5 Μαρ 2020

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΟΥΝΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες Αφάντου και Τραουνού απασχόλησε την ελληνική βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη. Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Βαρουφάκη "Στην παραλία της Αφάντου εξαφανίζονται δια μαγείας οι δημόσιοι δρόμοι πρόσβασης στη θάλασσα. Όχι στην πραγματικότητα. Στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ. Ζήτησα να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες, ποιοι τους διέγραψαν και γιατί. Ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε ότι όλα έγιναν...για λόγους εθνικής ασφάλειας. Τι κι αν από το 2012 έως σήμερα κάθε τόσο «εκλείπει» και άλλος ένας δρόμος από το χάρτη; Τι κι αν η εξαφάνιση των δρόμων είναι αυτή που προκαλεί ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία; Ανασφάλεια για το αν θα έχει μελλοντικά πρόσβαση στην σημαντικότερη παραλία του νησιού".
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη "το Ελληνικό Σύνταγμα αναφέρει ότι η πρόσβαση των πολιτών είναι κατοχυρωμένη. Η επένδυση δεν παραβιάζει το σύνταγμα. Ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος να φτιάξει πάρκινγκ για αυτούς που θέλουν να πάνε στην παραλία". 



Διαβάστε επίσης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

  Πανελλήνια διάκριση του 2ου Δ.Σ. Καλυθιών στον μαθητικό διαγωνισμό σχολικής εφημερίδας, που διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός “ΟΡΙΖΟΝΤ...