8 Απρ 2013

ΜΑΝΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ!


Με τις ευχές όλων των Καλυθενών ο Μιχάλης Μανιάς συνεχίζει τον... βομβαρδισμό των δικτύων στα γήπεδα της Football League.
Αυτή τη φορά "θύμα του" ο Βύζας Μεγάρων. Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε 1-0 με γκολ του συνήθη υπόπτου Μιχάλη Μανιά και παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος παραμένοντας φαβορί για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το "δικό μας παιδί" κάθε εβδομάδα αναγκάζει όλους τους ειδικούς να... υποκλίνονται στο ταλέντο του και σίγουρα βελτιώνει τη διαπραγματευτική του ισχύ εν όψει του νέου συμβολαίου που θα υπογράψει το καλοκαίρι με ομάδα της Super League!
H ιστορία του Μιχάλη Μανιά φανερώνει ότι όποιος αγαπάει αυτό που κάνει, δουλεύει σκληρά και επιμένει στο τέλος, πάντα, δικαιώνεται.

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ!


Aναπαράσταση εθίμων του γάμου 
στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών





Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013,οι μαθητές  του τμήματος Στ1 με τη βοήθεια των γιαγιάδων τους και της δασκάλας τους, κας Σωτηράκη Σταματίας, έκαναν ένα ξεχωριστό μάθημα στο σχολείο τους.
Στο πλαίσιο εργασίας project  που πραγματοποιούν με θέμα « Παραδοσιακά ήθη και έθιμα του γάμου», τα παιδιά αρχικά πήραν συνέντευξη από τις γιαγιάδες σχετικά με παλιά τοπικά έθιμα του γάμου. Στη συνέχεια όλοι μαζί  έπλασαν τα «γλεούδια», δηλαδή τα κουλουράκια του γάμου, τραγουδώντας παραδοσιακούς σκοπούς, αναβιώνοντας τα έθιμα με τη συνοδεία λύρας. Στο τέλος έσυραν το χορό και  διασκέδασαν όπως παλιά.
Τέτοια βιώματα μένουν αξέχαστα στους μικρούς μας φίλους και διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ζωντανά!

Ευχαριστούμε θερμά
Τις κυρίες : Κώστα Σμάρω , Ταχραμάνη Μαρίτσα
Τις γιαγιάδες: Αργυρού Πελαγία, Δεβεζόγλου Ζωή, Δημητραδιού Παγώνα, Θεουλάκη Σταματία, Λουκά Σταυρούλα, Μοναχού Σοφία
Το λυράρη μας: Καραδημήτρη Βάγιο
Τον καθηγητή Πληροφορικής: Μουσέλη Αναστάσιο
Το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: Μοναχού Ευγενία
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο << Τερψιχόρη>>  για την παραχώρηση παραδοσιακού υλικού  

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...