19 Δεκ 2013

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ... ΦΑΛΗΡΑΚΙ!



Ενα άρθρο που μπλέκει χωρίς λόγο και αιτία το Φαληράκι δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. 

Εκτός γραμμής
Κληρονομιά στο συρτάρι

Ενάμιση χρόνο μετά τους Αγώνες του Λονδίνου, η αθλητική κοινότητα στη Βρετανία ζυγίζει το κληροδότημα και το βρίσκει λειψό. «Οι αθλούμενοι στη χώρα λιγόστεψαν μετά το 2012», ανακοίνωσε η Sport England, η Ομοσπονδία-ομπρέλα που ανέλαβε τη σχετική έρευνα. Ξέρουμε, ξέρουμε. Μόλις έσβησαν τα φώτα του Ολυμπιακού Σταδίου, τα Εγγλεζάκια κλείδωσαν στις αποθήκες τα ακόντια και τα καγιάκ και επέστρεψαν στην μπάλα. Το πολύ πολύ να έπιασαν και καμιά ρακέτα για να μιμηθούν τον Αντι Μάρεϊ. «Οχι, λάθος καταλάβατε», ξεσπάθωσαν οι εξυπνάκηδες της Sport. «Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα με τη μεγαλύτερη πτώση, στις ηλικίες 16-25 ετών. Το ποδόσφαιρο και το τένις».
Μπάλα του καλού καιρού
Η ετυμηγορία των αριθμών φέρνει και μειώσεις στην κρατική επιχορήγηση. Οι χαρτογιακάδες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανασκουμπώθηκαν και ακούμπησαν με τα δάχτυλα τον τύπον των ήλων. «Οι σημερινοί νέοι δεν έχουν πια χρόνο ούτε υπομονή για να τα επενδύσουν στο οργανωμένο ποδόσφαιρο», είπε ο γενικός διευθυντής, Αλεξ Χορν. «Θέλουν να παίζουν με τους δικούς τους όρους, λιγότερο συχνά και χωρίς πρόγραμμα. Περιστασιακά και όποτε τους βολέψει». Και μόνο όταν έχει καλό καιρό. Η πτώση του αριθμού των αθλουμένων τον περασμένο Μάρτιο αποδόθηκε στο κύμα του χιονιά. Επειτα, έβγαλε ήλιο. Αλλά ποιος αφήνει το Φαληράκι και την Αγια Νάπα καλοκαιριάτικα για να πάει να παίξει μπάλα; Η κολύμβηση απέκτησε νέους οπαδούς φέτος το καλοκαίρι. Και η μπιροποσία ίσως.
Επνίγη ενώ εκολύμβα
Οι νέοι της Αγγλίας αθλούνται ολοένα και λιγότερο. Εκείνοι που δήλωσαν στους ερευνητές ότι παίζουν μπάλα μέτρησαν 1.830.000 κεφάλια, πολύ λιγότερα από το προ οκταετίας νούμερο των 2 εκατομμυρίων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο, αλλά και τα υπόλοιπα σπορ παρουσιάζουν τάση πτωτική. «Μόνο» 15,5 εκατομμύρια Βρετανοί φορούν σορτσάκι ή μαγιό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η κολύμβηση είναι το πιο διαδεδομένο σπορ, μπροστά από το στίβο και την ποδηλασία. Το ποδόσφαιρο ακολουθεί τέταρτο και καταϊδρωμένο. Προς Θεού, μην προσπαθήσετε να συγκρίνετε τους δείκτες με τους αντίστοιχους ελληνικούς: η στήλη ασχολείται με λαούς που αγαπάνε και καλλιεργούν σε βάθος τον αθλητισμό, όχι με κυνηγούς μεταλλίων και διακρίσεων. Αυτός που πνιγόταν τον περασμένο Αύγουστο στο Φαληράκι δεν ήταν Αγγλος, αλλά Ελληνας.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών το βράδυ της Τετάρτης. * Εγκρίθηκαν οι χώροι συγκέν...