17 Μαΐ 2012

ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ


Οι μαθητές της Α' και Β' γυμνασίου Καλυθιών δημιούργησαν από απλά υλικά πρωτότυπα έργα τεχνολογίας με την συμπαράσταση του καθηγητή Τεχνολογίας Παναγιώτη Σαράντη. Τα έργα που είναι εντυπωσιακά θα παρουσιάζονται καθημερινά (εργάσιμες ημέρες, ώρες σχολείου) στους πολίτες  στους χώρους του Γυμνασίου Καλυθιών μέχρι και την Παρασκευή 25 Μαϊου. 

ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΘΕΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ




Για δεύτερη φορά στην σύντομη πολιτική της πορεία η Μίκα Ιατρίδη ορκίστηκε Βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσωπώντας τα νησιά της Δωδεκανήσου. Η πολιτικός που κατάφερε να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη των Καλυθιών (για πρώτη φορά η ΝΔ περιορίστηκε στην 2η θέση) σημειώνοντας ποσοστό 36% στο χωριό της είχε δίπλα της στην ορκωμοσία τον σύζυγό της Χάρη Αγγελόπουλο και τον πατέρα της, τέως δήμαρχο Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη.
Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος από την Μίκα Ιατρίδη αφού χάρη στις ενέργειές της το νέο κόμμα πήρε στα Δωδεκάνησα το μεγαλύτερο ποσοστό στην επικράτεια (17%). Με χαμόγελο φωτογραφήκε δίπλα στην Ιατρίδη και ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης που επίσης εκλέχθηκε βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και όλοι αναρωτιούνται εάν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μπορέσουν να διατηρήσουν τα υψηλά ποσοστά τους σε όλη τη χώρα και τα Δωδεκάνησα και αν τελικά η Μίκα Ιατρίδη κερδίσει ξανά τη βουλευτική έδρα. Ολα τα σενάρια είναι ανοικτά και δεν μπορούν, ακόμα, να γίνουν σίγουρες προβλέψεις. 

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


Απόφαση "σταθμός" του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου που εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής 7 συμβασιούχων, που εργάζονταν με διαδοχικές αλλά διακεκομμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη ΔΕΥΑΡ (κάποιοι εργαζόταν για πολλά χρόνια στην πρώην ΔΕΥΑ Καλλιθέας), εντέλλεται την άμεση επαναπρόσληψή τους, κηρύσσοντας το διατακτικό της προσωρινά εκτελεστό με την απειλή μάλιστα χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα άρνησης αποδοχής των υπηρεσιών τους!!
Οπως γράφει η τοπική εφημερίδα Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ: Το δικαστήριο έκρινε ότι οι σχέσεις εργασίας των αιτούντων συμβασιούχων είχαν τα χαρακτηριστικά ενιαίας σύμβασης εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου ενώ ο χρονικός περιορισμός της διάρκειας των αλλεπάλληλων συμβάσεων δεν δικαιολογείτο από λόγους αντικειμενικούς, ήτοι από τη φύση ή το είδος των υπηρεσιών που παρείχαν ούτε από τη φύση και το είδος των καλυπτόμενων αναγκών, αλλά έγιναν λόγω έλλειψης μου προσωπικού.




ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ


Σε αντίθεση με την προηγούμενη ανάρτηση, στον τόπο μας υπάρχουν και δράσεις που πραγματικά σκορπάνε την ελπίδα. Τα παιδιά της Τερψιχόρης, όπως του ΦΑΡΟΥ, της Φιλαρμονικής και του Απόλλωνα κρατάνε ψηλά το χωριό μας στους τομείς του χορού, του πολιτισμού, της μουσικής και του αθλητισμού. Στη φωτογραφία τα μέλη της Τερψιχόρης προετοιμάζονται για την χορευτική παράσταση του Σαββάτου στην πλατεία Καλυθιών.

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


Πριν λίγες ημέρες δύο τσιγγάνες με μαντήλες στο κεφάλι και πολύχρωμες φούστες, με τη μέθοδο της παρενόχλησης μπήκαν σε μαγαζί στις Καλυθιές και έκλεψαν από το ταμείο 350 ευρώ.
 Η αστυνομία άργησε να έρθει με αποτέλεσμα οι τσιγγάνες να τρέξουν και να χαθούν στα σοκάκια του χωριού. Πριν την ληστεία γύρναγαν σε όλα τα μαγαζιά και, δήθεν, ρωτούσαν για σπίτια που ενοικιάζονται.
Υπάρχουν επίσης πολλές καταγγελίες ότι τσιγγάνοι μπαίνουν σε σπίτια που μένουν μόνοι ηλίκιωμένοι και προσπαθούν να κλέψουν χρήματα και άλλα αντικείμενα.
Δυστυχώς η κατάσταση στο χωριό έχει γίνει ανεξέλεγκτη αφού οι ιδιοκτήτες σπιτιών τα νοικιάζουν σε κάθε καρυδιάς, άγνωστο καρύδι!
 Εχουν μάθει πως εδώ είμαστε ανεκτικοί και το εκμεταλλεύονται με την πονηριά που διαθέτουν.
 Το περίεργο είναι πως καθημερινά ακούγονται ιστορίες για οικονομικούς μετανάστες που αερνούνται να πληρώσουν τα ενοίκια και τους λογαριασμούς αλλά πάντα βρίσκουν έναν πρόθυμο Καλυθενό να τους νοικιάσει σπίτι.
Αφήνουν φέσια, αλλάζουν σπίτια συνεχώς και επιβιώνουν εις βάρος όλων μας.
Είναι χαρακτηριστικό πως πριν λίγες ημέρες ένας Καλυθενός νοίκιασε το σπίτι του σε οικογένεια τσιγγάνων και αμέσως ήρθε άλλη Καλυθενοί που απαιτούσε τα περσινά ενοίκια που άφησε απλήρωτη η ίδια οικογένεια τσιγγάνων με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλος καυγάς.
 Επίσης, άλλος Καλυθενός πήγε στην αστυνομία να ζητήσει προστασία από Βούλγαρους που δεν πλήρωναν τα ενοίκια αλλά διαπιστώθηκε πως το συμβόλαιο είχε συμπληρωθεί με πλαστό δελτίο ταυτότητας.
 Σχετικά με τα παραπάνω υπάρχει πληροφορία που αναφέρει πως έγινε έλεγχος του ΣΔΟΕ σε Καλυθενό που εδώ και χρόνια νοικιάζει σπίτια σε Αφρικανούς μετανάστες χωρίς, φυσικά, να δηλώνει τα έσοδά του για να αποφύγει τη φορολόγηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβλήθηκε τσουχτερότα το πρόστιμο που για να το εξοφλήσει θα πρέπει να πουλήσει όλο το κτίριο που εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε στέκι μεταναστών χωρίς συνθήκες υγιεινής.
Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα σπίτια σε μετανάστες και τσιγγάνους επικαλούνται την "ανθρωπιά τους" για να δικαιολογήσουν την στάση τους. Ομως ξεχνάνε ότι τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί το χωριό μας, έχουν υποβαθμιστεί οι αξίες των ακινήτων σε Καλυθιές και Φαληράκι, όλοι οι δρόμοι που φιλοξενούν μετανάστες και τσιγγάνους είναι γεμάτοι σκουπίδια, το επίπεδο της εκπαίδευσης στα σχολεία μας είναι πλέον χαμηλό και πολλές ασθένειες και μικρόβια υπάρχουν ανάμεσά μας.
 Οι κλοπές, η διακίνηση ναρκωτικών, τα επεισόδια, ο αλκοολισμός, η επαιτεία είναι φαινόμενα που καταγράφονται καθημερινά γύρω μας, σε βαθμό που αρχίζουμε να τα θεωρούμε φυσιολογικά.
Πλέον οι δουλειές είναι λίγες, τα επιδόματα του κράτους έχουν σχεδόν μηδενιστεί και οι μετυανάστες με τους τσιγγάνους είναι βάρος που δεν μπορεί πλέον να αντέξει η κοινωνία μας.
 Το χωριό βουλιάζει καθημερινά και οι Καλυθενοί είμαστε ξένοι ανάμεσα σε αγνώστους. Εφτασε η ώρα το χωριό μας να σταματήσει την πορεία προς τον κατήφορο. Τα όποια έσοδα από τα ενοίκια δεν μπορούν να καλύψουν την πολύπλευρη ζημιά που έχουμε πάθει τα τελευταία 15 χρόνια.
 Οι Καλυθιές, όπως και κάθε χωριό και πόλης της Ελλάδας αντέχουν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών και τσιγγάνων. Υπάρχουν μετανάστες απ' όλες τις χώρες που είναι πραγματικά διαμάντια στην συμπεριφορά τους με αποτέλεσμα να έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία, να είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και να προσφέρουν πολλά στον τόπο μας.
Η συντριπτική πλειοψηφία όμως δεν σέβονται τον τόπο που ζουν και προκαλούν πάρα πολλά προβλήματα με την συμπεριφορά τους. Αυτοί πρέπει να αποβληθούν δια παντός.
 Ας αλλάξουμε όλοι μυαλά και ας βάλουμε ως πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα, την υγειινή, την αισθητική, πνευματική και πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.
* Ολα τα παραπάνω δεν δικαιολογούν την επίθεση με μπουκάλια που δέχθηκαν πριν δύο ημέρες Αφρικανοί μετανάστες στο Φαληράκι από άτομα αγνώστου ταυτότητας.
Η έλλειψη εργασίας έχει ως αποτέλεσμα ομάδες μεταναστών από διάφορες χώρες να "παλεύουν" μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να παραμονεύει για όλους μας.
Πλέον υπάρχει θέμα και ανθρώπινης ακεραιότητας για ντόπιους και επισκέπτες.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...