22 Φεβ 2012

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΘΙΩΝ


Οι μαθητές της Γ' τάξης Γυμνασίου πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα όπου θαύμασαν μεταξύ των άλλων τη μοναδική Ακρόπολη και το μουσείο της, στους Δελφούς όπου γνώρισαν από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στη χιονισμένη Αράχωβα όπου είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία του κάτασπρου τοπίου.
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς-συνοδοί επέστρεψαν στη Ρόδο έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι για πρώτη φορά σε μαθητική εκπαιδευτική εκδρομή δεν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Βουλή. Αυτή την εποχή το Κοινοβούλιο και οι βουλευτές είναι, σχεδόν ανεπιθύμητοι, για τον Ελληνικό λαό με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τη δημοκρατία μας.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ






Με πρωτοβουλία κατοίκων Φαληρακίου ξεκίνησε η επέκταση της αίθουσας εκδηλώσεων του Αγίου Νεκταρίου. Η υπάρχουσα αίθουσα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '90 από την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού Αιμίλιου Χατζηδιάκου που πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αντονι Κουίν.
Πριν δύο χρόνια η εκκλησιαστική επιτροπή Αγίου Νεκταρίου αποφάσισε την επέκτασή της και με τα έσοδα της εκκλησίας έπεσαν τα μπετά.
Πριν δύο εβδομάδες ξεκίνησε κινητοποίηση ώστε εθελοντικά να ολοκληρωθεί η νέα αίθουσα και να ακολουθήσει η ενοποίηση με την αρχική.
Επιχειρηματίες του Φαληρακίου και απλοί κάτοικοι προσέφεραν τα πρώτα χρήματα για να αγοραστούν υλικά ενώ άλλοι βοηθάνε πρακτικά προσφέροντας δωρεάν εργασία.
Στόχος είναι όλο το κόστος και οι εργασίες να καλυφθούν από εθελοντές και σχετική έκκληση απευθύνει ο Πάτερ Γεώργιος. Ηδη εστάλη επιστολή σε σύλλογο ομογενών στην μακρινή Αυστραλία αφού εκφράστηκε ενδιαφέρον για οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας.
Η νέα μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται δωρεάν για εκδηλώσεις συλλόγων και θα υπάρχει δυνατότητα ακόμη και για φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων.
Οσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν το εγχείρημα μπορούν να επικοινωνούν με τον Πάτερ Γεώργιο στο τηλέφωνο 6944858518

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Ανατράπηκε η αρχική απόφαση για άμεσο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στο Φαληράκι. Στο πλαίσιο γενικών περικοπών η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας είχε λάβει την απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα Φαληρακίου στις 30 Μαρτίου 2012. Οταν έγινε γνωστή η απόφαση πολλοί συνταξιούχοι μετέφεραν τους λογαριασμούς του στο υποκατάστημα της Τράπεζας Δωδεκανήσου στις Καλυθιές ενώ μεγαλοκαταθέτες ενημέρωσαν τα στελέχη της Εμπορικής πως θα αφαιρέσουν τα χρήματά τους και θα τα μεταφέρουν σε άλλα υποκαταστήματα τραπεζών στο Φαληράκι (Eurobank και Αγροτική).
Οι απώλειες θορύβησαν τα στελέχη της Εμπορικής Τράπεζας και την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης από την Αθήνα ήρθε στη Ρόδο και είχε συζητήσεις με τον ιερέα και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Νεκταρίου Φαληρακίου.
Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία και το υποκατάστημα θα συνεχίσει την λειτουργία του, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 που ολοκληρώνεται το μισθωτήριο συμβόλαιο.
Η εκκλησιαστική επιτροπή συμφώνησε να μειωθεί σημαντικά το μηνιαίο ενοίκιο και η Εμπορική Τράπεζα δέχθηκε να παραταθεί το δάνειο που είχε πάρει η Εκκλησία για την επέκταση του κτηρίου.
* Σχετικά με το ενοίκια που οφείλει ο δήμος στην εκκλησιαστική επιτροπή για τον παιδικό σταθμό, αυτό που έγινε γνωστό είναι πως ζητήθηκαν τώρα γιατί από πέρσι το κράτος έχει επιβάλει φορολογία 20% στα εκκλησιαστικά ενοίκια. Επί εποχής δήμου Καλλιθέας δεν υπήρχε φορολογία στα έσοδα των εκκλησιαστικών ακινήτων. Αυτό σημαίνει πως με βάση τα συμβόλαια τώρα ο Αγιος Νεκτάριος πληρώνει ετήσιο φόρο 4.000 χιλ. ευρώ για το κτήριο του παιδικού σταθμού χωρίς να εισπράττει χρήματα από τον δήμο. Μάλιστα οι υπηρεσίες στους γονείς και τα παιδιά δεν είναι δωρεάν αφού ο δήμος εισπράττει χρήματα για τα τροφεία. 

ΕΒΑΨΑΝ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Ωραίο το Κυνήγι του Θησαυρού, περάσαμε καλά, διασκεδάσαμε, ξεφύγαμε από τη δύσκολη καθημερινότητα αλλά κάποια ανεγκέφαλα παιδάκια θα πρέπει να σοβαρευτούν...
Αλήθεια τι σκεφτόταν όταν έπιαναν στο χέρι το σπρέι και ζωγράφιζαν το δέντρο της πλατείας;
Μόνο ο χαβαλές και η αδιαφορία υπάρχει στο μυαλό τους;
Τόσους τοίχους έχει το χωριό, ας αποτύπωναν εκεί τις καλλιτεχνικές τους διαθέσεις.
Οταν οι μεγάλοι ανεγκέφαλοι δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό για τη φύση και κόβουν το ένα δέντρο πίσω από το άλλον, οι νεαροί χωρίς μυαλό αδιαφορούν επίσης για το περιβάλλον και φροντίζουν να το δείχνουν σε όλους...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...