10 Ιαν 2020

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΦΑΛΗΡΑΚΙΟΥ




Ο φετινός χειμώνας αποκάλυψε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην παραλία Φαληρακίου με την "υποχώρηση" της άμμου σε σημείο να μην είναι εφικτό το περπάτημα μέχρι το λιμανάκι των Αγίων Αποστόλων.
Πέρσι σε κακοκαιρία καταστράφηκε ο πεζόδρομος μετά το ξενοδοχείο Lido ενώ φέτος κατέρρευσε μέρος ιδιωτικής αυλής.
Η σημερινή φωτογραφία του blog μπροστά από την οικία της οικογένειας Φωτίου και η σύγκρισή της με δορυφορική αποτύπωση πριν μερικά έτη φέρνει στην επικαιρότητα την οξύτητα του προβλήματος και την ανάγκη μελέτης και παρεμβάσεων πριν είναι αργά.
Η αντιστοίχηση της σημερινής κατάστασης σε όλο το μήκος της παραλίας Φαληρακίου με αεροφωτογραφία περασμένων δεκαετιών (πριν κατασκευαστεί το λιμανάκι) πραγματικά "τρομάζει".


Η ανθρώπινη δραστηριότητα κάθε χρόνο προσπαθεί να... εξαφανίσει τις παραλίες δημιουργώντας επιχειρήσεις στην άμμο και η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας οδηγεί στην άνοδο της θάλασσας με αποτέλεσμα να απειλούνται παραλίες και άλλες υποδομές.
Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν λύνεται με κουβέντες του... καφενείου. Απαιτείται επιστημονική γνώση και παρέμβαση.
Ενώ στο Φαληράκι η αμμώδης παραλία τα τελευταία χρόνια μειώνεται στην παραλία Τραουνού με τα βότσαλα η είσοδος προς την σπηλιά τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεγαλώσει.

Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 21 άτομα, άτομα στέκονται
Σε κλίμα ομόνοιας ο Απόλλων Καλυθιών έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα στο κυλικείο της ομάδας που βρίσκεται στο γήπεδο. Εκπρόσωποι της διοίκησης, προπονητές, ποδοσφαιριστές όλων των ηλικιών και εκλεγμένοι δημοτικοί, τοπικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι άκουσαν τον πάτερ Ευάρεστο να ευλογεί την ομάδα και να εύχεται καλή χρονιά δίχως τραυματισμούς. 
Ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Νικολής που έχει την ευθύνη για τα έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα στο βοηθητικό γήπεδο Καλυθιών με συνθετικό χόρτο τελευταίας γενιάς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες και θα βελτιώσει τις συνθήκες προπόνησης των ακαδημιών του Απόλλωνα.
Ο Απόλλων Καλυθιών ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ΑΛΩΝΙΑ, ΑΡΤΟΖΥΜΟ και ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ για τις προσφορές τους στην εκδήλωση.
* Οι υποχρεώσεις του 2020 ξεκινάνε το απόγευμα του Σαββάτου με εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Κλεάνθη Παραδεισίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...