2 Μαρ 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στα πλαίσια του εορτασμού της 7ης Μαρτίου, η Φιλαρμονική του ΜΕΚΤΟ Δήμου Καλλιθέας, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 και μετά την λήξη της κεντρικής Παρέλασης του Δήμου Ροδίων θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνουν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδ/σου (Ο.Π.Α.Δ.) με θέμα
«Ιστορικό & Μουσικό Ταξίδι στα Δωδεκάνησα με την Φιλαρμονική του ΜΕΚΤΟ Δήμου Καλλιθέας»
Παρουσίαση – Κείμενα Συμιακός Σωτήρης.
Σας Περιμένουμε.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Καλυθιών σε συνεργασία με τον σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Καλυθιών διοργανώνει χοροσπερίδα με ζωντανή μουσική (ρεμπέτικα από την ορχήστρα του resalto και νησιώτικα) στο εστιατόριο ΜΙΜΑΚΟΣ το Σάββατο 6 Μαρτίου, ώρα έναρξης 8.00 μ.μ. Τιμή κατά άτομο 15 ευρώ, συμπεριλαμβάνεται φαγητό και ποτό. Στόχος και των δύο συλλόγων να περάσουμε καλά
Σας περιμένουμε, καλή διασκέδαση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο σύλλογος γυναικών Ψίνθου σας καλεί στη γιορτή της γυναίκας τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού διαμερίσματος.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ψυχολόγος Μαρία Καρίκη με θέμα: «Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει
Το ΔΣ του συλλόγου

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1968


Την δική τους συγκέντρωση για να θυμηθούν τα παλιά θα κάνουν οι γεννηθέντες το 1968, την προσεχή Κυριακή 7 Μαρτίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο μπαρ Κλικ στις Καλυθιές. Η γενιά του 1968 φοίτησε στην έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου Καλυθιών το 1980. Οι διοργανωτές στην πρόσκληση ζητάνε από τους συμμαθητές τους να προσκομίσουν και παλιές φωτογραφίες προκειμένου να δημιουργηθεί άλμπουμ μνήμης.

Ο "ΘΑΝΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΜΑΣ...






Αυτό που είχε προαναγγείλει το blog (καιη εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ) πριν λίγες εβδομάδες, δυστυχώς, σήμερα έγινε πράξη. Συνεργείο του δήμου έκοψε και απομάκρυνε το πεύκο που όλοι γνωρίζαμε στην περιοχή Πευκάκι. Το πεύκο που υπήρχε στο κεντρικό σημείο του χωριού μας επί 100 (τουλάχιστον) χρόνια ξεράθηκε ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η απομάκρυνσή του. Σήμερα όλοι όσοι περνούσαν από την περιοχή σταματούσαν και κοιτούσαν μελαγχολικά το τέλος ενός δένδρου-σύμβολο για το χωριό μας. Ηλικιωμένη που ζει σε κοντινό σημείο δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα.
Τους επόμενους μήνες και αφού βρεθεί τρόπος να αφαιρεθούν οι ρίζες του θα φυτευτεί, στο ίδιο σημείο, νέο πευκάκι με την προοπτική να μεγαλώσει και να συνεχίσει να δροσίζει τους Καλυθενούς για τα επόμενα 100 (τουλάχιστον) χρόνια.
Για τις αιτίες που ξεράθηκε το πεύκο μπορούν να ειπωθούν και να γραφτούν πολλά. Είναι γεγονός ότι πολλά πεύκα στο νησί της Ρόδου έχουν κτυπηθεί από μικρόβια που έχουν ως αποτέλεσμα να ξεραίνονται. Ειδικά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη η κατάσταση είναι δραματική. Ισως η ξηρασία των τελευταίων ετών, ίσως η χρήση χημικών, ίσως η σκόνη και ο δυναμίτης από τα λατομεία, ίσως το... τσιμέντωμα οδηγούν τα πεύκα στον θάνατο.
Για το πευκάκι πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κοπής του βρέθηκαν δεκάδες σκουριασμένα καρφιά τόσο στο εξωτερικό μέρος του κορμού, όσο και βαθιά στο εσωτερικό του κορμού κάτι που δείχνει ότι εδώ και πολλές δεκαετίες το δέντρο δεχόταν ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ φύλλο 145


Κυκλοφορεί σήμερα σε Καλυθιές, Κοσκινού, Ψίνθο, Φαληράκι η τοπική εφημερίδα Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.
Λόγω συμμετοχής σε αποστολή στο εξωτερικό Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ θα κυκλοφορήσει ξανά την Τρίτη 23 Μαρτίου.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...