14 Οκτ 2013

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ




Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΡΟΔΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

* ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «FALIRALA» ( TGI), ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 500€ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ.

*ΤΟN ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4),ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΩ




Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλυθιών Μιχάλης Σταυρής και ο προπονητής Κώστας Καμπούρης μίλησαν στην κάμερα του συλλόγου για τη νίκη στην Κω με 1-0 επί του Αντίμαχου.

550 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟ 1912!

Απόσπασμα από ταξιδιωτικό οδηγό περιηγητή της Ρόδου πριν 100 χρόνια, το 1912 με αναφορές στο χωριό μας:



"Η πιο ενδιαφέρουσα εκδρομή είναι αυτή στη Λίνδο. Τη συνιστούν οι πάντες. Για να φτάσεις στη φημισμένη περιοχή, με καΐκι και με πρίμο άνεμο, το ταξίδι διαρκεί έξι ώρες και στοιχίζει 6 φράγκα για να πας. Με μουλάρι, δώδεκα ώρες με τις διάφορες στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Η τιμή ανέρχεται σε 8 με 10 φράγκα. Επειδή δεν έχω καιρό, την εκδρομή αυτή θα την κάμω μονορούφι, απλώς θα περάσω από τα διάφορα χωριά, χωρίς να σταματήσω.
Με μουλάρι φεύγουμε από την Πύλη του Αγίου Ιωάννη ή Κοσκινού και σε 45΄είμαστε στο Ροδίνι. Ακολουθώντας τον αμαξιτό δρόμο φτάνουμε στο χωριό Κοσκινού σε μιάμιση ώρα. Έχει 1500 κατοίκους. Σε δυόμιση ώρες μπαίνουμε στις Καλυθιές που έχει 550 κατοίκους. Μπορεί να κάνει κανείς μια μικρή στάση και να επισκεφτεί το Μοναστήρι της Ελεούσας και την κοιλάδα του Dermen-Déré. Στις τρεις ώρες αριστερά βλέπουμε το έρημο Κάστρο και στις 3.30 ώρες φτάνουμε στο χωριό Αφάντου, όπου υπάρχει μεσαιωνικός πύργος".

ALL INCLUSIVE: ΜΟΔΑ ή ΑΠΕΙΛΗ;




Πανελλήνιες διαστάσεις έχει λάβει η ανησυχία για ο φαινόμενο all inclusive τις συνέπειες του οποίους αντιμετωπίσουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις τοπικών ιδιοκτητών εδώ στο Φαληράκι. Οι συνέπειες δεν εντοπίζονται μόνο στα καταστήματα, εκτός πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων,  που προσφέρουν φαγητό και ποτό, αλλά επεκτείνονται και στα μικρού μεγέθους καταλύματα που ασφυκτιούν στον πόλεμο τιμών.
Πρόβλημα επιβίωσης έχουν και οι μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες που εντάχθηκαν, ολικά ή μερικά, στο σύστημα
all inclusive αφού τα περιθώρια κέρδους έχουν μειωθεί. Πέρα από τα οικονομικά δεδομένα το all inclusive φέρνει, από τους επισκέπτες πολλά παράπονα για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα φαγητού και ποτού.
Τον έντονο προβληματισμό του για το φαινόμενο All inclusive στα ξενοδοχέια εξέφρασε μέσω επιστολής του ο εκπρόσωπος του Δικτύου “ Syros Sunny Hotels” κ. Ιάκωβος Αρβανίτης . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αυτό το είδος τουρισμού αφήνει εκτός παιχνιδιού τη μικρή ξενοδοχειακή μονάδα. Οι σκέψεις του βρίσκουν εφαρμογή και στη δική μας περιοχή.
Αναλυτικά η επιστολή του:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...