3 Οκτ 2013

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στις 3-10-2013 συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φαληρακίου ένας 32χρονος ημεδαπός, Ρομά, για βιασμό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική καταγγελία που έγινε απογευματινές ώρες της 2-10-2013 ο κατηγορούμενος πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (2-10-2013) μετέφερε με το αυτοκίνητο του μια 34χρονη, με την οποία γνωριζόταν και νωρίτερα συνδιασκέδαζαν σε μπαρ στο Φαληράκι Ρόδου, σε ερημική-απόμερη τοποθεσία και όταν αυτή αρνήθηκε πρότασή του για ερωτική επαφή αυτός την εξανάγκασε σε συνουσία. Ενεργείται προανάκριση από τον Αστυνομικό Σταθμό Φαληρακίου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας.

O ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ


Σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία Ενοικ/νων Δωματίων & Διαμ/των Δωδεκανήσου διοργανώνει με τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδ/σου το
1ο Συνέδριο με θέμα

«Τουριστική & Οικονομική Ανάπτυξη των Νησιών μέσα από τη Βιωσιμότητα
των Μικρών Καταλυμάτων».

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο νησί της Πάτμου στις 19-20 Οκτωβρίου 2013 και θα συγκεντρώσει σημαντικούς εκπροσώπους πολιτικών, τουριστικών και εμπορικών φορέων της χώρας.

            

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΣΑΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ  ΣΤΙΣ   24-10-2013   ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 5:00΄ΜΜ  ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ  Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΗ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ  ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΚΑΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Καλυθιών σας ανακοινώνει ότι
στις   1 -10-2013  , ημέρα Τρίτη,  αρχίζουν  τα μαθήματα της Φιλαρμονικής, που θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή  από  3:00΄μ.μ. έως 7:00΄μ.μ.
Τα μαθήματα και τα μουσικά όργανα  είναι δωρεάν.


Επίσης Σάββατο και Κυριακή από τις 6:00΄μ.μ.- 8:00΄μ.μ. θα πραγματοποιούνται οι πρόβες.

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ


Με δυναμικό τρόπο έχει επιστρέψει στο επίκεντρο η δημόσια συζήτηση για την αποτυχία του συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης Καλλικράτης και κυρίως η αδυναμία του ενιαίου δήμου Ροδίων να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νησιού.
Από πολλούς και κυρίως από την τοπική ΝΔ προωθείται η διοικητική διάσπαση του νησιού σε τρεις δήμους.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως θα προκύψουν τα νέα... αυτοδιοικητικά σύνορα της Ρόδου.
Οι πρώτες πληροφορίες επιμένουν πως η πόλη της Ρόδου θα ενσωματώσει διοικητικά τους πρώην δήμους Καλλιθέας (Κοσκινού, Καλυθιές, Φαληράκι, Ψίνθος), Αφάντου (Αφάντου, Αρχίπολη) και Αρχαγγέλου (Αρχάγγελος, Μαλώνα, Μάσσαρι).
Η Ιαλυσός θα συνενωθεί με τους πρώην δήμους Πεταλουδών, Καμείρου και Αταβύρου και τέλος η Λίνδος με τον πρώην δήμο Νότιας Ρόδου.
Η περιοχή μας (Καλυθιές-Φαληράκι) με την τελευταία διοικητικά μεταρρύθμιση και την ενσωμάτωσή της στον ενιαίο δήμο έχασε πολλά προνόμια και οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες μειώθηκαν στο ελάχιστο.
Ο νέος σχεδιασμός με τρεις δήμους θα αποτύχει εάν η μεταρρύθμιση σταματήσει στον αριθμό των δημάρχων του νησιού. Η τοπική αυτοδιοίκηση νοσεί και πρέπει να αλλάξουν ΠΟΛΛΑ.  

Η 2WENTYS ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Μετάφραση από το travelmole.com
Ενα κομμάτι του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI, η εταιρεία 2wentys που ειδικεύεται στον νεανικό τουρισμό έχει ξεκινήσει μία σειρά από προωθήσεις για ειδικά πακέτα τουρισμού στα Ισπανικά θέρετρα Ibiza και Magalug κάτω από τη διακριτική ονομασία 2wentys Max.
Το νέο αυτό τουριστικό πακέτο διαφημίζεται ως "μοναδικό πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως" σε ειδικά καταλύματα που προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε κεντρικά μπαρ και κλαμπ διασκέδασης.
Επίσης οι ξεναγοί θα προσφέρουν πάρτι στις πισίνες των καταλυμάτων για αυτούς που θέλουν την απόλυτη διασκέδαση. Στα πάρτι αυτά θα συμμετέχουν κορυφαίοι Djs και θα δίνονται άφθονα αλκοολούχα ποτά.
Σε αυτά τα καταλύματα της 2wentys Max οι νεαροί τουρίστες θα απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στο internet και θα γίνονται καθημερινά ημερήσια πάρτι με κατανάλωση αλκοόλ πριν την βραδινή έξοδο σε κλαμπ.
Επίσης η TUI μέσω της 2wentys καθιερώνει ειδικά πακέτα για τους νεαρούς που ταξιδεύουν σε "αμαρτωλούς" προορισμούς για πρώτη φορά ενώ θα υπάρχουν και ταξίδια-αστραπή κάθε Σαββατοκύριακο για τον Μάιο και τον Οκτώβριο του 2014 για τα θέρετρα Fiesta Sahara και Magaluf.
Για τις ομαδικές κρατήσεις σε αυτά τα πακέτα η TUI δίνει τη δυνατότητα αλλαγής των ονομάτων των ταξιδιωτών μέχρι την τελευταία στιγμή, να γίνεται πληρωμή κόστος ανά άτομο ξεχωριστά όπω2ς και επίσης δωρεάν διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα καταλύματα.
Για το καλοκαίρι του 2014 η 2wentys θα επιστρέψει σε θέρετρα όπως Φαληράκι, Playa de Las Americas, Τενερίφη ενώ νέα καταλύματα προστίθενται στους γνωστούς προορισμούς της εταιρείας.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Μετά από δύο μήνες "διακοπών" η αγαπημένη σας ιστοσελίδα επιστρέφει σε ρυθμούς καθημερινής ενημέρωσης για όσα συμβαίνουν στις Καλυθιές και το Φαληράκι. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που κάποιες... αφίξεις είναι τόσο πολύτιμες που δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες υποχρεώσεις. Αυτούς τους δύο μήνες ένιωσα την αγάπη όλων των επισκεπτών για το blog. Οι ερωτήσεις για το πότε θα ξαναρχίσουν οι αναρτήσεις ήταν πολλές και επίμονες, ειδικά από τους φίλους μας που κατοικούν στο εξωτερικό.
Συγνώμη για τη δίμηνη απουσία και τα... καλύτερα έρχονται!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...