11 Ιουν 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
«Μαϊμού» υπάλληλοι

«Μαϊμού» υπάλληλοι ή εκπρόσωποι ελεγκτικών υπηρεσιών έκαναν την εμφάνισή τους και αυτοσυστήνονταν ως «Γραμματεία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων – Δελτίο Νομοθεσίας Ελέγχου». Επειδή αυτοί οι επιτήδειοι πιθανότατα «χτύπησαν» και στην περιοχή μας, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εφιστά την προσοχή στα μέλη της, ώστε να μην πέσουν θύματα των εν λόγω υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου, συνιστά στους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όταν τους επισκέπτονται ή τους τηλεφωνούν διάφοροι διαφημιστές ή πωλητές.
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι να ενοχλούν τηλεφωνικά και να προσποιούνται ότι είναι υπάλληλοι ή εκπρόσωποι ελεγκτικών υπηρεσιών, συγκεκριμένα αυτοσυστήνονται ως « Γραμματεία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων – Δελτίο Νομοθεσίας Ελέγχου» και πιέζουν τους επιχειρηματίες να γίνουν συνδρομητές τους.
Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες του κλάδου να τους αγνοήσουν και σε περίπτωση που είδη έχουν κλείσει συμφωνία να αρνηθούν να τους καταθέσουν τα χρήματα. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβάλει χρήματα, δικαιούνται την επιστροφή τους. Μπορούν να καταγγείλουν τη προσπάθεια εξαπάτησής τους στο «ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 144, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.114 71, Τηλέφωνα: 210-6460814, 210-6460612, Φαξ: 210-6460414».
Για κάθε άλλη περίπτωση, πχ. για διαφημίσεις και καταχωρήσεις σε τουριστικούς οδηγούς ή ιστοσελίδες Ίντερνετ, πριν από οποιαδήποτε συμφωνία και πληρωμή, συμβουλεύουμε τους επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων τα παρακάτω:
• Μην δεχτείτε σε καμιά περίπτωση να «κλείσετε» αμέσως τη συμφωνία. Αφήστε να περάσει πρώτα μια εβδομάδα, ώστε να έχετε το χρόνο να το σκεφτείτε, αλλά κυρίως για να ρωτήσετε και να πάρετε γνώμες και πληροφορίες.
• Ρωτήσετε τη γνώμη των επιχειρηματιών που έχουν ήδη διαφημιστεί σε αυτό τον οδηγό ή την ιστοσελίδα, κατά τις προηγούμενες χρονιές.
• Ελέγξτε προσεκτικά αν πρόκειται πράγματι για κάποιον υπαρκτό και γνωστό τουριστικό οδηγό.
• Μην δίνετε σημασία σε «συστατικές επιστολές» που σας επιδεικνύουν οι πωλητές, τάχα από οργανισμούς ή υπηρεσίες. Πολλές φορές είναι πλαστές ή παραποιημένες ή ασαφείς, με μόνο σκοπό να σας εντυπωσιάσουν και να συμφωνήσετε.
• Σε περίπτωση που σας προτείνουν να πάρετε με αντικαταβολή βιβλία ή οδηγούς σχετικούς με επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις, απευθυνθείτε πρώτα στο Σύλλογό σας. Οι πληροφορίες θα είναι πιο αξιόπιστες, πιο ανιδιοτελείς, πιο πρόσφατες και δωρεάν.
• Σε κάθε περίπτωση πάντως, σας προτείνουμε να επικοινωνείτε πρώτα με το τοπικό σας Σύλλογο Τουριστικών καταλυμάτων ή την Ομοσπονδία, για να ενημερωθείτε».

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ



Υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού Δημήτρη Δογιάμα, ξεκίνησαν χθες οι προπονήσεις του Απόλλωνα Καλυθιών. Ο Δογιάμας θέλει να μάθει το έμψυχο υλικό της ομάδας και έτσι θα συνεχίσει τις προπονήσεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Από το μικροσκόπιο του νέου τεχνικού θα περάσουν και οι παίκτες του εφηβικού τμήματος.
Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση θα ανακοινώσει ποιοι παίκτες συμφώνησαν να συνεχίσουν με τα χρώματα του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Δωδεκανήσου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...