2 Οκτ 2011

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ








ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΓΝΩΜΗ
Μπορεί η να πέρασε στα πολύ ψιλά το γεγονός της έλευσης της ομάδας των Παλαιμάχων της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στη Ρόδο, όμως στη πραγματικότητα ήταν ένα αξιοπρόσεκτο γεγονός, όχι μόνο από πλευράς της ποδοσφαιρικής συνάντησης με τους αντίστοιχους Παλαίμαχους του Απόλλωνα Καλυθιών, αλλά από κοινωνικής πλευράς.
Οι δύο Σύλλογοι που κρατούν δεσμούς φιλίας εδώ και πολλά χρόνια, συναντώνται τακτικά και πλέον οι σχέσεις τους τείνουν να γίνουν πραγματικά άρρηκτες και η αλληλοεκτίμηση να επεκτείνεται από τον ένα μέχρι τον άλλο Παλαίμαχο ακόμη και στις οικογένειές τους .
Να τονίσουμε εδώ πως ο μικρότερος παλαίμαχος των Γερμανών ήταν 50 χρονών και ο μεγαλύτερος που ήταν ο κύριος Becker ήταν 75χρονών.
Ο κύριος Becker βέβαια για όσους δεν το ξέρουν να πούμε ήταν μέχρι πέρσι ο πρόεδρος της επαγγελματικής ομάδας της Αϊντραχτ και Γενικός Διευθυντής του Αεροδρομίου της Φρανκφούρτης!
Με πρωτομάστορα τον Αυγερινό Πελλού, τον πρόεδρο της ομάδας των Παλαιμάχων των Καλυθιών, που δεν θέλησε να επιβαρύνει τον Σύλλογό τους οικονομικά και ανέλαβε ο ίδιος όλα τα έξοδα των εκδηλώσεων και που έχει άριστες σχέσεις με τον ομογενή μας Θανάση Τζικόπουλο, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλυθιών απαριθμεί πάνω από πενήντα μέλη και είναι όλα ενεργά, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, και προσπαθούν όχι μόνο να δίνουν το παρόν σαν μια ομάδα Παλαιμάχων , αλλά σαν μια ομάδα που επιτελεί και μεγάλο κοινωνικό έργο, αφού οι βοήθειες που παρέχουν είναι αρκετές και δεν είναι ώρα για να τις απαριθμήσουμε.
Για μια ακόμη φορά κάλεσαν την ομάδα των Παλαιμάχων της Αίντραγτ Φρανκφούρτης για μία εβδομάδα παραμονή σε ξενοδοχείο του Φαληρακίου, έδωσαν την περασμένη Δευτέρα τον καθιερωμένο τους αγώνα υπό το φως των προβολέων στο γήπεδο Καλυθιών και βέβαια δεν έμειναν εκεί.
Είχαν μαζί τους μία ολοήμερη εκδρομή τον γύρο της Ρόδου, τους ξενάγησαν στη πόλη και συνέφαγαν μαζί . Μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ σε μια λιτή και όμορφη εκδήλωση στο κήπο ξενοδοχείου, αντάλλαξαν διάφορα αναμνηστικά ήπιαν τα ποτά τους και υποσχέθηκαν πως πολύ γρήγορα θα έχουν και άλλη συνάντηση. Απλά δεν διευκρίνισαν αν η συνάντηση αυτή θα γίνει εδώ ή στην Φρανκφούρτη!
Ο Πρόεδρος της ομάδας Παλαιμάχων Απόλλωνα Καλυθιών Αυγερινός Πελλού , αφού μίλησε για τις άρρηκτες φιλικές σχέσεις των δύο Συλλόγων, μοίρασε στους φιλοξενούμενους λάβαρα της ομάδας των Παλαιμάχων, CD με τραγούδια, και CD για το νησί μας και τις ομορφιές του.
Όμως αυτό που έκανε εντύπωση ήταν τα βάζα από τοπικό μέλι που τους χάρισε ο πρόεδρος και που εκτίμησαν ιδιαίτερα . Από την πλευρά τους οι Παλαίμαχοι Γερμανοί με τον αρχηγό τους M.Junges μοίρασαν στους συναδέλφους τους, από ένα καπέλο, μία μπάλα της Άϊντραχτ με τις υπογραφές όλων των Παλαιμάχων, ένα πίνακα τακτικής, ένα σάκο για τις μπάλες και ένα φορητό φαρμακείο. Πάντως το κλου της βραδιάς ήταν ο αμυντικός της ομάδας των Παλαιμάχων Πάτερ Ευάρεστος, ο γνωστός πρώην αμυντικός των Ψαράδων (ΑΟΨ), του Απόλλωνα και του Ερμή Παναγιώτης Ηλίας.
Τέλος εν μέσω ποτού και κεφιού αλληλοχαιρετίστηκαν και έδωσαν νέο ραντεβού για τον επόμενο Σεπτέμβρη!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...