7 Μαρ 2010

ΡΟΔΙΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ WINDSOR ΚΑΝΑΔΑ












Παρουσία του ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτήριου τα μέλη του Πανροδιακού συλλόγου "Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ" της πόλης Windsor γιόρτασαν και φέτος την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα. Το γλέντι ήταν όπως αυτά που κάνουμε στην Ελλάδα αφού οι ομογενείς μας (κυρίως από Απόλλωνα και Καλυθιές) έχουν πάντα την πατρίδα στην καρδιά τους. Στην αίθουσα βρέθηκαν περίπου 300 Ροδίτες που κατοικούν στο Windsor ενώ υπήρχαν και κάποιοι που ταξίδεψαν από πόλεις της Αμερικής. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να βλέπεις μετανάστες 1ης, 2ης και 3ης γενιάς να γλεντούν με πάθος ελληνικό. Η Ελλάδα μπορεί να τους έχει ξεχάσει και να τους πληγώνει αλλά αυτοί πάντα έχουν την σκέψη τους στην πατρίδα και ιδιαίτερα στο όμορφο νησί μας.
Το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Απολλώνων "Νέοι Ορίζοντες" και το μουσικό συγκρότημα που ταξίδεψε από τη Ρόδο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των ομογενών.
Ο πρόεδρος του συλλόγου "Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ" κ. Στέργος Αναστασάς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είχαν οργανώσει τα πάντα ώστε η βραδυά να μην έχει να ζηλέψει από τα γλέντια που γίνονται στο νησί μας. Οι οικοδεσπότες ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον ιατρό κ. Θωμά Σωτρίλλη που αποτελεί τη γέφυρα με τη Ρόδο και φροντίζει από το 1990 να ταξιδέυουν στην εκδήλωση χορευτές και μουσικοί από το νησί μας.
Να σημειωθεί ότι στον Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο και στο δήμαρχο της περιοχής δόθηκε ως δώρο η πολυτελής έκδοση της ιστορίας των Πηγών Καλλιθέας, προσφορά του δήμου Καλλιθέας Ρόδου. Στους ομογενείς με καταγωγή από τις Καλυθιές μοιράστηκαν παλιές φωτογραφίες του χωριού και της εκκλησίας με πρωτοβουλία της τοπικής εφημερίδας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...