12 Μαΐ 2008

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ... ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ


Το παρακάτω δελτίο Τύπου εκδόθηκε σήμερα από τη Νομαρχία:

Εκστρατεία καθαριότητας του βορείου τριγώνου της Ρόδου αναλαμβάνουν από κοινού η Νομαρχία Δωδεκανήσου και οι Δήμοι Ροδίων, Καλλιθέας και Ιαλυσού.
Εν όψει της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, σε συνάντηση που έγινε σήμερα στο γραφείο του νομάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη με τον δήμαρχο Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη και τον αναπληρωτή δημάρχου Ρόδου Σακελλάρη Καραγιάννη, αποφασίστηκε ο συντονισμός των δράσεων για την απομάκρυνση των σκουπιδιών, βαρέων αντικειμένων, μπάζων, πλαστικών κλπ από επίκαιρα σημεία της ευρύτερης περιοχής.
Ολες οι πλευρές συμφώνησαν στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με την εναπόθεση μεγάλων ποσοτήτων σκουπιδιών στις παρυφές του οδικού δικτύου, ή σε δασικές εκτάσεις, καταγγέλοντας την ασυνειδησία όσων δεν σέβονται το περιβάλλον του νησιού μας.
Αποφασίστηκε, πέρα από την εκστρατεία καθαρισμού στις 5 Ιουνίου, να προβλέπονται αυστηρές ποινές και κυρώσεις σε όσους εντοπίζονται να παραβαίνουν το νόμο.

Προς την κατεύθυνση αυτή, στη σημερινή συνάντηση προτάθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ροδίων, με αντικείμενο τη συγκρότηση συνεργείων της Δημοτικής Αστυνομίας που θα περιπολούν και θα ελέγχουν περιπτώσεις εναπόθεσης σκουπιδιών, δημιουργώντας μια εικόνα που προσβάλει το νησί της Ρόδου.
Παράλληλα υπογραμμίστηκε ο ρόλος και οι ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και με τον δήμαρχο Ιαλυσού Στέργο Στάγκα, με τον οποίο είχε συνάντηση ο νομάρχης αμέσως μετά.

Προστασία
με κάθε κόστος

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης τόνισε πως «το μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον πρέπει να περάσει με κάθε κόστος, αν χρειαστεί και με αυστηρά μέτρα και ποινές, προκειμένου να περιφρουρήσουμε ό, τι πολυτιμότερο για τη Ρόδο, που συνιστά και το συγκριτικό της πλεονέκτημα».
«Να μπούμε όλοι μπρστάρηδες δίνοντας έμφαση στη διαδικασία εκπαίδευσης των νέων» είπε ο κ. Γιάννης Ιατρίδης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Καλλιθέας, κατ΄ εξοχήν τουριστική περιοχή, δέχεται τη μεγαλύτερη ίσως περιβαλλοντική επιβάρρυνση.
Δημόσια έκκληση απηύθυνε και ο αναπληρωτής δημάρχου Ροδίων Σακελλάρης Καραγιάννης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το νομάρχη για την πρωτοβουλία του, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «συμπατριώτες μας πληγώνουν το περιβάλλον του νησιού, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έτσι υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την κοινή πρωτοβουλία που θα έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Νομαρχία και Δήμοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να αποτρέπονται πράξεις ανευθυνότητας από ιδιώτες ή επιχειρήσεις, που αποβαίνουν εις βάρος της συνολικής εικόνας του νησιού μας.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...