν οι νόμοι εφαρμόζονταν κατά το δοκούν .
Συγκεκριμένα για την Παρασκευή 24/7/09 ο πρόεδρος του ΔΣ εντελώς πραξικοπηματικά συγκάλεσε δυο διαδοχικές συνεδριάσεις με διαφορά μια και μισής ώρας μεταξύ τους . Στη πρώτη συνεδρίαση , στις 6:30 μμ ,που χαρακτηρίζει ως ειδική, «συγχωνεύει» τις δυο ειδικές συνεδριάσεις που προβλέπονται από τα αρθ.217 και 163 του ΚΔΔ δηλαδή την ετησία απολογιστική και την συζήτηση του ισολογισμού – απολογισμού του Δήμου. Στη δεύτερη , στις 8:00 μμ ,που χαρακτηρίζει ως τακτική, προσκαλεί για τα τρέχοντα θέματα του δημου.
Είναι προφανές ότι η Δημοτική αρχή , σε συνδυασμό με την συναυλία που οργανώνει στις 8;30 μμ της ίδιας ημέρας , όχι μόνο δεν θέλει, να ‘διαφημίσει’ την ετήσια απολογιστική της συνεδρίαση και να καλέσει σε αυτήν ως οφείλει όλους τους δημότες να πάρουν μέρος αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την παρουσία τους

. η υποχρέωση αυτή προκύπτει εκ του ν 3463/06 αρθ.217,
‘…. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου κα ι ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο τρόπο. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης.’

Η πρακτική αυτή αναδεικνύει την απαξιωτική στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους πολίτες της και υποδηλώνει την αδυναμία της να παρουσιάσει τα ετήσια πεπραγμένα της, την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του ανύπαρκτου προγράμματος δημοτικής δράσης. Οι πολίτες ευκόλως κατανοούν ότι δεν έχουν κάτι να περιμένουν από την δημοτική αρχή, που να τους βγάλει από τα αδιέξοδα που η ίδια τους δημιούργησε.
Καλούμε δημοσίως τον περιφερειάρχη κ. Χαράλ. Κόκκινο να πράξει τα δέοντα και να ακυρώσει την συγκεκριμένη συνεδρίαση, να υποχρεώσει στην εκ νέου, νόμιμα, σύγκλιση της για να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να πάρουν τον λόγο. Τον καλούμε επίσης να μας τιμήσει με την παρουσία του στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Εμείς θα παραστούμε μόνο στην τακτική συνεδρίαση στις 8:30 , για τις ειδικές συνεδριάσεις θα περιμένουμε νέες νόμιμες προσκλήσεις που θα έχουν μοναδικά θέματα ,χωρις περιορισμούς στον χρόνο και παντα σύμφωνα με τον ν 3463/06.


Γ. ΚΩΣΤΑΣ
Β. ΨΥΛΛΑΚΗΣ
Τ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ
Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Σ . ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Β. ΚΩΣΤΟΜΟΙΡΗΣ

ΦΑΛΗΡΑΚΙ 1955 - ΦΑΛΗΡΑΚΙ 2009



Μία παλιά, ιστορική έγχρωμη φωτογραφία που δείχνει το Φαληράκι το 1955. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από εκεί που σήμερα είναι το ξενοδοχείο APOLLO BEACH.
Τα κτίσματα που υπάρχουν είναι ελάχιστα. Εκείνη την εποχή ξεκίνησαν να φτάνουν οι πρώτοι τουρίστες κυρίως Σκανδιναβοί.
Τα Σαββατοκύριακα το Φαληράκι επέλεγαν για μπάνιο και φαγητό οι "πλούσιοι" του νησιού, ιατροί και δικηγόροι κυρίως που διέθεταν μεταφορικό μέσο.
Στην άλλη δορυφορική απεικόνιση το Φαληράκι όπως είναι σήμερα. Οι διαφορές είναι χαώδεις!

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...