4 Μαρ 2013

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ



Λίγες ημέρες πριν τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο μουσικός ύμνος του Απόλλωνα Καλυθιών. Τους στίχους έγραψε ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Καρίκης, την μουσική επιμελήθηκε ο επικεφαλής της Φιλαρμονικής Καλλιθέας Γιώργος Μαλωίνας ενώ το τραγούδησε ο Νίκος Καναβάκης.
* Ο τελικός της Πέμπτης 7 Μαρτίου θα ξεκινήσει στις 3.00 μ.μ. και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω internet. Οσοι φίλοι του Απόλλωνα βρίσκονται εκτός Ρόδου και Ελλάδας ας μείνουν συντονισμένοι στο kalithies.blogspot.com για τις λεπτομέρειες της απευθείας μετάδοσης του σπουδαίου αγώνα.

ΚΟΛΟΣΣΑΡΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ





Στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου Βενετόκλειο βρέθηκαν 50 μαθητές και μαθήτριες του γυμνασίου Καλυθιών και παρακολούθησαν τον αγώνα Κολοσσός - ΠΑΟΚ.
Η διοίκηση του Κολοσσού παραχώρησε δωρεάν τα εισιτήρια στους μαθητές του γυμνασίου Καλυθιών και αυτοί προσπάθησαν με τις φωνές τους να ενισχύσουν την προσπάθεια των αθλητών.

ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Για άλλη μία φορά η ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου Φαληρακίου "σκόνταψε" σε παραλείψεις και έλλειψη πόρων.
Η εργολήπτρια εταιρεία υποστηρίζει πως το κτίριο είναι έτοιμο αλλά το έργο δεν μπορεί να συνεχιστεί εάν δεν βρεθεί λύση για σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο που οδηγεί στον βιολογικό σταθμό στην περιοχή Βόδι.
Οι εργολάβοι έχουν ενοχλήσει πολλές φορές τον δήμο Ροδίων προκειμένου να προχωρήσει σε μελέτη και εκτέλεση της σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση.
Σε τέτοιας εμβέλειας έργα που θα φιλοξενούν περισσότερα από 1000 άτομα δεν συνίσταται η κατασκευή βόθρων.
Μόλις βρεθεί τεχνική λύση για τα λύματα του κλειστού τότε η εταιρεία θα προχωρήσει στην παραγγελία εξοπλισμού, όπως παρκέ, εξέδρες, μπασκέτες κτλ.  

ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ









Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών, στις 26/2/2013, υλοποιήθηκε Πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ενεργητική μάθηση και έχει σκοπό στην αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών/-τριών ενισχύοντας την υπευθυνότητα, την επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσωπικότητα και την ικανότητα του μαθητή για την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής. Έτσι, επιδιώκεται η θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.

Σε συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος αγωγής στοματικής υγείας, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης που πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς μέσα στην τάξη, το σχολείο επισκέφθηκαν οδοντίατροι, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές, έλυσαν τυχόν απορίες τους και προέβησαν στον έλεγχο της στοματικής τους υγείας καθώς και στην φθορίωση των δοντιών τους.
Για τη συγκεκριμένη δράση, χρησιμοποιήθηκε το ιατρείο του σχολείου, για το οποίο καμαρώνουν μαθητές- εκπαιδευτικοί και γονείς . Το ιατρείο εξοπλίσθηκε και λειτουργεί χάρη στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών αλλά και των Γονέων του σχολείου.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Πολύ καλή παρουσία είχε ο Κώστας Βλάχος στον αγώνα αντοχής σε δρόμο που διεξήχθη στην Αττική. Στην κατηγορία του Master Class A τερμάτισε 10ος κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές. Ο αγώνας είχε εξαιρετικές δυσκολίες και πολλοί αθλητές δεν κατάφεραν να τερματίσουν.
Ο ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλυθιών Ο ΦΑΡΟΣ διακρίνεται στη φωτογραφία με την σιέλ φανέλα σε ένα "κόλλημα" των ποδηλατών σε ανηφορικό σημείο της διαδρομής.
Οι αγωνιστικές εξορμήσεις του Βλάχου σε αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ


ΧΡΥΣΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!



Νέα πανελλήνια επιτυχία για το τμήμα πυγμαχίας με έδρα το Φαληράκι.
Ο Σταμάτης Αντωνάς, στα χνάρια του μικρότερού του αδελφού, το μεσημέρι της Δευτέρας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία νέων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας που διεξήχθη στο γυμναστήριο Μετς Αθηνών.
Ο Σταμάτης Αντωνάς νίκησε στον τελικό της κατηγορίας 60 κιλών των Αλέξανδρο Μικάλεφ του ΑΣ Κέρκυρας και φόρεσε στο λαιμό το χρυσό μετάλλιο.
Να θυμίσουμε ότι πανελληνιονίκης στην κατηγορία παίδων είχε αναδειχθεί και ο αδελφός του Στάθης στο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στην Καβάλα.
Και τα δύο παιδιά προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Στατιού στο γυμναστήριο που υπάρχει πίσω από το μοναστήρι του Προφήτη Αμώ.
Η συμμετοχή του Σταμάτη Αντωνά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε εφικτή χάρη στη χορηγία των εταιρειών MOTO MIKE, YPERMARKET SPANOS, SWEDCO FALIRAKI.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...