14 Φεβ 2012

ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ


Κάντε μία στάση στο παραδοσιακό καφενείο της πλατείας και νιώστε τον παλμό του χωριού. Οι ηλικιωμένοι διηγούνται μοναδικές ιστορίες από τον περασμένο αιώνα την στιγμή που ο ελληνικός καφές, μυρωδάτος και με πολλές φουσκάλες σερβίρεται στο τραπέζι.
Εκείνοι που επιλέγουν αναψυκτικά επικεντρώνονται σε συζητήσεις με αντικείμενο την πολιτική, το ποδόσφαιρο, το ψάρεμα, το κυνήγι, τη γεωργία και τη κτηνοτροφία...
Οι φωνές από τις μονομαχίες "μπιρίμπας" και "ταβλιού" διακόπτουν τις αναμνήσεις και σημαίνουν ότι έφτασε η ώρα για ένα σάντουιτς ή καλύτερα για ένα ουζάκι συνοδευόμενο με μεζέδες.
Το απογευματάκι είναι η ώρα για τσάι του βουνού (λεσφακιά ή γλιφόνι) με μέλι ή κονιάκ...
Οταν η τηλεόραση παίζει αγώνες οι μπύρες αποτελεούν αναγκαία συντροφιά... 
Από πολύ νωρίς τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ το παραδοσιακό καφενείο της πλατείας σας περιμένει με τις καλύτερες τιμές... Το καφενείο αποτελεί καθημερινή παράδοση για τους Ελληνες και κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να μας στερήσει αυτή την.... απόλαυση.
Σας περιμένουμε!



ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα μικρά παιδιά, οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού "Αγιος Νεκτάριος Φαληράκι" διοργανώνουν αποκριάτικο πάρτι, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του εστιατορίου ΟΡΙΟΝ στο Φαληράκι.
Μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
Είσοδος: 5 ευρώ για τους ενήλικες, 3 ευρώ για τα παιδιά.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του Βρεφονηπιακού σταθμού.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ


Τα μέλη της Φιλαρμονικής Καλλιθέας διοργανώνουν πάρτι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο club ΜΩΒ στις Καλυθιές με ώρα έναρξης 10.00 μ.μ.
Τιμή εισόδου μόλις 5 ευρώ με ένα ποτό.
Τα έσοδα από το πάρτι θα διατεθούν για τις ανάγκες της φιλαρμονικής μας.
Ας αγοράσουμε όλοι μία πρόσκληση, η προσπάθεια της φιλαρμονικής είναι αξιοθαύμαστη και οφείλουμε να την ενισχύσουμε.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Σήμερα στους δρόμους γύρω από την πλατεία έγιναν εργασίες αποκατάστασης σπασμένων πλακών. Επικεφαλής του συνεργείου αποκατάστασης ήταν ο έμπειρος Λευτέρης Στατιού (Λέλης).

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ

Το "παγωμένο" Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλυθιών συζήτησε το βράδυ της Δευτέρας το τοπικό Συμβούλιο Καλυθιών. Οπως αποφασίστηκε η τελική μορφή του Πολεοδομικού Σχεδίου θα αναρτηθεί στο πρώην δημαρχείο Καλλιθέας από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και για μία εβδομάδα προκειμένου να το δουν οι πολίτες και να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να καταθέσουν προτάσεις και παρατηρήσεις προκειμένου να ενσωματωθούν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας ανάρτησης το ΓΠΣ θα επανέλθει στο Τοπικό Συμβούλιο για τελική συζήτηση και έγκριση και στην συνέχεια θα αποσταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου δήμου προκειμένου να ληφθεί η τελική και επίσημη απόφαση.
* Με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών θα σταλεί έγγραφο στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας προκειμένου να μην ανασταλεί η λειτουργία του υποκαταστήματος στο Φαληράκι ενώ θα γίνουν επαφές με την εκκλησιαστική επιτροπή Αγίου Νεκταρίου για το ενδεχόμενο μείωσης του ενοικίου που πληρώνει η τράπεζα.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...