7 Ιουν 2011

ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...

Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις της περιοχής μας (μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά) αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας της καθιέρωσης του συστήματος all inclusive στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Λεωφόρου Καλλιθέας (και όχι μόνο). Ομως εδώ στο Φαληράκι οι διαμαρτυρίες περιορίζονται σε... λόγια καφενείου. Αλλού που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα αποφάσισαν να κινητοποιηθούν... Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ:
Δίωρη συμβολική διαμαρτυρία στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου πραγματοποίησαν, από τις 12.00 έως τις 14.00, 150 έμποροι, εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ από το Τσιλιβί και τη γύρω περιοχή, γιατί όπως υποστηρίζουν η ανεξέλεγκτη πολιτική του all inclusive που εφαρμόζεται στο νησί τους, στραγγαλίζει τις επιχειρήσεις τους...
Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν στους τουρίστες φυλλάδια που τους καλωσορίζουν στη Ζάκυνθο, αλλά παράλληλα τους επισημαίνουν ότι είναι καλύτερο οι ίδιοι να φτιάχνουν το δικό τους πρόγραμμα διακοπών και όχι να κλείνονται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.
Ο Θοδωρής Πομόνης, μέλος της επιτροπής κινητοποιήσεων για τον τουρισμό στην περιοχή του Τσιλιβί και μέλος στο Δ.Σ. του επιμελητήριου Ζακύνθου, είπε ότι η διαμαρτυρία είχε στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών, ότι δηλαδή για να γνωρίσουν την Ελλάδα πρέπει να βγουν από το ξενοδοχείο.
Ο κ. Πομόνης επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες στην περιοχή είναι σε απόγνωση, καθώς ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, γιατί οι τουρίστες με τα φτηνά πακέτα κινούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες. Εκείνο που ζητούν, όπως υποστήριξε, είναι ο κάθε ξενοδόχος να δίνει το πακέτο "all inclusive" σε ποσοστό μέχρι 30% των πελατών, προκειμένου οι υπόλοιποι να βγουν για φαγητό και ποτό στην περιοχή, ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις δεκαετιών.
Επίσης, κατήγγειλε ότι σε ορισμένα ξενοδοχεία, κατά την άφιξη των πελατών, στο χώρο της υποδοχής τους γίνεται φτηνή οικονομική πρόταση-προσφορά πακέτου διατροφής και διασκέδασης, πολιτική επιζήμια για τους μικρούς επιχειρηματίες της γύρω περιοχής.
Οι επιχειρηματίες ανανέωσαν το ραντεβού διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου για την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 12.00.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΥΘΙΩΝ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Καλυθιών ανακοινώνει επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Δογιάμα Δημήτριο για την ποδοσφαιρική περίοδο 2011 – 2012.
Τη συμφωνία με τον κ. Παπαστεργίου Κωνσταντίνο ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του Γενικού Αρχηγού της ομάδας.
Την ανανέωση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Κίτσο Χρήστο και Χατζηγεωργίου Κυριάκο για την ποδοσφαιρική περίοδο 2011 – 2012.
Το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει τα απερχόμεναμέλη από τοπροηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο Αργύρα Αντώνιο,Συμιακό Κυριάκο,Κωστάκη Ελευθέριο,Παπαελευθερίου Μιχαήλ και Αμερικάνα Μάριο για την πολύτιμη προσφορά τους στονύλλογο και τους εκφράζει την επιθυμία να παραμείνουν δίπλα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στην ομάδα βοηθώντας την από όποιο πόστο μπορούν.
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Σταυρής Ο.Ε.για την προσφορά του Fax που θα κληρωθεί, στο πανηγύριτου Προφ. Αμώ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...