2 Φεβ 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ



 

Η εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών ενημερώνει ότι κάθε Κυριακή μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας θα ανοίγουν οι πόρτες για πρόσβαση στο μοναστήρι της Παναγίας Ελεούσας. Κάθε Κυριακή από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα ο Πάτερ Γαβριήλ θα κάνει παρακλήσεις στο Ιερό Μοναστήρι και οι πιστοί, μετά από συνεννόηση, θα μπορούν να τελούν μυστήρια.
Τις τελευταίες ημέρες έγιναν εργασίες καθαρισμού των κελιών που υπάρχουν γύρω από το μοναστήρι και στόχος είναι η Παναγία Ελεούσα να γίνει ξανά τόπος τακτικού προσκυνήματος για την τοπική κοινωνία. 
Ο νέος πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καλυθιών πατέρας Γαβριήλ ζήτησε κατά την κοπή της βασιλόπιτας του ΦΑΡΟΥ να δίνουν το παρών στη Θεία Λειτουργία περισσότερα νέα παιδιά. 

O ΦΑΡΟΣ ΕΚΟΨΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ












Το λαογραφικό μουσείο Καλυθιών άνοιξε τις πόρτες του το βράδυ της Πέμπτης και φιλοξένησε την κοπή βασιλόπιτας του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ο ΦΑΡΟΣ.
Τα εκθέματα από την καθημερινή ζωή στα σπίτια και τους χώρους εργασίας των Καλυθενών πριν πολλές δεκαετίες κέντρισαν το ενδιαφέρον των καλεσμένων. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και το Λαογραφικό Μουσείο να δέχεται επισκέψεις από σχολεία, κατοίκους της Ρόδου και καλοκαιρινούς επισκέπτες. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Δωδεκανήσου κα Μίκα Ιατρίδη, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής, o Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Φλεβάρης, οι Αντιδήμαρχοι Ρόδου κ.κ Μιχάλης Σταυρής (Καλλιθέας), Αναστάσιος Σπανός (Οικονομικών), Τηλέμαχος Καμπούρης (Τεχνικών Υπηρεσιών), ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Καφετζής, Νίκος Γιαννάς, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών κ. Παναγιώτης Αντωνάς, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λίνδου κ. Λάμπης και ο παλιός πρόεδρος του ΦΑΡΟΥ κ. Απόστολος Πολίτης. 
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου τις τελευταίες εβδομάδες τρέχει για να προετοιμάσει τις μεγάλες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στους δρόμους των Καλυθιών θα παρελάσουν άρματα στα πλαίσια της κεντρικής καρναβαλικής φιέστας και θα ακολουθήσει μουσικό γλέντι με γνωστά ονόματα.
Θα ακολουθήσει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου το πετυχημένο "Κυνήγι Θησαυρού".

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...