20 Δεκ 2011

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!





Πέρα από τα πολιτικά... καμώματα (ή μουτρώματα) που οδήγησαν σε οργανωτικό φιάσκο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στα μέλη της παιδικής φιλαρμονικής Αφάντου υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Γιαννού, στα μέλη της φιλαρμονικής Καλλιθέας και τον αρχιμουσικό κ. Γιώργο Μαλωίνα, στα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ρόδου υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καλαεντζή και στους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Παραγυιού που ήρθαν στις Καλυθιές και έπαιξαν (μετά δυσκολίας) εορταστικές μελωδίες. Επίσης ένα μεγάλο συγνώμη για την απουσία θεατών...

"ΠΑΓΩΜΕΝΗ" ΕΚΔΗΛΩΣΗ








Σε φιάσκο εξελίχθηκε η εκδήλωση του Πολιστικού Οργανισμού του ενιαίου Δήμου Ροδίων που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πλατεία Καλυθιών.
Η αδυναμία των διοργανωτών και του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών να συνεννοηθούν (λες και είναι εχθροί) είχε ως αποτέλεσμα αντί για γιορτή να υπάρχει παγωμάρα.
Η φιλαρμονική Αφάντου, η φιλαρμονική Καλλιθέας, η χορωδία Ρόδου και παραδοσιακοί οργανοπαίκτες βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση και τελικά έπαιξαν για μόλις 20'.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και το Τοπικό Συμβούλιο δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για απλά αυτονόητα θέματα όπως:
Να υπάρχει Δημοτική Αστυνομία ώστε να κλείσουν οι δρόμοι και να μην περνάνε αυτοκίνητα ανάμεσα στους μουσικούς.
Να υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση και ηχεία ώστε τα τραγούδια της χορωδίας να ακούγονται σε όλη την πλατεία
Να υπάρχουν κάποιες καρέκλες ώστε να μπορούν οι θεατές να παρακολουθήσουν την εκδήλωση

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών κ. Σταυρής υποστηρίζει πως είχε ζητηθεί αλλαγή ημερομηνίας αφού σήμερα υπήρχε και η σχολική γιορτή του 1ου δημοτικού σχολείου Καλυθιών και ρίχνει όλη την ευθύνη στον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Διακοσταματίου. Από την πλευρά του ο κ. Διακοσταματίου υποστήριζε ότι "μέχρι το μεσημέρι υπήρχε συνεννόηση και περιμέναμε πως θα υπήρχε προετοιμασία για την εκδήλωση. Σε όλο το νησί δεν είχαμε πρόβλημα, μόνο στις Καλυθιές μας υποδέχθηκαν έτσι".
Ομως ακόμη και αν η ημερομηνία ήταν λάθος εμείς ως τοπική κοινωνία:
Ωφείλαμε να δείξουμε ότι είμαστε φιλόξενοι οικοδεσπότες και σεβόμαστε νεαρά παιδιά και καλλιτέχνες που έρχονται να παίξουν στον τόπο μας.
Οφείλαμε να είμαστε εκεί να τους υποδεχθούμε όταν έφτασαν και να τους χειροκροτήσουμε μετά από κάθε τραγούδι.
Ωφείλαμε να τους κεράσουμε τουλάχιστον ένα νεράκι.
Ωφείλαμε να έχουμε κλείσει τους δρόμους και να έχουμε τοποθετήσει καρέκλες σεβόμενοι τους καλλιτέχνες και τους θεατές.
Απλά πράγματα που δεν κοστίζουν.

Αντίθετα ως χωριό δια μέσω των εκπροσώπων μας στείλαμε μήνυμα πως "είμαστε θυμωμένοι και δεν είστε καλοδεχούμενοι στις Καλυθιές".
Σήμερα το χωριό μας έδειξε το κακό του, αφιλόξενο πρόσωπο. Ηρθαν επισκέπτες να μας πουν τα κάλαντα και εμείς τους γυρίσαμε την πλάτη.
Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, ας κάνουμε και εμείς την αυτοκριτική μας. Ετσι και αλλιώς στις εκδηλώσεις δίνουν το παρών ελάχιστοι. Αν έλειπαν οι συγγενείς των μουσικών και οι καθημερινοί θαμώνες των καταστημάτων στην πλατεία ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού θα παρακολουθούσαν τη γιορτινή εκδήλωση.
Μόνο τα παιδιά της φιλαρμονικής μας και ο δάσκαλός τους Γιώργος Μαλωίνας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Κρίμα...
Υ.Γ. Αλήθεια ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνου που γνώριζε για την εκδήλωση και έδωσε το παρών πως αισθάνθηκε για την εικόνα της πλατείας; Και αυτός έχει την άποψη πως "φταίνε οι άλλοι;" Ο ίδιος είναι απλός παρατηρητής τον όσων συμβαίνουν στο χωριό;
Από τους πέντε εκλεγμένους στο τοπικό συμβούλιο μόνο ο Κώστας Συρτσάκος έδωσε το παρών από το ξεκίνημα της εκδήλωσης.
Υ.Γ. 1 Το πρόβλημα στον ενιαίο δήμο Ρόδου δεν είναι η έλλειψη χρημάτων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα στελέχη της δημοτικής αρχής (από ψηλά μέχρι χαμηλά) που κάνουν σαν θυμωμένα μικρά παιδιά και αρνούνται να συνεργαστούν προς όφελος των δημοτών. Οι σχέσεις τους είναι τόσο "παγωμένες" λες και βγήκαν από κατάψυξη. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια φιλοδοξιών και καρεκλών αποβαίνουν εις βάρος των δημοτών.
Υ.Γ. 2 Ας μεταφέρει κάποιος στο δήμαρχο Κουσουρνά πως η παράταξή του και οι πρακτικές διοίκησης που ακολουθεί έχουν αποτύχει και οδηγούν το νησί στη μαράζωση. Ακόμα και τα Χριστούγεννα τα μετέτρεψαν σε γιορτή γκρίνιας και μιζέριας.
Υ.Γ. 3 Η πρόσκληση που στάλθηκε στο mail του blog την περασμένη εβδομάδα από το γραφείο του τοπικού συμβουλίου ανέφερε: "Πρόσκληση Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση. Σας προσκαλούμε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών". Που... χάθηκε η συνεργασία;

ΚΑΛΑΝΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Ψαλμωδία από τον διευθυντή του Γυμνασίου Καλυθιών καθηγητή Θεολογίας και Ιεροψάλτη κ. Θωμά Σολδάτο.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Ροδίων κ. Θωμάς Σωτρίλλης κατέθεσε δυναμικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...