24 Φεβ 2012

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΗΛΙΚΙΑ











Με λιγότερο κόσμο από προηγούμενες φορές έγινε το βράδυ της Παρασκευής η καθιερωμένη εκδήλωση για την 3η ηλικία. Πολλές οικογένειες στο χωριό μας πενθούν τον χαμό αγαπημένων τους προσώπων και έτσι οι απουσίες από τη βραδιά είναι δικαιολογημένες.
Τα παιδιά του ΦΑΡΟΥ προσέφεραν πλούσιο γεύμα και ποτά προσφορά επιχειρήσεων στις Καλυθιές και το Φαληράκι ενώ το σερβίρισμα ανέλαβε η εφηβική ομάδα του Απόλλωνα Καλυθιών με τον προπονητή Κώστα Καμπούρη.
Ο πρόεδρος του ΦΑΡΟΥ Τάσος Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε τους ηλικιωμένους του χωριού για όλα όσα έχουν προσφέρει και ανακοίνωσε πως κάθε χρόνια η σχετική βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο κοινοτάρχη Σταύρο Πολυχρόνη.
Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΦΑΡΟΥ Αποστόλης Πολίτης απένειμε αναμνηστική πλακέτα για τη μνήμη του Σταύρου Πολυχρόνη, στον υιό του Σάββα.
Ο Απόστολος Πολίτης θυμήθηκε άτομα που έχουν φύγει από κοντά μας και υπηρέτησαν τον ΦΑΡΟ όπως ο Βασίλης Σταυρής (Λίλης) και ο Μιχάλης Χατζηγεωργίου ενώ ευχήθηκε περαστικά στον Δημήτρη Τσαλίκη που δίνει μεγάλη μάχη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Τα μέλη του χορευτικού εργαστηρίου Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ χόρεψαν αρκετούς παραδοσιακούς χορούς και κέρδισαν το χειροκρότημα, όπως και η ορχήστρα που έπαιξε δωρεάν για τα άτομα της 3ης ηλικίας.

Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ


Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα Καλυθιών συγκεντρώθηκαν στο οβελιστήριο ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ, θυμήθηκαν τα παλιά και έκοψαν τη βασιλόπιτα τους. Το φλουρί φέτος βρήκε ο Αντώνης Φαλτσέτας. Οι ιστορίες που ακούστηκαν ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες.

ΣΗΚΩΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ








Θρασύτατοι ληστές τα ξημερώματα της Παρασκευής εισέβαλαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Φαληράκι και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματοκιβώτιο που φυλασσόταν τα έσοδα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι ληστές που ήταν περισσότεροι από δύο μπήκαν από παράθυρο που βρίσκεται ψηλά στο ιερό της εκκλησίας αφού πρώτα είχαν κόψει το καλώδιο παροχής ρεύματος ώστε να απενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Μάλιστα άναψαν ένα καντήλι πιθανότατα για να μπορούν να βλέπουν στο σκοτάδι.
Στην συνέχεια εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο βάρους ενός τόνου και το αφαίρεσαν παρότι υπήρχε προστατευτικό σίδερο που είχε τοποθετηθεί μετά από προηγούμενη απόπειρα ληστείας.
Πιθανότατα με καροτσάκι μεταφοράς ποτών οδήγησαν το χρηματοκιβώτιο στην πίσω αυλή της εκκλησίας σπάζοντας μάρμαρα έξω από την πλαϊνή πόρτα. Η αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες είχαν κλούβα ή μεγάλο αγροτική κατά τη διαφυγή τους.
Η αστυνομία εκτιμά πως είναι η ίδια σπείρα που αποπειράθηκε να διαρρήξει και άλλες εκκλησίες στο νησί. Πάντως οι δράστες έκαναν το λάθος να αφήσουν πίσω τους έναν σκούφο που σίγουρα θα αξιοποιηθεί από τους αστυνομικούς, ενώ στον χώρο της πίσω αυλής βρέθηκε ένα κομμάτι πλαστικό αυτοκινήτου που επίσης παραδόθηκε στις αρχές ασφαλείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας της Εμπορικής τράπεζα που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό.
Σύμφωνα με τον Πάτερ Γεώργιο το χρηματοκιβώτιο δεν πρέπει να είχε περισσότερα από 1.000 ευρώ αφού είχε ανοιχτεί στις αρχές Φεβρουαρίου.
Οι υλικές ζημιές ανέρχονται περίπου στις 5.000 χιλιάδες ευρώ αφού πρέπει να αγοραστεί νέο χρηματοκιβώτιο και να τοποθετηθεί νέο σύστημα συναγερμου.
Να σημειωθεί ότι απόπειρα αφαίρεσης του χρηματοκιβωτίου είχε γίνει στον Αγιο Νεκτάριο και πριν τα Χριστούγεννα χωρίς οι δράστες να πετύχουν τον στόχο τους.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...