15 Μαρ 2014

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΙΑΛΥΣΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η κανονική διάρκεια στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Δωδεκανήσου με τον Απόλλωνα να υποδέχεται τον Ιάλυσο (ώρα έναρξης 4.00 μ.μ.) Βαθμολογικά το παιχνίδι έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον με τον Ιάλυσο να χρειάζεται μόνο νίκη για να παραμείνει στην 1η θέση του 1ου ομίλου και να έχει προβάδισμα στα πλέι οφ.
Ο Απόλλων έχει εξασφαλίσει την είσοδο στα πλέι οφ και το παιχνίδι με τον Ιάλυσο έχει ενδιαφέρον μόνο ως τεστ για τα δύσκολα οκτώ παιχνίδια που θα ακολουθήσουν κόντρα σε Φοίβο, Αρχη Αρχαγγέλου, Ρόδο και Κλεόβουλο (ή Ηρακλή Μαριτσών).
Να σημειωθεί ότι στον πάγκο του Ιάλυσου κάθεται ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και της Εθνικής Αλέκος Αλεξανδρής.  

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ








Αγώνες στίβου για παιδιά (Kids’ Athletics) διοργανώθηκαν από τους καθηγητές φυσικής αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής στο γήπεδο Καλυθιών .
Τα Kids’ Athletics είναι ένα πρόγραμμα αγωνισμάτων προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, που έχει σχεδιαστεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες. Η  ιδιαιτερότητα των αγωνισμάτων είναι ότι είναι ομαδικά, όλοι συνεισφέρουν στην επίδοση της ομάδος και δεν αποκλείεται κανένα παιδί από τη χαρά της συμμετοχής.
Στόχοι των κινητικών παιχνιδιών είναι η δραστηριοποίηση πολλών παιδιών ταυτόχρονα, η βιωματική εμπειρία βασικών και ποικίλων κινητικών στερεοτύπων και δεξιοτήτων, η ομαδική συνεργασία και η διαμόρφωση της αντίληψης ότι ένα καλό αποτέλεσμα δεν οφείλεται απαραίτητα στα δυνατότερα ή στα ταχύτερα παιδιά.
Όλα τα παιδιά διασκέδασαν και ενθουσιάστηκαν με τα αγωνίσματα και ίσως κάποια από αυτά να έκαναν μόλις τα πρώτα τους βήματα και αργότερα να αποτελέσουν τα μεγάλα αστέρια του στίβου..

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...