7 Μαΐ 2012

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΜΕ 12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ

Σε φαινόμενο της πολιτικής ζωής στα Δωδεκάνησα εξελίσσεται η Μίκα Ιατρίδη. Ο προσωπικός της θρίαμβος στις εκλογές της 6ης Μαϊου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η βουλευτής από τις Καλυθιές μετά την καταμέτρηση των σταυρών σε όλα τα τμήματα (368 στο σύνολο) έφτασε στον απίστευτο αριθμό των 12190 προσωπικών ψήφων. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την Μίκα Ιατρίδη που ουσιαστικά έπαιξε χωρίς αντίπαλο στο δικό της κόμμα.
Το... εντυπωσιακό είναι πως το κόμμα του Καμμένου πήρε στα Δωδεκάνησα 18748 ψήφους κάτι που σημαίνει πως 6.5000 ψηφοφόροι το επέλεξαν χωρίς να σταυρώσουν τη Μίκα Ιατρίδη
Στις προηγούμενες εκλογές όταν και αναδείχθηκε μοναδική βουλευτής της ΝΔ είχε συγκεντρώσει και πάλι 12 χιλ. σταυρούς έχοντας την στήριξη, όπως ακουγόταν και του Αριστοτέλη Παυλίδη. Ουσιαστικά δεν έχασε τους ψηφοφόρους της που εκτίμησαν το διπλό ΟΧΙ στο μνημόνιο.
Στη ΝΔ οι τρεις που εκλέγονται συγκέντρωσαν: Υψηλάντης 7779, Κόνσολας 5040, Παππάς 4482.
Στο ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κρεμαστινός εκλέγεται με 8198 σταυρούς αφήνοντας εκτός βουλής τον Νικητιάδη που συγκέντρωσε 7723 προτιμήσεις.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε βουλευτή στα Δωδεκάνησα αυτός θα ήταν ο Δημήτρης Γάκης.
Η Ροδούλα Σαρίκα από τις Καλυθιές που ήταν υποψήφια με την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη πήρε 302 ψήφους σε όλο το νομό και πήρε την 4η θέση στο κόμμα της.

ΕΠΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ΓΝΩΜΗ
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν και πάλι οι εργασίες για την αποπεράτωση του κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, ένα έργο πνοής όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρο το νησί της Ρόδου, αφού θα αποτελέσει το κόσμημα των όποιων αθλητικών κατασκευών έχουν γίνει στη Δωδεκάνησο. Οι εργασίες είχαν σταματήσει λόγω καθυστέρησης πληρωμών, αλλά η ροή των χρημάτων συνεχίζεται κανονικά από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ο εργολάβος είναι έτοιμος να υπογράψει τη νέα σύμβαση συνεργασίας. Σύμφωνα με όσα μας είπε, λοιπόν, η σύμβαση θέλει την αποπεράτωση των εργασιών εντός οκταμήνου, αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι αν χρειασθεί κι αν η ροή της χρηματοδότησης είναι κανονική θα μπορέσει να το τελειώσει πολύ πιο νωρίς. Οι εργασίες που θα χρειασθεί να γίνουν είναι οι ηλεκτρομηχανολογικές, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, οι ελαιοχρωματισμοί και οι αλουμινοκατασκευές. Αυτές, πράγματι, οι εργασίες που έχουν απομείνει για την αποπεράτωση του κλειστού δεν είναι χρονοβόρες, πλην του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, και μπορούν να γίνονται ταυτόχρονα, έτσι ώστε να επισπευτεί η ολοκλήρωση τους πολύ πιο γρήγορα από το χρονοδιάγραμμα. Αρκεί, βέβαια, τα χρήματα να έρχονται κανονικά, για να μπορεί ο εργολάβος να πληρώνει τους εργαζόμενους και τα υλικά. Με δεδομένα λοιπόν, αυτά τα στοιχεία οι πιθανότητες να απολαύσουμε ευρωπαϊκά παιγνίδια του Κολοσσού είναι πάρα πολλές.
 Το κλειστό της Καλλιθέας  είναι σχεδιασμένο για πολυχώρος  ικανός να δεχθεί πολύ μεγάλα συνέδρια, εκθέσεις ακόμα και φορτηγών αυτοκινήτων, και φυσικά αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ. Για τα συνέδρια ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4000 άτομα, ενώ για τις αθλητικές διοργανώσεις υπολογίζονται στις 2500 άτομα. Η τοποθεσία που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ Φαληρακίου και Καλυθιών με αποστάσεις ολίγων χιλιομέτρων από  Κοσκινού,Αφάντου, Αρχίπολη, Ψίνθο, Αρχάγγελο και Ρόδο, κάτι που σημαίνει ότι αν ο Κολοσσός αποφασίσει να το μετατρέψει σε έδρα θα κερδίσει ένα μεγάλο αριθμό φιλάθλων από τα γύρω χωριά, που θα καλύψουν με το παραπάνω τις λιγοστές απώλειες από την Ρόδο.

Στο μεταξύ η διοίκηση του Κολοσσού, φοβούμενη ότι το κλειστό Καλλιθέας  δεν θα είναι έτοιμο για τις ευρωπαϊκές του ανάγκες υπέβαλε αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο  για να αναλάβει την διαρρύθμιση του Βενετοκλείου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΦΙΜΠΑ. Το δημοτικό συμβούλιο έκανε αποδεκτό το αίτημα και αναμένεται σύντομα να αρχίσουν τα έργα.  Πληροφοριακά έχει γίνει γνωστό ότι το επιτελείο μηχανικών κι αρχιτεκτόνων, που ανέλαβε την μελέτη για τις όποιες τροποποιήσεις στο Βενετόκλειο, σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές, όπως την αλλαγή του αγωνιστικού χώρου, από οριζόντια σε κάθετη. Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η χωρητικότητα στις δύο μικρές εξέδρες που σήμερα βλέπουν τις μπασκέτες, θα αφαιρεθούν δύο κολώνες από την εξέδρα των επισήμων και θα γίνουν κι άλλες μετατροπές στα αποδυτήρια και στο χώρο των δημοσιογράφων. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί θα σας πούμε ότι το παραλληλόγραμμο κτίριο του Βενετοκλείου θα γίνει τετράγωνο με τους νέους σχεδιασμούς και η χωρητικότητα του θα φθάσει τις 2800 θέσεις. Η ομάδα εργασίας αναμένεται να ξεκινήσει την αναμόρφωση του Βενετοκλείου πολύ σύντομα, μόλις εξασφαλισθεί και το κονδύλι χρηματοδότησης , με τους υπεύθυνους του έργου να ισχυρίζονται ότι θα μπορέσουν να το τελειώσουν μέσα σε τρεις μήνες.

ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι σταυροί προτίμησης των βουλευτών στα εκλογικά τμήματα Καλυθιών:
1ο εκλογικό τμήμα
 Ιατρίδη 117 (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Υψηλάντης 46, Χρύσης 27, Παππάς 26, Καρίκης 14, Κόνσολας 12, Μαραβέλιας 9, Μαραγκός 1 (ΝΔ), Νικητιάδης 23, Κρεμαστινός 17, Ζωίδης 8, Διακοσταματίου 4, Φτακλάκη 1
2ο εκλογικό τμήμα

Ιατρίδη 116 (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Υψηλάντης 29, Καρίκης 18, Παππάς 18, Κόνσολας 14, Μαραβέλιας 9, Χρύσης 8 (ΝΔ), Κρεμαστινός 21, Ζωίδης 15, Νικητιάδης 14, Ζωίδης 8, Φτακλάκη 6, Διακοσταματίου 6, Χατζηιωάννου 5 (ΠΑΣΟΚ)

3ο εκλογικό τμήμα
Ιατρίδη 109 (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Κόνσολας 28, Υψηλάντης 20, Μαραβέλιας 20, Παππάς 15, Χρύσης 14, Καρίκης 10 (ΝΔ), Κρεμαστινός 21, Νικητιάδης 12, Ζωίδης 12, Φτακλάκη 5, Διακοσταματίου 1
4ο εκλογικό τμήμα
Ιατρίδη 102 (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Υψηλάντης 39, Χρύσης 31, Παππάς 21, Κόνσολας 19, Καρίκης 17, Μαραβέλιας 13, Μαραγκός 1 (ΝΔ), Κρεμαστινός 25, Νικητιάδης 19, Φτακλάκη 6, Ζωίδης 6, Διακοσταματίου 4, Χατζηαντωνίου 3 (ΠΑΣΟΚ)
5ο εκλογικό τμήμα
Ιατρίδη 83 (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Υψηλάντης 28, Καρίκης 23, Κόνσολας 17, Χρύσης 15, Παππάς 13, Μαραβέλιας 9 (ΝΔ), Κρεμαστινός 32, Νικητιάδης 25, Διακοσταματίου 10, Ζωίδης 8, Φτακλάκη 7, Γαβαλά 1(ΠΑΣΟΚ)
6ο εκλογικό τμήμα
Ιατρίδη 103 (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Υψηλάντης 38, Καρίκης 23, Παππάς 23, Κόνσολας 22, Μαραβέλιας 16, Χρύσης 12 (ΝΔ), Νικητιάδης 13, Κρεμαστινός 12, Διακοσταματίου 7, Ζωίδης 7, Φτακλάκη 3, Χατζηιωάννου 2 (ΠΑΣΟΚ)

7ο εκλογικό τμήμα
Ιατρίδη 146 (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Υψηλάντης 35, Παππάς 23, Μαραβέλιας 16, Χρύσης 15, Καρίκης 11, Κόνσολας 11 (ΝΔ), Διακοσταματίου 18, Κρεμαστινός 16, Ζωίδης 7, Νικητιάδης 5 Χατζηιωάννου 3 (ΠΑΣΟΚ)
8ο εκλογικό τμήμα Ιατρίδη 73 (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Υψηλάντης 27, Χρύσης 15, Καρίκης 13, Κόνσολας 12, Παππάς 6, Μαραβέλιας 3 (ΝΔ), Νικητιάδης 21, Κρεμαστινός 16, Χατζηιωάννου 7, Ζωίδης 7, Διακοσταματίου 5, Γαβαλά 1 (ΠΑΣΟΚ)

ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΘΙΕΣ

Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταγράφηκε και στις Καλυθιές. Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση η ΝΔ δεν κέρδισε την πρώτη θέση στο χωριό μας αφού ηττήθηκε από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Μίκα Ιατρίδη.
Το κόμμα του Καμμένου στις Καλυθιές πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Επικράτεια αφού αγγίζει το 35%. Ουσιαστικά αξιοποιήθηκε το "δώρο" της ΝΔ να μην κατεβάσει υποψήφιο τον Γιάννη Φλεβάρη. Ετσι η Μίκα και οι υποστηρικτές της έκαναν "πάρτι" στις Καλυθιές.
Σε σύνολο 3541 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις κάλπες των Καλυθιών προσήλθαν οι 2785 (μεγάλο ποσοστό συμμετοχής).
Οι συνολικοί ψήφοι στα οκτώ εκλογικά τμήματα των Καλυθιών έχουν ως εξής:
Ανεξάρτητοι Ελληνες 927 (33%)
ΝΔ 572 (21%)
ΠΑΣΟΚ 280 (10%)
Χρυσή Αυγή 166 (5,9%)
ΣΥΡΙΖΑ 161 (5,7%)
Οικολόγοι 125 (4,5%)
Δημοκρατική Αριστερά 91
ΛΑΟΣ 82
Δημοκρατική Συμμαχία 71
Δημιουργία Ξανά 50
ΚΚΕ 50
ΑΚΥΡΑ 69, ΛΕΥΚΑ 12

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...