14 Μαΐ 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε ο ετήσιος καθαρισμός της παραλίας Φαληρακίου από μηχάνημα του εργολάβου που ανέλαβε το σχετικό έργο. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την περιοχή Καστρί και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το μήκος της κεντρικής αμμουδερής παραλίας.






Τις τελευταίες ημέρες στο Φαληράκι, αλλά και σε όλες τις παραλίες της Ρόδου σημειώνεται μεγάλη προσέλευση από παρέες νέων ατόμων και οικογένειες που απολαμβάνουν τον ζεστό καιρό και τις χαρές της θάλασσας.




Σήμερα επίσης ξεκίνησαν εθελοντικές εργασίες και μέλη του σωματείου ομπρελλάδων Φαληρακίου που με αγωνία περιμένουν να μάθουν πότε τους επιτραπεί να στήσουν τα πόστα τους, με ποιες προϋποθέσεις ασφαλείας αλλά και με ποιο οικονομικό τίμημα θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός παραχώρησης των παραλιών.
Συνεργεία του δήμου, παρουσία του χωρικού αντιδημάρχου κ. Πατσάη, προχώρησαν σε κλάδεμα δένδρων και καθαρισμό αγριόχορτων σε διάφορα σημεία της τουριστικής ζώνης.
Επιχειρηματίες του Φαληρακίου δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή σημειώνοντας πως "σε άλλα σημεία του νησιού γίνονται ριζικές παρεμβάσεις προς το καλύτερο ενώ στο Φαληράκι με μεγάλη καθυστέρηση γίνονται οι αυτονόητοι ετήσιοι καθαρισμοί και τίποτα παραπάνω. Ακόμη παλεύουμε να βρούμε λύσεις με σκουπίδια, μπάζα, σπασμένους κάδους, λακκούβες αντί να σχεδιάσουμε απαραίτητες υποδομές για ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο".

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ


Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ξεπήδησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο γεμάτο αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία και πολύτιμα, για όλους μας, μαθήματα ζωής. 
Ο Νίκος Κοντός από τις Καλυθιές και η Ανθή Πάλλα από την Λίνδο αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους κανάλι στο youtube για να μοιραστούν την ιστορία της κοινής τους ζωής. Μία ιστορία ζωής που είναι ξεχωριστή. 
Ολοι θυμόμαστε την "σκληρή" είδηση για τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου στο γλέντι της γαμήλια τους δεξίωσης τον περασμένο Οκτώβριο.
Οι πρώτες τραγικές στιγμές, η μάχη με τον χρόνο στο νοσοκομείο της Ρόδου, η απογοήτευση, τα δάκρυα, ο πόνος του ξαφνικού τραυματισμού μοιάζουν να απομακρύνονται αφού ο Νίκος έχοντας την Ανθή στο πλευρό του στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας. Με το χαμόγελο και το χιούμορ του αποτελεί παράδειγμα για το πως πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες καταστάσεις.
Οπως εξηγούν στο πρώτο τους βίντεο μετά τον τραυματισμό και την παραμονή για έναν μήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου επέλεξαν να παραμείνουν στο νησί και να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων με τις οικογένειές τους.
Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κέντρο αντιμετώπισης παραπληγίας στην Ελβετία αναμένοντας να προχωρήσουν οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις. Η παγκόσμια επέλαση του κορονοϊού έβαλε σε... αναμονή τον σχεδιασμό και το νεαρό ζευγάρι επέστρεψε στην Ελλάδα, σε ειδικό κέντρο στην Αθήνα όπου ο Νίκος συνεχίζει φυσιοθεραπείες κάνοντας καθημερινά μικρά βήματα βελτίωσης.
Το νεαρό ζευγάρι ευχαριστεί φίλους και συγγενείς  για τα καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης και με χαμόγελο δεσμεύονται ότι θα ακολουθήσουν τον διαφορετικό δρόμο που τους επιφύλαξε η ζωή.
"Το σώμα μου έχει αλλάξει αλλά το μυαλό μου παραμένει το ίδιο", εξηγεί ο Νίκος Κοντού.
Το νεαρό ζευγάρι μαζί με αγάπη, αισιοδοξία και χιούμορ θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως οι δυσκολίες υπάρχουν για να τις νικάμε και να συνεχίζουμε να κάνουμε όνειρα μέχρι τελικά να τα υλοποιήσουμε. 


ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ



Η πρώτη ενεργειακή ιδιωτική επένδυση σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στη Ρόδο βρίσκεται στην τελική ευθεία μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.
Η επένδυση γίνεται από την εταιρεία RECO OIL ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΕ στην περιοχή των Καλυθιών και η ενέργεια που θα παράγει το εργοστάσιο είναι ισχύος 250 kwe.
Το έργο θα αναπτυχτεί σε μισθωμένο γήπεδο της Κ.Μ. 1818 Γαιών Καλυθιών, και θα δέχεται ετησίως 3.885 τόνους βιομάζας και μη επικινδύνων αποβλήτων και υπολειμμάτων καθώς και ακατέργαστης γλυκερίνης ως πρώτη ύλη.
Εντός του γηπέδου του έργου υφίσταται εγκατάσταση αποθήκευσης και μεταφόρτωσης αποβλήτων τηγανελαίων της ίδιας εταιρείας.
Η μονάδα συνολικά θα περιλαμβάνει τις εξής εγκαταστάσεις:
• σιλό υποδοχής και αποθήκευσης αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων & υπολειμμάτων καλλιεργειών καθώς και ενσιρώματος
• τέσσερεις δεξαμενές προσωρινής αποθήκευσης (δεξαμενή αποβλήτων τροφίμων, δεξαμενή αποβλήτων φρούτων, δεξαμενή αποβλήτων λιπών και ελαίων, δεξαμενή ακατέργαστης γλυκερίνης)
• δεξαμενή ανάμειξης δεξαμενή Χωνεμένου υπολείμματος
• δύο (2) χωνευτήρες, έναν (1) πρωτεύοντα και έναν (1) δευτερεύοντα,
• διαχωριστή Στερεού – Υγρού Κλάσματος
• πλατεία Κομποστοποίησης
• ένα (1) σύστημα τροφοδοσίας στερεών υλών (solidfeeder).
• μία (1) μηχανή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εγκαθίσταται εντός container.
• έναν (1) πυρσό έκτακτης ανάγκης.
Τα οργανικά απόβλητα θα συλλέγονται από το χώρο παραγωγής και με κατάλληλα οχήματα θα μεταφέρονται χύδην ή συσκευασμένα στο χώρο της εγκατάστασης και θα αποθηκεύονται σε δεξαμενές από όπου με σύστημα αντλιών για τα αντλήσιμα υλικά ή μέσω φόρτωσης με χρήση φορτωτή, θα οδηγούνται στη δεξαμενή ανάμειξης για την ομογενοποίησή τους, και από εκεί στους χωνευτές.
Σκοπός της προτεινόμενης επένδυσης είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με εκμετάλλευση του βιοαερίου που εκλύεται κατά την ζύμωση των οργανικών αποβλήτων και υπολειμμάτων.
Η αξιοποίηση της ενέργειας των οργανικών αποβλήτων, μπορεί να γίνει σε κεντρική μονάδα παραγωγής βιοαερίου, με την τεχνολογία της Αναερόβιας Χώνευσης (ΑΧ) στη προτεινόμενη θέση εγκατάστασης, με κύρια προϊόντα το βιοαέριο και το οργανικό λίπασμα.
Μέρος της παραγόμενης θερμικής ενέργειας θα χρησιμοποιηθεί στη μονάδα για ιδιοκατανάλωση, ενώ το πλεόνασμα της θερμότητας μπορεί μελλοντικά να αποδώσει επιπρόσθετα έσοδα, αν πωληθεί.
Επιπλέον, το χωνεμένο υπόλειμμα μπορεί να θεωρηθεί πηγή εσόδων, αφού θα πωληθεί μελλοντικά ως οργανικό εδαφοβελτιωτικό – λίπασμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε οργανική ουσία, φώσφορο και άζωτο.
Τα οργανικά απόβλητα θα μεταφέρονται από τους παραγωγούς με φορτηγά οχήματα και θα αποθηκεύονται σε δεξαμενές από όπου με σύστημα αντλιών θα οδηγούνται στους χωνευτές.
Το βασικό προϊόν που θα παράγει η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο θα διοχετεύεται απ’ ευθείας στο Εθνικό Δίκτυο Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στα πλαίσια Συμβάσεως Αγοραπωλησίας 20ετούς διάρκειας που συνάπτεται μεταξύ του Φορέα και του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) για τον σκοπό αυτό.


ΠΡΟΒΛΗΤΑ 72 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΗΤΣΗ

  Ρεπορτάζ euro2day.gr https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2282280/neo-project-sto-falhraki-ths-rodoy-prostethhke-sti.html Την...