11 Απρ 2013

ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΛΟΥΚΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΡΟΔΙΑΚΗ
Την καραμπίνα με τα… μάτια της είδε μια δασική υπάλληλος της περιοχής μας, η οποία εντόπισε προχθές το μεσημέρι έναν 34χρονο να κόβει πεύκα σε περιοχή των Καλυθιών.
Ο 34χρονος, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου έκοβε πεύκα στην περιοχή «Λούκα» κοντά σε δασική περιοχή των Καλυθιών.
Ο ίδιος, που κατάγεται από την περιοχή του Δήμου Πεταλούδων, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από υπάλληλο του Δασαρχείου, αφού τον ενημέρωσε για την ιδιότητά της, του ζήτησε τα στοιχεία του!
Τότε, ο 34χρονος, πήρε το κυνηγετικό όπλο που είχε στο αυτοκίνητο στα χέρια του και απείλησε την δασική υπάλληλο ότι εάν επέμενε να κινήσει σε βάρος του τη διαδικασία σύλληψής του ο ίδιος θα αυτοκτονούσε! Ο δράστης μαζί με το όπλο εξαφανίστηκε στο δάσος.
Στο σημείο έφθασε λίγη ώρα αργότερα και ο πατέρας του 34χρονου, ο οποίος αφού ενημερώθηκε για τα όσα είχαν προηγηθεί, απείλησε την υπάλληλο λέγοντάς την ότι αν πάθει κάτι ο γιος της τότε θα την σκοτώσει!
Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, αλλά το δασαρχείο ενημέρωσε τον Εισαγγελέα και την Αστυνομία για το περιστατικό και για το λόγο αυτό αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο δράστες.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ρόδου δέχτηκε το μεσημέρι (Τετάρτη) ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, δια του προέδρου του κ. Παναγιώτη Τοκούζη, κατέθεσε τη διαμαρτυρία του για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση της χρέωσης των τουριστικών καταλυμάτων είναι ιδιαιτέρως υψηλή.
Ο κ. Κουσουρνάς ενημέρωσε ότι έχει ήδη επιληφθεί επί του θέματος και στην επόμενη συνεδρίαση της εταιρείας θα διευθετηθεί, έχοντας μάλιστα αναδρομική ισχύ.
Η δρομολόγηση λεωφορείου προς τις ανατολικές γραμμές για την επιβίβαση τουριστών ήταν ακόμα ένα θέμα στο οποίο ο κ. Κουσουρνάς διευκρίνισε ότι θα δοθεί λύση από φέτος με τη δρομολόγηση λεωφορείου της ΡΟΔΑ.
Ένα θέμα που απασχολεί χρόνια τώρα τον Σύλλογο είναι η ηχορύπανση με τον πρόεδρο κ. Τοκούζη να προτείνει το κλείσιμο της μουσικής των μπαρ στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο κ. Κουσουρνάς έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον κανονισμό ωραρίου μουσικής στην Μεσαιωνική Πόλη, την οδό Ορφανίδου, το Φαληράκι και τη Λίνδο.

"ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ" Νο 14



Από την στιγμή που ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης Αλέκος Βοσνιάδης συνειδητοποίησε ότι ο Μιχάλης Μανιάς είναι φορ κορυφής και όχι πλάγιος επιθετικός ο Καλυθενός άσος πήρε το όπλο του και… πυροβολεί ασταμάτητα. Ο Μανιάς πέτυχε άλλο ένα γκολ την Τετάρτη (κέρδισε και πέναλτι για την ομάδα του) και είναι πρώτος σκόρερ με 14 τέρματα στη Football League.
Διαβάστε το παρακάτω αποθεωτικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα του Sportfm.
Σε… φονικό όπλο του Απόλλων Σμύρνης έχει αναδειχτεί φέτος ο Μιχάλης Μανιάς.
Ο νεαρός επιθετικός πέτυχε το 14ο τέρμα του για φέτος με τη φανέλα της «ελαφράς ταξιαρχίας» κόντρα στον Φωκικό χαρίζοντας, έτσι, τη νίκη στην ομάδα του στο πλαίσιο της 33ης της Football League.
Ωστόσο, αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με τον Γουόρντεν στο 12’ πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Αυτό δεν επηρέασε τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που με τον Κατσίκη από το σημείο του πέναλτι στα 19’ έφεραν το ματς στα ίσα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 38’ ο Μιχάλης Μανιάς με όμορφο σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Γεωργίου. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με αποτέλεσμα το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό».
Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Απόλλων Σμύρνης έφτασε τους 61 βαθμούς, δηλαδή πέντε παραπάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό Βόλου και επτά από τη Νίκη Βόλου και τον Εργοτέλη.

* O Μιχάλης Μανιάς πέρα από δεινός σκόρερ είναι ένα καταπληκτικό παιδί με μεγάλη καρδιά. Οι φίλοι του εδώ στις Καλυθιές το γνωρίζουν, τώρα το μαθαίνει και όλη η Ελλάδα. Την Τετάρτη μετά το γκολ που πέτυχε σήκωσε τα χέρια ψηλά στον ουρανό και αφιέρωσε την επιτυχία του στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή του Φοίβου Φίλιππο Δελαπόρτα σκορπώντας συγκίνηση σε όλους.
* Οι σκάουτερ που παρακολουθούν τα κατορθώματά του δεν περιορίζονται στον ελληνικό χώρο.

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ, 365 ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΜΕ!


ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΦΑΡΟΥ"


Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός σύλλογος Καλυθιών "Ο ΦΑΡΟΣ", σας ενημερώνει για τις προσεχείς δράσεις του:
Το Σάββατο 13/04 θα βρίσκεται στο κοιμητήριο Καλυθιών προκειμένου να προχωρήσει σε εθελοντικό καθαρισμό. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να παραβρεθούν στις 12 το μεσημέρι.
Την Κυριακή 14/03,για τον καθαρισμό που θα γίνει στα πλαίσια της οργάνωσης Let's do it,ο "ΦΑΡΟΣ έχει αναλάβει να φροοντίσει περιοχές του Φαληρακίου. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το σύλλογο μπορούν να συγκεντρωθούν λίγο πριν τις 9:00 στο γραφείο του συλλόγου.
Για την περίοδο του Πάσχα, θα τοποθετηθούν ειδικά κουτιά συγκέντρωσης τροφίμων για φιλανθρωπικό σκοπό, σε σούπερ μάρκετ, με τη συνεργασία των φιλόπτωχων ταμείων των εκκλησιών Καλυθιών και Φαληρακίου.
Για τη συγκέντρωση βιβλίων, για τη βιβλιοθήκη που έχει αναλάβει να οργανώσει ο ΦΑΡΟΣ, πολύτιμη είναι η δική σας προσφορά. Για το λόγο αυτό, το γραφείο του συλλόγου, στην πλατεία Καλυθιών, θα είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11:00-13:00 όπου θα μπορείτε να προσφέρετε τα βιβλία που επιθυμείτε ώστε να αποκτήσει το χωριό μας άλλο ένα στολίδι πνεύματος και πολιτισμού!

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...