12 Ιουλ 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του, γιατί ο Σύλλογος Τουριστικών Οικογενειακών Καταλυμάτων Ρόδου, δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, εκφράζει ο πρόεδρος κ. Παν. Τοκούζης, με επιστολή του προς τον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.
Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
«Κύριε Δήμαρχε
Ενημερωθήκαμε μέσω του τύπου πως με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου έγινε σύσκεψη «όλων των φορέων του Τουρισμού» με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Βλέπουμε πως για άλλη μια φορά η Ένωση Ξενοδόχων, αν και με νέα διοίκηση, αγνοεί επιδεικτικά τα μικρά καταλύματα, δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει πως η κρίση που υπάρχει στο νησί μας τα τελευταία χρόνια προήλθε από την έλλειψη τουριστικής πολιτικής εκ μέρους της πολιτείας η οποία είχε και συνεχίζει να έχει ως συμβουλάτορες μόνο μεγαλοξενοδόχους, οι οποίοι με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και με το επιχείρημα πως χρειαζόμαστε νέες πεντάστερες μονάδες για την προσέλκυση ανώτερης οικονομικής στάθμης επισκεπτών κατόρθωσαν να δημιουργήσουν «καλά επιδοτούμενες» χιλιάδες νέες κλίνες που αναγκάζονται τώρα να προσφέρουν σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές με αποτέλεσμα
1. Το 60% του προσωπικού που απασχολούν να είναι οι λεγόμενοι "μαθητές" από Τσεχία και Πολωνία
2. Να εντάσσονται όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στο σύστημα All Inclusive
3. Να κλείσουν ή να υπολειτουργούν όλα τα μικρά ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια
Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως το φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια με τις αυξημένες αφίξεις επισκεπτών από την μια και την μείωση των εσόδων από την άλλη δεν είναι τυχαίο, τα μικρά καταλύματα ήταν αυτά που στήριζαν την τοπική αγορά (εστιατόρια, bar, παντοπωλεία) μιας και προσφέρουν μόνο διαμονή χωρίς γεύματα.
Για τους παραπάνω λόγους αλλά και γιατί εκπροσωπούμε 1100 επιχειρήσεις στο νησί οι οποίες εδώ και αρκετά χρόνια υπολειτουργούν, θεωρούμε απαράδεκτο να μην προσκληθεί ο φορέας μας στην συγκεκριμένη σύσκεψη.
Ζητάμε να μας συμπεριλάβετε σε οποιαδήποτε επιτροπή δημιουργηθεί με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που πράγματι την έχει ανάγκη το νησί.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Τοκούζης»

ΣΟΥΠΕΡ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Tην τιμημένη φανέλα του Απόλλωνα Καλυθιών θα φοράει ξανά ο Γιάννης Αρχοντούλης που μετά από πετυχημένη περιπλάνηση στις επαγγελματικές κατηγορίες επιστρέφει στην ομάδα του χωριού του. Ο 32χρονος Αρχοντούλης ξεκίνησε σε μικρή ηλικία να παίζει μπάλα στις ακαδημίες του Λευτέρη Σταυρή και στην συνέχεια εντάχθηκε στην ΑΕ Πανογιαννιών. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του με την μικτή Δωδεκανήσου του άνοιξαν το δρόμο για μεταγραφή και έτσι βρέθηκε να αγωνίζεται στην Προοδευτική με την οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής. Εχει αγωνιστεί επίσης στον Διαγόρα, τον Εθνικό Αστέρα, την Κόρινθο και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Την περίοδο 2006-2007 ο Αρχοντούλης είχε αγωνιστεί με τον Απόλλωνα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα για 6 μήνες.
Φέτος πήρε την απόφαση να επιστρέψει μόνιμα στη Ρόδο και μετά από συζητήσεις με τη διοίκηση του Απόλλωνα συμφώνησε να ενταχθεί στην ομάδα μας. Ο Απόλλων με αυτή την κίνηση ενισχύεται σημαντικά και σίγουρα θα έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλήμα της Α1 Δωδεκανήσου. Να σημειωθεί ότι μέρος του κόστους της μεταγραφής θα καλυφθεί από επιχειρηματίες των Καλυθιών που δεν είναι μέλη του ΔΣ του Απόλλωνα.

4000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ BEACH PARTY



Τέσσερις χιλιάδες τουρίστες πήγαν το βράδυ της Κυριακής στην παραλία Τραουνού και χόρεψαν μέχρι τα ξημερώματα στο 1ο φετινό beach party που γίνεται με την κάλυψη του Απόλλωνα Καλυθιών. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο beach parties στις 24 Ιουλίου και στις 14 Αυγούστου.

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΡΕΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...