19 Φεβ 2014

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΥΘΙΩΝ                      
Προς Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών όλων των σχολείων των Καλυθιών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα  24 Φεβρουαρίου  2014  θα υλοποιηθεί Επιμορφωτική Δράση για τους γονείς.
Η επιμορφωτική  δράση θα  γίνει στο θέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου  από 17:00-19:00 με τους παρακάτω εισηγητές: 
α) Εμμ. Σοφός, Σχολικός Σύμβουλος.
    Θέμα:«Στρατηγικές Υποστήριξης της Μελέτης των Παιδιών στο Σπίτι» και
β) Όλγα Βλάχου, διατροφολόγος -κοινωνιολόγος (ΠΕ11), Υπεύθυνη ΣΣΝ Ρόδου.
    Θέμα: «Διαμορφώνοντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην παιδική ηλικία: η μεσογειακή δίαιτα»
  
 Ο Διευθυντής του Σχολείου                                
Πλαστρούγγης Ιωάννης                                         
  Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου Δ. Σ. Καλυθιών      
            Πρόεδρος: Σταυρή Αναστασία

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΑΣΗ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

Από την εκκλησιαστική επιτροπή Καλυθιών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ      
ΘΕΜΑ : ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΓΡΟΥ
H εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλυθιών σύμφωνα με απόφαση της εκκλησιαστικής επιτροπής Καλυθιών, προτίθεται να προβεί στην εκμίσθωση του αγρού στην περιοχή ΘΟΛΑΡΙ με κτηματολογικά στοιχεία αρ.μερ. 746 Γ.Κ.
Ο αγρός νοικιάζεται σχεδόν στο σύνολο της μερίδας από τα 60 στρέμματα περίπου τα 50 με ετήσιο ενοίκιο 3.000 ευρώ πλέον άλλα 500 ευρώ για τις 60 περίπου ελιές που υπάρχουν.
Ο διαγωνισμός  του ανωτέρω θα γίνει με ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί την 27-2-2014 και από ώρα 17:00 στο γραφείο της εκκλησιαστικής επιτροπής ,που στεγάζεται στο κτήριο όπισθεν του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλυθιών.
Για την συμμετοχή μέσω τρίτου προσώπου απαιτείται η ύπαρξη συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου και λοιπόν νομιμοποιητικών εγγράφων ,τα οποία θα κατατεθούν στην επιτροπή πριν την έναρξη της του διαγωνισμού.
 Το εκκλησιαστικό συμβούλιο δύναται να ακυρώσει την διαδικασία εάν κρίνει το αποτέλεσμα ασύμφορο .
Για περισσότερες πληροφορίες και την παραλάβει των γενικών όρων της προκηρύξεως ,στο τηλέφωνο  6944015183 κ. Κιόττου Νικόλαο.

Για το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού.

Σχόλιο blog: Οταν σε παλιότερες αναρτήσεις το blog ζητούσε η παραχώρηση των εκκλησιαστικών εκτάσεων να γίνεται με διαφανείς διαδικασίες η εκκλησιαστική επιτροπή υπερασπιζόταν των αποφάσεών της για παραχωρήσεις με απλές αιτήσεις ενδιαφέροντος. Για μέρος της συγκεκριμένης έκτασης που βγαίνει προς ενοικίαση ο διαχειριστής του blog βρέθηκε κατηγορούμενος ως ζωοκλέφτης με τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής να υπερασπίζονται τον τότε ενοικιαστή και τις λανθασμένες διαδικασίες (όπως φαίνεται τώρα με την παραπάνω ανακοίνωση) που ακολουθήθηκαν. Το blog αισθάνεται δικαιωμένο που ανάγκασε την εκκλησιαστική επιτροπή να ακολουθήσει τον δρόμο της διαφάνειας.
Το περίεργο είναι ότι η δημόσια ανακοίνωση γίνεται για μία έκταση που σύμφωνα με τις πληροφορίες ενδιαφέρεται (και έχει ήδη κάνει κρούση στην εκκλησιαστική επιτροπή) γνωστός επιχειρηματίας.
Το blog σημειώνει ότι οι εκτάσεις της εκκλησίας θα πρέπει να παραχωρούνται αποκλειστικά για αγροτικούς και κτηνοτροφικούς σκοπούς, να μην δίνεται η δυνατότητα εμπορικών χρήσεων, να μην κατασκευάζονται κτίρια και να εξετάζονται κοινωνικά κριτήρια όπως ανεργία, οικονομικά εισοδήματα, πολύτεκνες-άπορες οικογένειες. Η εκκλησία οφείλει να επιτελεί κοινωνικό έργο και να μην λειτουργεί προς όφελος επιχειρηματιών.
Και αν η εξεύρεση πόρων είναι επιτακτική υπάρχουν επιχειρήσεις που νοικιάζουν ακίνητα της εκκλησίας και οφείλουν πολλά μισθώματα. Ας ξεκινήσει από εκεί η εξεύρεση πόρων.
To blog προτρέπει Καλυθενούς να συνεργαστούν και να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης του εκκλησιαστικού ακινήτου στο Θολάρι για αγροτικούς σκοπούς. Με την πίεση της τοπικής κοινωνίας η έκταση μπορεί να παράγει προϊόντα και να παραμείνει σε δικά μας χέρια όπως θα ήταν η επιθυμία των προγόνων μας που σε δύσκολες εποχές την παραχώρησαν στην εκκλησία. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...