28 Σεπ 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης του Νομού Δωδεκανήσου για το διορισμό της ως μόνιμη δημοτική υπάλληλος, και τα οποία αναπαράγονται σήμερα και σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το 1994 η τότε Κοινότητα Καλυθιών Ρόδου, στην οποία εκλεγμένος κοινοτάρχης και στη συνέχεια Δήμαρχος, ήταν ο πατέρας μου, συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα THERMIE, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, υπογράφτηκε οκτάμηνη σύμβαση έργου, για την οποία ο νομοθέτης, τότε, δεν απαγόρευε τη σύναψη και σε άτομα ηλικίας 17 ετών, ώστε να συνδράμω στη γραμματειακή υποστήριξη του προγράμματος. Η Κοινότητα Καλυθιών το 1994 είχε μόνο τρεις διοικητικούς υπαλλήλους.
Για τη σύμβαση αυτή δηλώνω ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν πληρώθηκα, ουδέποτε.
Στη συνέχεια, και αφού η Κοινότητα Καλυθιών είχε μετατραπεί σε Δήμο Καλλιθέας, γίνεται χρήση των αντίστοιχων νόμων και το 1998 λαμβάνω προσωποπαγή θέση υπαλλήλου αορίστου χρόνου στον εν λόγω Δήμο.
Από το 1998 έως το 2002, ως υπάλληλος αορίστου χρόνου στο Δήμο Καλλιθέας, δηλώνω ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν εισέπραξα κανενός είδος μισθού, κάνοντας επιπλέον χρήση εκπαιδευτικών και άνευ αποδοχών αδειών.
Το 2002 μονιμοποιούμαι στο Δήμο Καλλιθέας και αμέσως μετά μετατάσσομαι στο Δήμο Ιαλυσού, όπου και υπηρέτησα ανελλιπώς και με συνέπεια ως υπάλληλος και ελάμβανα κανονικά τη μισθοδοσία μου. Την περίοδο αυτή ήμουν φοιτήτρια σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο και, όποτε χρειαζόταν, έκανα χρήση εκπαιδευτικών αδειών, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, όπως, άλλωστε, επιβεβαιώνει και ο Δήμαρχος Ιαλυσού.
Στο δια ταύτα. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε σε ανύποπτο χρόνο, πριν αρκετά χρόνια, όταν εγώ σαν νέος άνθρωπος είχα τελείως άλλες στοχεύσεις και δεν μου πέρναγε καν από το μυαλό ότι θα εκλεγόμουν βουλευτής Δωδεκανήσου. Ακόμα και η μονιμοποίηση μου έγινε πέντε χρόνια πριν την πρώτη μου υποψηφιότητα ως βουλευτής Δωδεκανήσου το 2007.
Επιπλέον, στην τοπική κοινωνία των Δωδεκανήσων ήταν γνωστό ότι είμαι η κόρη του πρώην δημάρχου Καλλιθέας, όπως και το ότι ήμουν μόνιμη δημοτική υπάλληλος. Σημειώνω, για όσους σκόπιμα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και κάνουν ότι δεν ξέρουν, ότι για να κατέλθω στις εκλογές του 2009 είχα παραιτηθεί από τη θέση μου, βάσει νόμου, και ως εν ενεργεία βουλευτής, διευκρινίζω, ότι αυτά τα δυο χρόνια δεν πληρώνομαι από το Δήμο.
Όμως, οι συμπατριώτες μου στη Δωδεκάνησο, αλλά και γενικά οι Έλληνες πολίτες, αντιλαμβάνονται ότι λόγω της θέσης του πατέρα μου τότε, υπήρχε η γνώση των αντίστοιχων νόμων, και έγινε χρήση τους. Και θεωρούν, ευλόγως, ότι αν ο πατέρας μου δεν ήταν σε αυτή τη θέση, τότε και εγώ δεν θα είχα μονιμοποιηθεί.
Ειλικρινά, λυπάμαι που δεν μπορώ να επιστρέψω στο παρελθόν και να αλλάξω κάτι. Το μόνο που μπορώ να κάνω, και με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος αγωνιά για το μέλλον του, την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι να παραιτηθώ οριστικά από τη θέση μου ως μόνιμη δημοτική υπάλληλος.
Η οριστική μου παραίτηση κατατέθηκε στον, αρμόδιο πλέον, Δήμο Ρόδου την Τρίτη 27-9-2011.»

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Ημερομηνίες Δωρεάν συμμετοχής Σεμιναρίων στις Καλυθιές:

1η Οκτωβρίου
16 Οκτωβρίου
26 Νοεμβρίου και
11 Δεκεμβρίου μετά από κλήρωση και για 28 συνολικά άτομα συμμετεχόντων και στις 4 συνεδρίες
Πληροφορίες συμμετοχής στα τηλέφωνα της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας

1) 22413-62655 Αργυρού Σταματία και
2) 22413-62611 Ελευθερά Σεβαστή

ΚΑΛΥΘΕΝΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Διευθυντής - εκδότης της εφημερίδας Champion που κυκλοφορεί στην περιοχή Λίβερπουλ στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας είναι ο Αργύρης Κοντός που γεννήθηκε στις Καλυθιές.
Το 1966 ο Αργύρης Κοντός σε μικρή ηλικία μαζί με τους γονείς του ταξίδεψε στην μακρινή ήπειρο, όπως και πολλοί άλλοι συγχωριανοί μας, σε αναζήτηση καλύτερων προοπτικών ζωής. Εκείνη την εποχή το ταξίδι με πλοίο είχε διάρκεια έναν μήνα!
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ ξεκίνησε να εργάζεται σε ΜΜΕ της πρωτεύουσας και από το 2007 είναι εκδότης διευθυντής της εφημερίδας Champion Liverpool που ανήκει σε μεγάλο Αυστραλιανό όμιλο ΜΜΕ.
Ο Eric Kontos (έτσι υπογράφει τα κείμενά του) είναι ακόμη ένα παράδειγμα συγχωριανού μας που πέτυχε την επαγγελματική καταξίωση μακριά από την Ελλάδα.

Διαβάστε (όσοι γνωρίζετε καλά Αγγλικά) ένα από τα τελευταία του άρθρα στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.liverpoolchampion.com.au/news/local/news/general/mix-of-small-and-big-picture-is-best/2305678.aspx

ΤΣΑΝΤΑΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνελήφθη χθες (27-09-2011) το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φαληρακίου, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου ηλικίας 24 ετών κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες (27-09-2011) το πρωί, ο 24χρονος αφαίρεσε από 42χρονη αλλοδαπή υπήκοο Μ. Βρετανίας μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του 24χρονου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο.
Ο συλληφθείς, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την 42χρονη, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου “Ερμής” Καλυθιών που αποτελούν τμήμα του Απόλλωνα Καλυθιών ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Τερζή Αθανάσιο, ο οποίος θα αναλάβει το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών.
Ο κ. Τερζής είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα ποδοσφαίρου (πτυχίο UEFA B) και με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master sc.) στην προπονητική. Διετέλεσε στο παρελθόν προπονητής σε ομάδες της Α1 και Α2 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας καθώς επίσης και στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου της Δόξας Δράμας (ως Τεχνικός Διευθυντής) και του Πανδραμαϊκού.
Ο κ. Τερζής είναι επίσης συγγραφέας των κάτοθι βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Sportbook (sportbook.gr): «4-3-3 η εφαρμογή του συστήματος», «4-4-2 με ρόμβο η εφαρμογή του συστήματος» και «FC BARCELONA, ομάδα από άλλον πλανήτη». Το τελευταίο είναι και το πρώτο βιβλίο Έλληνα προπονητή συγγραφέα που έχει μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα και θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά από τον εκδότη Soccer Tutor (soccertutor.com).
Οι προπονήσεις των τμημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Η επιτροπή των Ακαδημιών εύχεται στον κ. Τερζή καλή επιτυχία στο έργο του, και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές υγεία και πρόοδο σ’ όλους τους τομείς.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των προπονήσεων έχει ως εξής:
ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2004 - 2006 2001 - 2003 1998 - 2000
ΩΡΑ 09:00 - 10:00 10:30 - 11:30 12:00 - 13:00

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο γήπεδο Καλυθιών.
Παρακαλούνται οι γονείς που θα επιλέξουν να κάνουν την εγγραφή του παιδιού τους την ημέρα έναρξης των προπονήσεων, να προσέλθουν στο γήπεδο 15΄ νωρίτερα από την ώρα έναρξης του τμήματος στο οποίο ανήκει ηλικιακά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εγγραφής είναι η ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ιατρό.

Πληροφορίες εγγραφών
Καζέλλης Σάββας (τηλ. 6949448991)

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...