19 Αυγ 2009

ΦΑΛΗΡΑΚΙ 1965



Ταξίδι στον χρόνο επιχειρεί σήμερα το blog που «ανακάλυψε» και παρουσιάζει φωτογραφίες από το μακρινό 1965, τότε που οι πρώτοι τουρίστες έκαναν την εμφάνισή τους στην αμμώδη παραλία του Φαληρακίου. Τότε που όλα ήταν διαφορετικά… Δεν υπήρχαν δρόμοι και τα γαϊδουράκια ήταν η καλύτερη λύση για κάθοδο στην αμμουδιά.
Οι ντόπιοι της εποχής, με ρούχα απλά, καθημερινά αγροτών υποδεχόταν τους τουρίστες στις καλύβες με ξύλα και κλαδιά που προστάτευαν από τον καυτό ήλιο. Τότε οι πρώτοι «επιχειρηματίες» του τουρισμού έβγαζαν χρήματα πουλώντας σταφύλια και άλλα καλούδια στους τουρίστες – εξερευνητές. Στην φωτογραφία ο αείμνηστος Μανώλης Κώστας κρατάει ένα καλάθι με σταφύλια και φωτογραφίζεται στην παραλία Φαληρακίου με φόντο την τουρίστρια που απολαμβάνει τις ομορφιές κάτω από μια ομπρέλα.
Στην άλλη φωτογραφία ο αείμνηστος Σάββας Διαμαντόγλου (ο ηλικιωμένος δεξιά), κρατάει το γαϊδουράκι και ανάμεσα στο ζεύγος των τουριστών βρίσκεται ο Μανώλης Κώστας. Στο βάθος ξεχωρίζουν οι πρόχειρες καλύβες, η υποτυπώδης τουριστική υποδομή στο Φαληράκι του 1965. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο σημείο που βρίσκεται τώρα το παραλιακό μπαρ Ακουάριουμ.
Τότε ξεκίνησε η ιστορία του τουρισμού στην περιοχή μας…

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...