19 Μαΐ 2020

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ


Χιλιάδες λουόμενους φιλοξενεί καθημερινά η παραλία Φαληρακίου χωρίς η δημοτική αρχή να προσφέρει στους κατοίκους του νησιού όλα εκείνα που απολαμβάνουν οι ευρωπαίοι τουρίστες.
Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε πως οι "άρχοντες" που διοικούν και διοικούσαν το νησί ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα που θα αντικρίσουν οι ξένοι επισκέπτες. Η Ρόδος που μετράει πολλές δεκαετίες ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός όφειλε να έχει διοικητικούς μηχανισμούς και μηχανήματα για να είναι οι παραλίες καθαρές με υποδομές όπως αποδυτήρια, ντους, τουαλέτες όλο τον χρόνο και όχι να γίνονται παρεμβάσεις, από εργολάβους, τις τελευταίες ημέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Ο καθαρισμός της παραλίας Φαληρακίου από τον εργολάβο προχωράει με αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα σκουπίδια, ξύλα και καλάμια να αποτελούν κίνδυνο για τα μικρά παιδιά που απολαμβάνουν παιχνίδια στην άμμο.
Οι τουαλέτες είναι σε άθλια κατάσταση και οι Ροδίτες λουόμενοι αναρρωτιούνται γιατί η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε έγκαιρες παρεμβάσεις με γρήγορους ρυθμούς. "Τα μπάνια των ντόπιων έχουν την ίδια αξία με αυτά των τουριστών", είπε με παράπονο λουόμενη σε συνεργάτη του blog.
"Γιατί δεν έχουν στρωθεί ξύλινοι διάδρμοι για άνετη πρόσβαση στη θάλασσα; Μόνο οι τουρίστες αξίζουν τέτοια άνεση;", συμπλήρωσε.
Οι προηγούμενες και η νυν δημοτική αρχή μεταθέτουν τις ευθύνες στο κεντρικό κράτος που συνεχώς βάζει εμπόδια και δίνει με μεγάλη καιθστέρηση την παραχώρηση των ακτών στην τοπική αυτοδιοίκηση.











ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ















Τροχαίο ατύχημα που, ευτυχώς, δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Φαληράκι.
Ο οδηγός του πράσινου fiat punto, για άννωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο και κατέληξε μέσα σε ααφαλιστικό γραφείο που βρίσκεται επί της ΕΟ Ρόδου-Λίνδου λίγα μέτρα μετά την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην κατεύθυνση προς Ρόδο.
Εκείνη την στιγμή στο γραφείο βρισκόταν ένα άτομο που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε αφού η πορεία του αυτοκινήτου σταμάτησε ως εκ θαύματος. Το σοκ ήταν μεγάλο αφού γλίτωσε για λίγα εκατοστά τον εγκλωβισμό από το αυτοκίνητο. Χωρίς τραυματισμό τελείωσε η περιπέτεια και για τον οδηγό του οχήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πράσινο punto συγκρούστηκε με άλλο όχημα πριν καταλήξει στο ασφαλιστικό γραφείο

Οι φωτογραφίες είναι από την ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΙΕΧ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...